Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ek gıdaya geçiş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67528
Tarih: 17 Ara 2025 Saat 00:21

Konu: Ek gıdaya geçiş
Mesajı Yazan: Fatmaaksut
Konu: Ek gıdaya geçiş
Mesaj Tarihi: 21 Ağu 2020 Saat 22:21
merhaba hocam, 
Çoçugum 5 aylık 6,800gr 66cm erkek çoçugu doktorumuz kilo alımı az diye mamaya başladı. Mama aldım sütlü elmalı bir ek gıda maması mamayı yedikten sonra yüzü kıpkırmızı oluyor benek benek sinek ısırlığı gibi kabarlıklık oluyor ama moralı yerinde oluyor bundan önece alerji dendi ama kan testinde herşey normal çıktı bir haftadır deniyorum birgün aynı mamaya kabarıyor bazende kabarmıyor 2915kilo dogdu 51 cmdı

https://www.anneoluncaanladim.com/forum/alerji_topic67512.html#top" rel="nofollow">Yukarı Dön

Pardon Hocam 
Beslenmesi hakkinda bilgi vermedim anne sütü alıyor ve süt emmesi çok iyi istahıda iyi ama çok hareketli günde 3 defa kaka yapıyor ve yeşil yapıyor çok besleniyor ama ona göre kilo alımı az az miktda kan oluyor alerji dendi ama kan testi temiz çıktı ben diyet yapmıyorum herşeyi yiyorum. Yoğurt denedim geçen az kabardı ama 1 saat sonra söndü genelde de öyle oluyor 1 saat sonra sönüyor alerji mi kesmelimiyim herşeyi doktora götürdün mü bir ton test yapacaklar makalenizde bunlara inanmayın demişiniz ondan götürmek istemiyor kan ilaçı ve d vitamini kullanıyorum sadece

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 09:13
Doğum kilosu ne kadardı??? 
3 kilo veya altı doğdu ise, kilosu NORMALDİR!!
Anne sütüne devam edin,  4. aydan sonra, hiçbir kutu mamasına ihtıyacınız kalmaz, ihtı,iyaç olursa;
doğrudan "kutu sütlerını" , 1 defa ve 50ml olarak başlayın ve alırsa (bir problem çıkmazsa) sayı ve
miktarları arttırın.

Mesaj Tarihi: 22 Ağu 2020 Saat 09:48
2915 gr doğdu hocam birde anne süttüm var ama çoçuk 4. Ayından kilo almadı hiç ek gıdaya geçişte başladı kilo almaya 3.ayda 6.300 grdı 4 aydada aynı kiloydu değişmedi ek gıdaya geçince 500gr artı ama yüzünde domates gibi kızarıyor bir gün sonra geçiyor.

Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2020 Saat 16:19
Hocam süt verdim kabardı heryeri 2 saat sonra indi ıslık gibi kaldı

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 24 Ağu 2020 Saat 19:30
3 kilo altı doğmuş . Bundan daha iyi zaten olamazdı.
Anne sütü ile devam edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat