Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vucutta çıkan yara

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=67979
Tarih: 15 Kas 2025 Saat 23:40

Konu: Vucutta çıkan yara
Mesajı Yazan: Halilo
Konu: Vucutta çıkan yara
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2020 Saat 14:22
kadir bey merhaba, her başımız sıkıştığında size danışıyoruz öncelikle bunun teşekkür ederim. Vucudumun birçok yerinde fotoğraftaki yaralardan çıktı. Yaklaşık 20 tane var ve hergün yenilerini görüyorum. Kırmızı üstü kabuklu. Nedir bunlar acaba, ne yapmak gerekir?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Eki 2020 Saat 18:54
Resim cok belirgin degil. Kabuklu olmasi; "SEDEF" gorunumune uyabilir.
Mutlaka bir Cildiye doktoru gorsun. 

Mesaj Tarihi: 23 Eki 2020 Saat 18:59
Teşekkürler hocam cildiyeye gidip daha sonra size tekrardan fotoğraf göndereceğim

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2020 Saat 17:44
Kadir bey bugun cildiyeye gittim fakat tam teşhis koyamadı. Gül hastalığı, sedef ve sifiliz olabilir dedi. Biyopsi yapmamı istedi kesin tanı için. Bunları birbirinden ayıran özellik vardır elbet. Size güvendiğim için tekrar size göndermek istedim

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2020 Saat 19:45
1- Cok esli bir kimsemisiniz de Sifilis olacak?? Cinsiyetiniz??? 
2- Sedef varmis gibi; Salisilik asitli merhemlerden surun, 2-3 gun sonra sonucu konusalim. 

Mesaj Tarihi: 24 Eki 2020 Saat 19:57
1. 32 yaşında kadınım. Hayır hocam tek eşliyim. Bunun için benden tahlil istedi yaptırmam gerekli mi?
2. Cevabınıza karşılık tekrar soru sormak istemem fakat eczaneye salilisik içeren krem dersem eminim farklı içerik krem verecektir. Krem ismi yazabilir misiniz
Birde gül hastalığı için krem verdi gül hastalığı değil sizden anladığım kadarıyla kremi kullanmama gerek yol değil mi

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2020 Saat 02:45
1- 1- Tek esli iseniz, NEREDEN Sifilis alacaksiniz???  Laf mi yani!! Sifilis, Frengi demektir ve cinsel yolla 
bulasir!!!
2- Turkiye'de olmadigim icin, Ilac ismi bilmiyorum, Eczaciniza bir danisin. 
Once bu krem ile kabuklari dokun, alttan kirmizi satih cikinca, Elidel krem surun. Gunde:2x1 
3- Her halde; Gul hastaligi diye;  "Acne Rosacea" demek istiyor, hic alakasi yok. 

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2020 Saat 08:16
Hocam herzaman söylediğiniz gibi hastalıkları türkçeye çevirmenin azizliği. Diğer adı madalyon hastalığı dedi,tıbbi adı internette pitriyazis rozea. Sanırım Rozea ile biten hastalıklara kısaca gül hastalığı demişler😊

Mesaj Tarihi: 25 Eki 2020 Saat 19:09
Maalesef... Turk doktorlari sadece hastalik ismi degil, hastalik bile uydururlar.
- Istanbul Gribi.
- Beta virusu.
- Atessiz havale.
- Kaba raller.
- Gegrek batmasi.
- Gobek dusmesi.
- Usutmek.
- Nevazil.
- Al basmasi. (onlemek icinde , lohusaya kirmizi bez baglarlarlar)
- Gul hastaligi  (bunun birde; "gulcuk" olani vardir)
- Kurdesen.

Bu soytariliklarin sonu gelmez. 

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2020 Saat 08:34
Hocam merhaba, söylediğiniz kremleri kullandım. Bariz bir değişiklik yok ama biraz iyi geldi. 
1.Devam etmelimiyim bu kreme? Dahada çoğaldılar nereye süreceğimi şaşırıyorum, saçlı bölgede bile çıktılar. Emziriyorum o bölgede bile var.
2.sedef olabilirmiş dediğim herkes bu hastalığın çok kötü olduğunu söyledi. Benim hiç bir bilgim yok. Ayrıca görüntü dışında şikayetimde yok. Sedef ise bunlar bana ne gibi zararı var?

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2020 Saat 18:56
Tedavi haftalar surecek, ve hastalik omur boyudur. 
Bir Ilac ismi buldum.. 
Kabuklar varken; Urederm krem surun, kirmizi satihlar ciktiginda; Elidel kullanin. 

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2020 Saat 19:05
Hocam hiç bir fikrim ve bilgim olmadığı için soruyorum. Beni neler bekleyecek?. Eklemlerle ilgili olduğunu söyleyenler var. Nelere dikkat etmeliyim?

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2020 Saat 19:19
Her sikintili, stresli ve uzucu durumlarda bu dokuntuler artacaktir. 
Olaylari umursamayin, rahat olun. Dunyayi siz kurtaracak degilsiniz. 
El alemede bos verin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat