Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tahlil sonuçları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67524
Tarih: 21 Tem 2025 Saat 12:13

Konu: Tahlil sonuçları
Mesajı Yazan: moon
Konu: Tahlil sonuçları
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 17:03

Merhaba Kadir Bey şu an 26 aylık olan oğlum için yazıyorum.18 aylıkken Ocak ayında kulak enfeksiyonu diyerek antibiyotik kullandık.13 Mart tarihinde tekrar ateşlendi tahlil sonuçlarında CRP 143 NEUT 8.12 NEUT% 72.1 MONO#1.54 MONO%13.7.WBC 11.25.CRP yüksek diye yine antibiyotik kullandık.Muaynede kulakta sıvı birikimi var dedi doktor.45 gün sonra 27 Nisanda tekrar ateşlendi.Tahlil yapılmadı bu sefer yine kulakta sıvı var dedi ateşten dolayı antibiyotik verdi.1 ay sonra 28 Mayıs ta tekrar ateşlendi.Bu sefer boğaz enfeksiyonu var dedi.Tekrar antibiyotik kullandık.50 gün sonra 17 Temmuz da tekrar ateşlendi yine boğaz enfeksiyonu dedi doktor yine antibiyotik.32 gün sonra 17 Ağustos da yine ateşlendik.Ben artık hani neden sürekli olduğunu neden sürekli antibiyotik kullandığımızı sorgulamaya başladığım için 1 aydırda sizin yazdıklarınızı okuyarak bir şeyler öğrenmeye çalıştığımdan tahlil istedim bu sefer.CRP 152 WBC 12.03 NEUT#7.09 MONO#1.92 MONO%16.Muaynede boğazda beyaz noktalar lenflerde şişlik var.Geçen hafta ağzında aft çıkmıştı.Şu an yok.BU sefer 2 ayrı doktora gittim biri periyodik ateş sendromu PFABA olabilir  dedi.CRP ve NEUT yüksekliğine dayanarak.Biri kronik tonsilit dedi çünkü hastalanma araları periyodik değil dedi.Antibiyotikten sonra deposilin yaparız dedi.Kronik tonsilit diyen antibiyotik verdi.Kullanmadık.Pfaba diyen prednol yapalım dedi.Bu arada oğlumun ateşi yoktu bunu söylediğinde.Bende ateş yokken neden böyle bir şey yapıyoruz neyi anlayacaz dediğimde o zaman ateş çıkarsa 38in üstüne getirin yapalım bir daha çıkmazsa pfabadır dedi.Hatta boyun ultrosonu yaptılar.Bening reaktik lenf nodlarının olduğunu söyledi.Ben bu üç günlük süreçte viral olduğunu düşünerek sadece sizin söylediklerinizi yaptım.2 gün boynunun ağrıdığını söylediğinde bi günde boğazının acıdığını söylediğinde sadece 1 ölçek dolven verdim.Dün geceden beri ateşi çıkmadı ama 3 gecedir ateşimiz 39 a kadar çıkıyor kendisi bi süre sonra yavaş yavaş düşüyor.Sizden öğrendiğim düşürmeye çalışmamak olduğu için ilaçta vermedim.Ben şimdi ne yapmalıyım Doktor Bey , ateşi çıkarsa tekrar prednol yaptırıp ona göre bi sonuç almayı mı beklemeliyim.Viral ise eğer daha ne kadar beklemeliyim crp yi önemsemeyeyim diyorum ama bana neut da yüksek diyor.Biri deposilin diyor biri prednol diyor.Lütfen bana yardımcı olun.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 18:01

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 18:09

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 18:15

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 18:16

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 20:23
Enfeksiyöz Mononükleoz geçirmiş.
Verilen ilkaçların TAMAMI gereksizdi..
Hiçbir zaman Antibiyotik gereken durum olmamış.
Dünyada; WBC düşük iken, sırf CRP yüksek diye Antibiyotik başlayan bir tek Türk çocuk doktorlarıdır.
Bunlar CRP'nin; her türlü doku yıkımında yüksek çıkacağını bilmeyecek kadar salaktırlar.

Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 23:08
Bu kadar kolay mi Doktor Bey bi çocuğun sagligiyla bu kadar rahat bi şekilde oynayabilmek inanamıyorum ya.Sabahtan beri ağlıyorum Pfaba ise her ay nasıl geçer ateşli diyorum.Ates araligi Periyodik değil dediğimde doktora CRP ve NEUT yüksekliği ona işaret ediyor ateşi çıkınca prednol ile düşerse ve çıkmazsa pfaba dedi.Neut yüksekliği neden olur doktor Bey bununla ilgili yazilarinizi bulamadım Allah sizden razı olsun.Ne desem az.

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 09:15
İlk sayfada; "Yazarlar" kısmında, makale listemdeki ATEŞ ile ilgili makalelerimi ve ateşli hastalıklar
 şemalarını iyi okuyun.

Yeni üyesiniz galiba!!  "Sahtekarlığın 3 Safhası"  yazımı okuyun, anlarsınız, neyin ne olduğunu!

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 11:34
Okuyorum Kadir Bey herşeye hakim olmadığımız için doktorlar bisey söyleyince bu neden o zaman diyorlar.Dilde pas kotu koku yok Wbc düşük antibiyotik kullanmam diyorum neut yuksek  oda bakterilerin varlığında yükselir dedi bana.Verdigi referans aralığı doğru mu  bilmedim.Sizin paylaşmış olduğunuz referans araliklarindada neut degeri yoktu bisey diyemedim.Tesekkurler Kadir Bey.

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 12:07
Once; WBC değeriene bakılır, yüksek ise, Nötrofil oranına bakılır. İyi üfürmüş!!
Neutrofil oranı herzaman yüksektir, Virus enfeksiyonu olursa, o zaman Lenfosit oranı yükselir.
Bu geri zekalı; daha işin aslını bile öğrenememiş.. Allah akıl fikir versin!
Yani; Ateş+WBC yüksekliği= Bakteriel enfeksiyon, Notrofil oranı yüksektir.
 Ateş+WBC düşüklüğü= Viral enfeksiyon, Notrofil oranı düşüktür.

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 12:12
Teşekkür ederim Kadir Bey.Dünden beri çıkmıyor ateşimiz.Sali gunu kontrole çağırdı.Bakalik ne diyecek.Bana dün ateşi yokken bile Pfaba suphesiyle prednol yapalım demişti.Iyiki varsınız yoksa nerden bilecektim.Caresiz tamam diyecektik.

Mesajı Yazan: mehmet1980
Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2020 Saat 00:27
Özür dileyerek benzer değerler olduğu için bu başlık altına yazıyorum.Sayın Doktor Bey peki ATEŞ+WBC NORMAL DEĞERLERDE FAKAT NEUT YÜKSEKSE durum nedir??Neut 28 aylık çocuk için 7.50.....WBC 12.08

Mesaj Tarihi: 23 Ağu 2020 Saat 09:25
Yeni başlamış GRİP (veya herhangi bir VİRAL hastalık) demektir.
Dolaşımdaki hücreler yıkılıp, yeni Lenfo lar hakimiyet kazanana  kadar tablo bu şekilde seyr eder.
Halkı ilgilendiren; WBC seviyesidir. Neut/Lenfo oranını sağlıklı bir şekilde değerlendirebilecek doktoru Türkiye'de
bulmak ZOR!!

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2020 Saat 16:28
Kadir Bey merhabalar.Mart ayindan beri duzensiz araliklarla atesimiz vardı.Antibiyotik kullanmıştık ve ilaçla düşen ateşimiz vardı.Mart ve ağustosta yapılan  crp ve neut değerleri yüksekti.Son tahlilden 4 gun sonra tekrar tahlil yapıldı  crp 152 den 24 e dusmus neut 7.09 dan 2.74 e düşmüş.Hic bir ilaç kullanmadan bu seviyeye düşüş enfeksiyon değil inflimasyon göstergesi dedi.Pfaba gibi bi hastalık olabilir dedi.Ailede fmf var mı diye sordu.Bi daha ateşlenirse başka tahlillerde isterim dedi.Siz son tahlile gore Ebv demiştiniz.Ayni değerler Mart ayında da olmuş.Bide önceye bakarken fark ettim geçen yıl Ekim ayında da olmuş.Diger viral enfeksiyonlardan mi bu şekilde olmuştur.Yoksa doktorun dediği gibi pfaba ihtimali varmıdır.Tesekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2020 Saat 16:59
  " Hic bir ilaç kullanmadan bu seviyeye düşüş enfeksiyon değil inflimasyon göstergesi dedi."
Tipik, "dansöz"!!   Bu bilgi (bilgi bile denemez) baştan aşağı yanlış.
HER  bakteriel enfeksiyon, illaki antibiyotiklerle iyileşir diye bir şey yok! Vucud; her ateşlendiğinde
 antibiyotik kullanılmadı ise, bakterilerle savaşmasını öğrenmiş demektir!
PFAPA ile; hiç ama hiç alakası yok. Maksat sizi korkutup devamlı abone yapmak.
FMF ile ise;  belli ki, hiç bilgisi yok.
Böyle soytarı doktorlarla uğraşmayın.

Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2020 Saat 17:28
Kucuk bi yerde yasıyorum Kadir Bey tek bir özel hastane var.Sizden ögrendigin FMF te her sabah  aynı saatte karın ağrısı olur bizde yok niye FMF ten supheleniyosunuz demek istedim diyemedim.Bi daha hastalanirsak şu dönemde  başka bi yere gitme şansım yok.Zaten wbc degeri ne bakmadan artık antibiyotik kullanmam.Aslinda bu yıl 5 defa antibiyotik kullandık.Sizi keşfettikten sonra tam kan sayımı isteyip wbc degeri ne gore bu sefer ozel poliklinigi olan bi doktorun antibiyotik yazmasına rağmen kullanmadım.Ozel hastanedekide pfaba fmf diye aklımı iyice karıştırdı.Insallah olmaz ama tekrar hastalanırsak size yine yazacağım.Tesekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 09:15
Bunlar resmen; yamyam!!
Belliki gariban halkı aldatıp, soymayı alışkanlık haline getirmişler.

Mesajı Yazan: Hly07
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2020 Saat 06:28
Merhabalar doktor bey. Oglum 5 bucuk yasinda, hicbir agrisi yok, baska bir durumu yok yani. ama atesi 40larda. Halüsinasyon görmeye başlayınca ateş düşürücü verdim. Sonra da acile getirdim. Kan ve idrar tahlili yapildi. Okuduğum kadarıyla wbc yüksekliği ve ateş bakteriyel enfeksiyon. Ama wbc yasina gore normal degerde sanirim . Acildeki doktor crp çok yüksek.  Enfeksiyonun nedeni de belirti vermiyor, eve göndermiyorlar o yüzden. 
Glukoz 111
Kreatin 0, 65
Potasyu. 3,5
Sodyum 129
Crp 89

Wbc 14
Neu 12
Neu% 85
Mon 4.8
Eos 0.8
Mcv 75
Mch 26.4
Mchc 35
Plt 410
Mpv 9.2
Pct 0.38
Rdwsd 34.5

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2020 Saat 08:57
CRP ile ilgi eski yazıları okuyun.
Bütün pislik! Laboratuvarların, daha ziyade;  CRP'nin Kalbin iskemik durumlarında kullanılan "kalitatif"
şeklini kullanıp, enfeksiyonlarda kullanılan ve daha ucuz olan "kantitatif" şeklini kullanmamalarından
 oluyor.
Bunlar zaten ÇETE halinde çalışırlar.
Takmayın kafanıza, çocuk VİRAL enfeksiyon geçiriyor.
Zaten; Antibiyotiklik bir durum olsa, ateş yanında; ağızda pis koku ve dili kaplayan pas tabakası olurdu.
SAKIN hastanede yatmayı da kabul etmeyin, hemen KAÇIN...

Mesajı Yazan: Hly07
Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2020 Saat 10:47
Hocam şimdi ishal başladı. Hastane doktoru nasıl olur da bu halde çocuğu yatırmak istemezsiniz diye çıkıştı.  Yatırmadım hocam ama bu kötü kokulu kaka düşündürüyor şimdi de. Doktor pedifen, monaten yazmış dönüşümlü.  Motilium, zimaks, nidazol ve denflor yazmis . Kullanmamiz gereken bir ilac var mi hocambunlardan?

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2020 Saat 14:15
SAKIN, verilen ilaçların hiçbirini kullanmayın.
Kusma olmadan, sadece ishal ile ASLA su kaybı olmaz...
O yamyamların niyeti başka!!
Sadece bol su/sıvı gıdalar, Pirinç ve patatesli gıdalar verin.
Yarı yarıya hazırlanmış; Soda-Vişne suyu da iyi gelir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat