Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gebelikte tetanoz asisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67848
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 09:52

Konu: gebelikte tetanoz asisi
Mesajı Yazan: zelalim
Konu: gebelikte tetanoz asisi
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2020 Saat 11:24
hocam merhaba,
20 haftalik ikiz gebeyim. saglik ocagi tetanoz asisi icin aradi, israrla cagiriyor hocam. 2014 mart ayinda tetanoz icin ilk dozu kendim eczanede yaptirmistim, sonrasinda da gebelik sebebiyle saglik ocaginda 2014 kasim ve aralik aylarinda 1er doz daha yapildi,kayitlari orda da var. bu 3 dozun 10 sene koruyuculugu oldugunu biliyordum hatta kendileri de o zaman soylemisti, ama yanlis mi hatirliyorum hocam, gebelik sebebiyle tekrarlanmali mi? bana bebeklerdeki riski goze aliyorsan sen bilirsin dedi ebe. 1 ay arayla 1er doz daha mi yaptirmaliyim simdi? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 08 Eki 2020 Saat 19:09
Gebelik olsun veya olmasin....  Son Tetanos asisinin ustunden 5 sene gecmis ise, RISKLI DURUMLARDA
 TEKRARI GEREKIR. 
Size: sanki hayatinizda hic Tetanos asisi yapilmamis gibi, "Primer asilama" yapilmis. 
Bizde Saglik calisanlari SUPER CAHIL olduklarindan ve sadece "emir-komuta" zinciri ile is yaptiklari icin bu
 gibi salakliklarin devlet eli yapilmasi gayet normaldir.. Bunlarin akil hocalari dahi asilar hakkinda bir 
bilgiye sahip degillerdir.

Siz sadece son asinin ustunden 5 sene gecmis oldugundan, TEK DOZ Tetanos asisi yaptirin. 
Bu asi, bebeginizi de, dogum esnasinda olabilecek bir Tetanos dan korur. 
Hayatinda, hic tetanos asisi olmamis hamileler icinde, bir ay aralarla 3 doz Tetanos asisi gereklidir.
Turkiye'de, dogumhaneler hala ILKEL sartlarda calistigi icin, dogum esnasinda, gobek kesilmesi sirasinda
 Tetanos bulastirabiliyorlar. Bu asi, bu rezilligin tedbiridir. Kendileri de biliyorlar NE MAL OLDUKLARINI!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat