Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Baldırda acı-basmada sorun

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67664
Tarih: 22 Tem 2025 Saat 14:55

Konu: Baldırda acı-basmada sorun
Mesajı Yazan: EndiseliAnne
Konu: Baldırda acı-basmada sorun
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2020 Saat 13:26
Sayın Hocam, 8 yaş kızımda iki gündür sol ayak baldır kısmında elle dokununca hissedilebilen hafif kas sertliği var, şişme, kızarıklık, ısı artışı vs. yok. Çocuğun neşesi, iştahı iyi ama yürürken topallıyor, sol ayağının topuğuna basamıyor, ayak ucunda yürüyor, merdiven inip çıkarken çok acıyor diyor, yürümekten imtina ediyor. 1,5 senedir devam eden özellikle sol ayakta, bilek kısmında akşamları özellikle görülen ağrısı vardı, çok nadir dizi de ağrırdı. şimdi bu ağrı kronik ağrıyla ilişkili olabilir mi? Doktora gitmemiz gerekir mi? Kas krampı olsa böyle iki gün devam eder mi? Ben her ihtimale karşı suda çözünen magnezyum tozlardan yarın paket içirdim (yetişkin dozun yarısı, önceden bazen gözlerinde seğirme de olurdu, o yüzden magnezyum eksikliği var diye düşünüyorum). Doğru mu yaptım hocam?

Bir şey daha sorsam izninizle, bu kronik ayak ağrısı, çok ciddi kötü bir hastalık olsa kan veya iskelet sistemi ile ilgili kanser vs, 1,5 senede yaptırdığımız belki onu aşkın kan tahlilleri ve röntgenlerde çıkmaz mıydı Hocam? Bir tek MR kaldı çekinmediğimiz, röntgende görülmeyip MR da teşhis edilebilen kötü huylu bir hastalık olabilir mi? Çocuk bu arada en az 10 cm boy attı, 10 kg da kilo aldı.

Teşekkürler, saygılar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eyl 2020 Saat 14:29
Aseptik Kemik Nekrozu olabilir. Bir Ortopedi doktoru görsun. Röntgen gerekebilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat