Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

kan tahlili

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67894
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 16:00

Konu: kan tahlili
Mesajı Yazan: gul78
Konu: kan tahlili
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2020 Saat 14:29
Kadir hocam merhaba, şirketimiz her ay düzenli olarak bizlere antikor testi yaptırıyor. Bugün üstüne bastirmama rağmen kan alındıktan sonra kan alınan yer balon gibi şişti, çok korktum üstüne kolonyalı pamukla bastırdım, bastırınca o şişlik indi şu anda hafif bir ödem ve kolumda ağrı var kolumu kıvıramıyorum ve damarımın etrafına dokunamıyorum. ne olmuş olabilir acaba? bir de yarın dahiliye doktoruna gidecektim d vitamini ve genel kan değerlerime bakılması için. üst üste kan aldırmanın bir zararı olur mu? çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2020 Saat 18:49
Toplar damar yerine ATAR DAMAR icine girmisler!! Turkiye'de gundelik bir olay!! 
O bolgeyi dis darbelerden koruyun, gerisi kendiliginden tamir olur.
Ust uste kan aldirmak??? Alinan kan miktarina baglidir. Ancak ust uste;kan bagisi gibi miktarlarda alirlarsa
 zararli  olabilir. 

Mesajı Yazan: egtuna
Mesaj Tarihi: 13 Eki 2020 Saat 19:57
Kadir hocam 42 yaşındayım ilk defa böyle bir şey geliyor başıma her geçen gün her şeyde geriye gidiyoruz maalesef. Kan alınan yerin etrafı morarmaya başladı ve ağrıyor damarımın etrafına dokunamıyorum. Kan aldıkları iğnelerde bir garip çok kalın neymiş vakumlu iğneymiş iğne vakumlu olsa ne olur nasıl doğru kan alınacağını bilmedikten sonra. Üstüne kolonyalı pamuk koysam fayda eder mi acaba? İyi ki varsınız sağolun 

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2020 Saat 21:49
Olan olmus. Bu saatten sonra yapilacak bir sey yok. 
Morarma; atar damarin delinmesi sonucu, doku icine kanin sizmasi sonucudur. Kendiliginden duzelir.

Mesaj Tarihi: 13 Eki 2020 Saat 22:03
Hocam şimdi şirket doktorumuz aradı antikor testim pozitif çıkmış ya geçirdin ya da bazen yanlış sonuç çıkabiliyor dedi ıgg ve gün sordum biz total değere bakamıyoruz yarın sürüntü pcr testine gideceğim özel bir laboratuara bu durumu nasıl yorumlamalıyım acaba çok teşekkür ederim her şey için 

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2020 Saat 02:13
Ne demek; " biz total degere bakamiyoruz."    Total deger isteyen KIM???
IgM ve IgG degerlerini soylesin. 

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2020 Saat 06:51
Yanlış anlamışım total bakıyorlarmış ıgg ıgm ayrı bakmıyorlarmış,test sonucum şöyle ; ANTI-SARS-CoV2 (Total) 1,77 POZITIF 0-1 arası negatif demekmiş test açıklamasında da şu yazıyor (Bu test Siemens Healthineers firmasının Advia Centaur XP analiz kiti kullanılarak çalışılmıştır. "Anti sars-cov2 total antikor" testi ile kanda oluşan Sars cov-2 antikorlarının varlığı tesbit edilerek hastalığa ilişkin olarak kişilerin bağışıklığının olup olmadığı veya virüse maruziyeti ölçülebilmektedir. sars cov-2 enfeksiyonu geçirdiği PCR testi ile teyit edilmiş 67 hastadan, PCR testinin pozitifleşmesini takip eden günlerde alınan 262 örnek ile yapılan çalışmada testin sensitivitesinin 0-6 gün arasında %61,05, 7-13 gün arasında %97,50, 14 gün sonrasında %100 olarak belirlenmiştir. Çalışmalardan ve araştırmalardan elde edilen bilgiye dayanılarak akut enfeksiyonun erken döneminde test sonucunun negatif bulunabileceği dikkate alınmalıdır. bu test tanı amaçlı tek başına kullanılamaz)
bu sonuca istinaden sabah pcr testine (sürüntü) gittim 45 dk sonra sonucu çıktı sonuç NEGATİF. Saygıdeğer hocam şimdi bu durumu nasıl yorumlamalıyım? benim ne şu an ne de geçtiğimiz günlerde hiçbir septomum ya da şikayetim olmadı, eşime de şirketi yaptırdı onun testi negatif çıktı. kendimi izole etmeme gerek var mı? bir de şimdi aklıma geldi sabahları bazen boğazım ve burnum kuruyor bu sabah sürüntü testine gitmeden bir saat önce burnuma okyanus suyu ve boğazıma bir fıs tantum sıkmıştım. bunun sonuca bir etkisi olur mu?
şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2020 Saat 18:16
Covid-19 hastasi degilsiniz. NOKTA.. 
Zaten; hasta olmayan bir sahisa NIYE bu testler yapiliyor, anlamis degilim.. Sanki: (+) ciksa bir sey yapacaklar.
Bosverin, 
O "Sirket doktoru" NE HALT ETMEYE size (+) oldugunuzu soylemis?? 

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2020 Saat 18:24
Hocam tüm çalışanlara ayda bir düzenli antikor testi yaptırıyorlar bana ya geçirdin vücudun antikor oluşturmuş ya da virüs hala olabilir bu ikisinin ayırıcı tanısı için pcr yaptıracağız dedi pcr da negatif çıktı zaten peki hocam ben hiç semptom göstermeden farketmeden geçirip bağışıklık kazandım mı yoksa böyle bir durum yok mu cevabınızdan anladığım kadarı ile ev halkı ile aramda  herhangi bir izolasyona gerek yok değil mi çok teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 14 Eki 2020 Saat 18:33
Hicbir zaman hicbir sekilde HASTA OLMADINIZ.... NOKTA

Mesajı Yazan: egtuna
Mesaj Tarihi: 14 Eki 2020 Saat 20:25
Hocam yıllardır kendim soru sormasam bile her soruya verdiğiniz cevabı hiç aksatmadan okuyorum. Bu soru da covid ten dolayı ilgimi çekti. aynı şekilde bizde de rutin antikor testi yapılıyor. şimdi siz hiç hasta olmadınız yazmışsınız ya şunu doğru mu anladım sonuçta bu kişi hiç hastalanmadı şu anda da aktif olarak virüs taşımıyor. ama hastalanmasa bile virüsü bir şekilde alıp hastalanmadan vücudu antikor geliştirmiş doğru mu? ya da testlerde hata olmuş olabilir mi?

Mesaj Tarihi: 15 Eki 2020 Saat 07:09
Oyle veya boyle....  Sonucta her iki durumda da EVE gonderilmiyormu??? 
Bagisiksiniz veya degilsiniz,  ne farkediyor?? 
Dogru; az miktarda virus alirsaniz, asi olmus gibi hastalik belirtisi vermeden bagisiklik kazanabilirsiniz. 
Bu bagisiklik uzun omurlumudur??  Her bagisiklik, "humaral" bagisiklik olup, antikor yapmaz. Bazi viruslar,
"hucresel" bagisiklik ile T hucreleri ile bagisiklik yapar. 
Isi daha da karisik hale getiren, iki defa Covid-19 olan hastalar da var!!! Bazi durumlarda, bazi hastalarda
 bagisiklik gelisemiyor. 
Bakin siz sordukca, kafaniz daha cok karisacak. NE DIYE benim verdigim bilgi ile yetinmezsiniz ki!!! 
Daha sirada;  mTOR ve p53  geni etkilerinin viruslar uzerine etkileri var... Hic bunlardan haberi olan
 muhterem "Prof." varmi?? 
Bu seviyede bilgiler sizleri ilgilendirmez.. Maskenizi takin, kalabaliklardan uzak durun. O kadar!

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2020 Saat 19:56
Hocam merhaba 13 ekimde covid total antikor testim 1,77 çıktı demiştim. Her ay düzenli antikor testi yapıyor şirket demiştim ya bugün tekrar test olduk  bu sefer hem ıgg hem Igm baktılar değerim “0” çıkmış her ikisinde de. Normalde mantıken bu 1,77 olan değerin daha da yükselmesi gerekmez miydi? Mesela benimle aynı zamanda total değeri 5 çıkan arkadaşın bu sefer 12 olmuş değeri. Benim neden sıfıra döndü bunun açıklaması ne olabilir test hatası mı yoksa oluşan antikor yok mu oldu? Sağolun varolun verdiğiniz bilgiler için. 

Mesaj Tarihi: 17 Kas 2020 Saat 23:44
Bu testlerin tamami %40 yanlis sonuc veriyor. Bosuna ugrasiyorsunuz. 
Keyfinize bakin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat