Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

anjiyo

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67915
Tarih: 26 Şub 2026 Saat 01:55

Konu: anjiyo
Mesajı Yazan: kader
Konu: anjiyo
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2020 Saat 03:27
Değerli hocam babam 62 yaşında.
tam bir hafta önce sağ  koldan girilerek  2 ana damardan bugün de yan 1 damardan anjiyo oldu. geçenkinde hiç sorun yaşanmadı . bugün sabah 11.00 da yine aynı koldan yapıldı. anjiyo sonunda rutin olarak normalde damara basınç uygulaması ve kanama olmaması için hava baloncuğu veriliyormuş ardından da kelepçe takılıyormuş fakat bugün işini bilmez bir hemşire hava baloncuğunu verememiş  kanama durmamış babam da zaten o basıncı hissetmedim diyor. Paniklemiş ben bilmiyorum bunu falan demiş arkadaşını çağırmış babamın kolunu kan revan içinde bırakmış . birkaç saat geçtikten  sonra annem babamın kolunda ayva kadar bir sertlik farketmiş.  hemşireler en sonunda da Dr masaj ve kum torbasıyla falan sertliği dağıtmışlar güya fakat babamın kolu dirsekten aşağı  hala taş gibi parmakları da şiş ve kızarık normalde gıkını çıkarmaz adam ağrıyor baya diyor.  uykudan uyandım size danışmalıyım diye düşündüm.
şimdi ne yapmamız lazım? ne zaman endişelenmeliyiz?  
hepimiz sizi çok seviyoruz, sevgi ve saygıyla...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2020 Saat 05:39
Yapilacak bir sey yok.. Olan olmus!  Turkiye'nin saglik elemanlarinin nasil yetistirildiginin tipik bir ornegi.. 
Kabahat hemsirede degil, onu; dogru durust egitim vermeden sokaga salan ahmak Prof.larda. Yapilacak sey
 basinc ve soguk tatbiki. Agri icin, damardan Novalgin igne yapilabilir. 

Mesajı Yazan: kader
Mesaj Tarihi: 16 Eki 2020 Saat 19:10
o hemşireyi bulamadım ama oradakilere söylediklerinizi aynen ilettim. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat