Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vitamini sprey mi ampul mü?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67569
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 14:58

Konu: D vitamini sprey mi ampul mü?
Mesajı Yazan: mehmet1980
Konu: D vitamini sprey mi ampul mü?
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2020 Saat 18:09
Doktor Bey 27 aylık oğlum 14 kilo.D vitamini düzeyi 35.Ampül mu yoksa günlük sprey mi önerirsiniz?Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 09:32
Mutlaka ampul!! Spreylerle hem arayı kapatamazsınız, hemde size çok pahalıya mal olur.
Dvit3 ampul çok ucuz bir ilaç olduğundan Türk doktorları tarafından sevilmezler.
Hatta Eczacılar bile sevmez, sırf zorluk çıkartmak için, gerekmediği halde doktor reçetesi isterler.
Domuz gibi bilirler, o doktorun pahalı spreyleri yazacağını!!

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 10:15
Referans aralığı  20-70 arasi sizin seviyeniz 35 normal isterseniz sprey kullanın ama çocuklarda  kesinlikle ampul kullanmıyoruz dedi bakan "doktor".Uzun sürede etkileri sakıncalı böbrekte taş oluşumu filende oluyor dedi.Gunluk 800 fis yeterli dedi.Ben 1 aydir 800luk  fis kullanıyordum, günesede usulüne  uygun cikariyordum.

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 14:20
Ben simdi 1 ampul vereyim sonra gunluk belli bi doz vermem de gerekir mi Doktor Bey.

Mesaj Tarihi: 27 Ağu 2020 Saat 18:52
GÜNLÜK DOZA GEREK OLMAZ. Senede en az 1 defa 1 ampul içirmeniz; D vitamini ihtiyacının asgarisini
temin eder.
1- Türk doktorları; D vitamini eksikliğinde "Böbrek taşlarının " daha fazla olduğunu bilmezler.
D vitamini eksik olduğunda, barsaklardan Kalsiyum emilemez ve kemik dokusuna kalsiyum oturamaz.
Kandaki Kalsiyum seviyesinin korunması için, Paratiroid hormonu aşırı salgılanır ve kemiklerden kalsiyum
sökülür. Bu sökülen kalsiyum miktarı ihtiyacın çok üstünde olduğundan ve tekrar kemiklere oturamadığı için,
fazlası idrar ile atılarak böbrek taşlarına sebep olur.
Bu sebeple; devamlı böbrek taşı olan hastaların D vitamini seviyeleri ölçüldüğünde daima cok düşük
seviyelere rastlanır. Bu şahıslara Dvit3 ampul içirilmesi ile böbrek taşları sona erer.
2- D vitamini zehirlenmelerinde; (kandaki seviye:150'nin üstü)  tekrar taş oluşumu hızlanır. Normal
dozlarda asla böyle bir şey olmaz.
3- İngilizce kitaplardaki günlük 400 ünite D vitamini; o ülkelerdeki BÜTÜN süt ürünlerine D vitamini
takviyesi yapıldığı için o ülkeler için geçerlidir. Türkiye gibi bunlardan bi-haber ülkeler için geçerli değildir.

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2020 Saat 00:15
Eczaneye gittik dvit ampul almaya ama sonuç reçetesiz satmıyoruz oldu Doktor Bey.Sizin bi yazınızda bahsettiginiz gibi oldu.Doktor zaten reçete etmeyecek kesinlikle ampul kullanma diye belirtmişti.

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2020 Saat 08:16
50.000 lik d vit 3 damla var elimde Doktor Bey ondan versem günde kaç damla vermeliyim onunla yükseltebilir miyim ampul görevini görmez herhalde ama.Oglum 26 aylıktı.

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2020 Saat 09:17
Başka eczanelere bakın.. Ben recetesiz alabiliyorum..
O eczacının "karın ağrısının" sebebini anlattım!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat