Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

7 yaş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67730
Tarih: 07 Ara 2025 Saat 22:29

Konu: 7 yaş
Mesajı Yazan: kader
Konu: 7 yaş
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2020 Saat 00:37
Değerli hocam kızım temmuz 2013 doğumlu yani 7 yaşında 26 kilo.  Sizin aşı şemanıza göre 4-6 yaş aşılarının hepsini kaçırmışız. Şemada 3 aşı var : 4 lü karmanın 1. dozu. Kkk 2. doz Su çiçeği 2. doz. Sizin şemanızda 7 yaşında aşı yok.  sorum şudur hocam

1) ben bu aşıları şimdi 7 yaşında vurdursam olur mu?
2) Verem aşısı izi yok yani bebeklikteki tutmamış. Onu da şimdi bir daha mı vurduracağım?  bebeklikteki tutmayan aşı için ek bir doz yapacaklar mı?

Ne yapalım hocam asm ler abartmıyorum hiçbir şey bilmiyorlar haftalardır verem aşısına cevap alamıyorum. Çocuklar 8 yaşına girmek üzereler aşı nerede yapılacak diyoruz okul asm ye yönlendiriyor asm biz yapmayacağız okulu bekleyin diyorlar. yarın bu işi çözeceğim ama sizden öğrenmem lazım önce... 
Sevgi ve minnetle....

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2020 Saat 09:10
Doğrudur!! Türkiye'de aşılar hakkında bilgisi olan HİÇBİR kuruluş yoktur..
Zira; Türkiye'de devletin (Sağlık bakanlığının) yaptığı aşılar bir bilgi veya ilim  ile değil, zaman göre;
 "emir-komuta" zinciri ile şuursuzca ve hiçbir kaideye bağlı olmadan yapılır.
Verem (BCG) aşısı tam bir muamma dır.. Bu aşı "Cilt İÇİNE" yapılan bir aşı olduğu halde, bunu dahi bilmeyen
 Sağlık çalışanları vardır.
Hepatit-B aşıları HER YAŞTA yapılabilir!! Ama; mutlaka KÜÇÜK adeleye ve adele içine yapılması şarttır.
Bacak veya kalçadan, hele deri altına yapılırsa hiçbir etkileri OLMAZ..
Türkiye'deki Tıp Fakülteleri, bu kadar basit bilgileri Tıp öğrencilerine vermekten acizdirler.
İşiniz Allaha kalmıştır.
Erenlerin keyfi ne zaman olursa, aşılar da o zaman olur.

NOT: Artık hiçbir aşı okullarda yapılmayacak.. (Tabii; gene zaman içinde bu uygulama işlerine
gelmediğinde her an değiştirebilirler)

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2020 Saat 12:44
bugün rezil olduk hocam... 4 6 yaş aşılarının hiçbiri yapılmadı bunları şimdi 7 yaşında yaptırayım mı? verem için de Ppd istiyorlar...

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2020 Saat 16:03
Hayret!! PPD diye bir şey biliyorlarmı imiş?? Şimdiye kadar, her gönderdiğim hastaya; "gerek yok" diyorlardı!!
Evet, yapılması iyi olur.

Aşılarını yaptırın.

Mesaj Tarihi: 17 Eyl 2020 Saat 22:37
Size sormadan bir şey yapmam hocam,  inanmıyorum  artık... Zaten bizim doktorumuz Kadir Tuğcu dedim onlara da.
Yarın aşıları yaptırıyorum fakat;
 bu PPD ye güvenebilir miyiz?yani doğru sonuç verir mi?
ya da diyelim ki PPD yi yapan kişi yanlış bir şey yaptı çocuğa zarar verebilir mi?

İyi ki varsınız...

Mesaj Tarihi: 18 Eyl 2020 Saat 08:43
PPD'nin bir zararı olmaz.  İstesede olamaz.
Esasında; dünyanın her yerinde bütün yapılan aşılar ve PPD gibi testler, kayıt altındadır ve HER HASTAYA
bu kayıtların bir örneğinin verilmesi şarttır.
Türkiye'de ise, sağlık bakanlığı, "kabile anlayışı" ile çalıştığı için, böyle hizmetleri yoktur.
Halka; "Aşı kartı" vermek gibi bir hizmeti düşünülemez bile!
Yarın-öbürgün, çocuğunuz yurt dışına gitmeye kalktığında bu sefillik size nelere malolacak göreceksiniz.
Üniversiteler bile sizden çocukluk aşılarının yapıldığı tarihleri, cinsini/markasını, nereden yapıldığını soracak!!
Hele PPD testinin "Kaç ünite " ile yapıldığını bile soracak.
Bunları sizin bir kayıt altında tutmanızda yarar vardır.

Mesaj Tarihi: 23 Eyl 2020 Saat 20:21
merhabalar sevgili hocam kızımı yarın PPD testine götüreceğim bana bir yol gösterin nasıl yapsınlar? siz 3 ünite ile yapılması taraftarısınız sanırım. siz nasıl yapmaları gerektiğini anlatın. ben yaptırırım onlara. Çocuk 7 yaşında 26 kilo kız.
sevgiler...

Mesaj Tarihi: 24 Eyl 2020 Saat 08:53
3 veya 5 ünite olması önemli değil.. Mühim olan bunun bilinmesi ile DOĞRU yorum yapılabilmesidir. 

Mesajı Yazan: Eyslyrt
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2021 Saat 00:22
Hocam yeni konu acmak istemedim 34 aylık kızımda bcg aşı izi yok. Asm ler yapmıyorlar sorumluluk alıyorum desem bile. Smdi ben bu ppd testini yaptrablir miyim yası tutar mı. Ayrıca ankarada yasıyorum önerecegniz bir doktor var mı acaba. Hocam birde yeğenim doğacak insallah onun bu aşısını asm dr değil özelde yaptrablir miyiz acaba bastan yanlıs yapılmasını istrmiyorum ben 3 senedir çabalıyorm söz gecmiyor. 
Hocam diğer sorumda zatüre aşısı, 34 aylık ve asm yapmadıysa hiç yapılmadı hocam. Adı ne diye geciyor ve bu dönemde kızıma yaptrmamda bir sakınca var mı. Biraz arastrdım 5 senedr bir olmak gerekir diyor bir cesidi ise ömür boyu koruma saglar diyor ömür boyu olanın adı ne acaba
 hersey için teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2021 Saat 04:22
1- Bu yasta, BCG asisindan evvel PPD testi gerekir. Allah yardimciniz olsun.
Turkiye'de bu BCG asisini yaptirmak, deveye hendek atlatmaktan zordur. 
2- Ankara'da doktor?? maalesef kalmadi
3- Ozel doktorlarda, BCG asisi bulunmaz, Eczanelerde de satilmaz.
Omur boyu bagisikligi yoktur.  
Bir defa yapilmasi ile, en azinda, Milier Tuberkuloz ve sonucunda, Tuberkuloz menenjiti olmasi onlenir. 
5 seneden sonra; Akcigere yerlesebilir ama yayilarak hastalik yapamaz. Belki; "omur boyu" derken bu 
husus denilmek istenmistir. 

Mesajı Yazan: Eyslyrt
Mesaj Tarihi: 06 Oca 2021 Saat 10:31
Hocam o kadar güzel anlatmışsınız ki cok teşekkür ederim. Peki hocam zatürre asısı için de aynı mı. Yoksa eczaneden alıp saglık ocagnda yaptrablir miyim. 34 aylık kızım bu pandemi döneminde yaptrmamda sakınca olur mu. Cok teşekkr ederm tekrardan

Mesaj Tarihi: 06 Oca 2021 Saat 19:02
Zaturre asilari COK farkli......
1- Konjuge Pnomokok asilari (KPA) Prevenar diye satilir. Eczanelerde satiliyorDU, simdi hala satiliyormu, 
bilmiyorum, bir sorun. 13 Pnomokok bakterisine karsi korur.

2- Polisakkarit Pnomokok asilari(PCV13) Pneumo23 diye satilir. 23 Pnomokok bakterisine karsi korur. 

Bu asilar; "Humoral bagisiklik" ile calisirlar. Serumda antikor olusur.
Verem asisi (BCG) "Hucresel bagisiklik" ile calisir, Serumda antikor olusmaz. Bu sebeple diger asilarla
 arasinda gun farki olmasi gerekmez. 

Mesajı Yazan: toprak1
Mesaj Tarihi: 14 Şub 2021 Saat 02:50
Polisakkarit Pnomokok asilari(PCV13) Pneumo23 diye satilir. 23 Pnomokok bakterisine karsi korur. Demissiniz bu saglik bakanliginin asi takviminde yok mu. Saglik ocaklari yapmiyor mu. Yapmiyorsa bu asi 2 yas sonrasi tek doz mu yapilacak.. Kpa 3 doza indi saglik ocagi yapiyor

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2021 Saat 19:31
Siz; Saglik Bakanliginin, asilar hakkinda bir bilgisi oldugunu mu zannediyorsunuz?? 
Birakin bilgi sahibi olmalarini, bu isleri bilen Amerika gibi ulkelerin asi takvimlerini bile taklit etmekten
 acizdirler.
Ben; sahsen hicbir Zaturre asisini kendime yapmadim ve etrafima da yaptirmadim... 
Zaturre; tedavisi olan bir hastaliktir. 
Ayrica da; oksurugu olan hastalara oksuruk kesici ilaclar verilmese, zature olusmasi cok zordur. 

Mesajı Yazan: toprak1
Mesaj Tarihi: 15 Şub 2021 Saat 02:12
Hocam kpa yapilmasa olur mu ozaman yoksa bu soylediginiz sadece promokok 23 icin mi gecerli. ben sizin takvime gore takip etmeye calisiyordum. Orda kpa var diye yaptirdim ama gereksiz miydi yaptirmasakta olurmuydu. Opa yok yaptirmadim mesala. Bir yazinizdada hepatit a ve su cicegi tedavileri var yapilmasada olur diye okudum sanki ama simdu bulamadim. Ozel menenjit asilarini tavsiye etmiyorsunuz diye onlarida yaptirmayacagim. Hangi asilari yaptirmasakta olur hocam. 

Mesaj Tarihi: 15 Şub 2021 Saat 02:43
Dedigim gibi.. Tedavisi olan bir hastalik icin niye asi olalim ki? 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat