Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Vitaminler ve corona...

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68016
Tarih: 27 Ağu 2025 Saat 03:27

Konu: Vitaminler ve corona...
Mesajı Yazan: EFEMER
Konu: Vitaminler ve corona...
Mesaj Tarihi: 28 Eki 2020 Saat 22:49
Hocam selamlar...
Size bir durumdan bahsetmek istiyorum. Türkiyede bir dahiliye uzmanı doktoru takip ediyordum sosyal medyadan Aylardır corona için vitaminler tavsiye ediyor bağışıklık guclendiriciler. Çinko c vitamini takviyeleri gulutatyon diye bir şey bir sürü bir sürü.... Allah biliyor ya bunlari gördükçe kendimi eksik hissediyordum aklım çeliniyordu az daha. Bu zat şimdi corona olduğunu duyurmuş hem pozitifim hem de akciğer tutulumum var diye yazmış. Dün geceyi çok zor geçirdim diyor önündeki sehpanın üstü ilaç dolu.  Demek bağışıklık gunlendirmiyormus o tavsiye ettiği pahalı pahali ilaclar. Yine sizin dediğinize gelinen bi konu diye yazmak istedim.😊Saygılarımla 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Eki 2020 Saat 02:27
Maalesef; Turkiye'de her zaman oldugu gibi, boyle kriz durumlarinda, bazi kimseler, bir "voli" vurma pesine
 duserler. 
1- Viruslar uzerine etkili ilaclar cok sinirlidirlar. Bunlarin da etkileri  daha ziyade RNA viruslarinin zincirlerindeki
 "replikasyon"(viruslarincogalma sekli)  yapabilmek icin kullandiklari "Reverse transcriptase" enzimindeki 
"DNA polymerase" ve "Ribonuclease" enzimlerini bloke edici ilaclar olup, ancak viruslar hucre icine girdikten
 yani hastalik basladiktan sonra etki edebilirler.  (Daha fazla bilgi, Viruslarin cogalmasi makalemde var)
2- Vitaminlerin, viruslar uzerine hicbir etkileri yoktur. ANCAK!!!!  Bazi vitamin eksikliklerinde, vucudun 
savunma sistemi zayiflar.. AMA, bu demek degildir ki, eksiklik olmadigi halde, Vitamin, Cinko(en sacma olani)
almanin hicbir faydasi yoktur.
Hele yuksek doz C vitamini tam bir sarlatanliktir.
C vitamini ve bunu dunyaya yayan Linus Paulig'in sahtekarliklarini ilgili makalemden (yazarlar bolumunden)
 okuyun. 

Ne yapacaksiniz ki, zaman havanin en puslu oldugu ve "kurtlarin" en cok sevdigi hava!!
Isirilmamaya bakin. 

Eski uyeler hatirlar, Covid-19 salgini baslamadan evvel, Turk doktorlari ASLA Grip teshis etmezler, hepsine
 Astim veya Allerji derlerdi.. Zira, astim ilaclari ve kortizonlu spreylerin buyuk bir ek getirisi vardi.. 
2006'da bu ilac firmasi 300 doktoru bosuna Karayiplerde 1 haftalik Cruise gezisine goturmedi!! 

Mesaj Tarihi: 29 Eki 2020 Saat 22:33
Ahhh hocam ahh...
 Az önce hastanede ultrasonda sekreter olan bi yakınımda konuştum. Korkuyoruz diyo çok yoğun hasta geliyor ultrasona diyor hemde hepsi covidli dedim ultrasonda ne işi oluyor kovid hastasının diyo damarlara pıhtı atabiliyormus bu covid ona bakıyorlar. Kullandıkları ilaçlar karaciğere zarar verebiliyomus enzimleri yukseltiyormus ona bakıyorlarmış. Hocam insanlari  baska şeylerden  öldürüyorlar bence hastanede. 

Hocam yazmisken 2 de soru sorayım.
 Bu pıhtı atma işi ne koronanin böyle bi etkisi var mı? 
Birde tansiyon hastası ve sigara kullananlarda koronanin seyri nasıldır? 

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2020 Saat 03:11
Dedigim gibi!! 
Butun ozel hastaneler ve devlete kazik atan Saglik bakanligi hastaneleri; ellerinde ne imkan varsa, sonuna
kadar kullanarak halki veya devleti tokatliyorlar.
Sikayeti (araz) olmayan bir hastaya; US, Tomografi, MR, Rontgen uygulanmaz.. Ama burasi Turkiye!! Halki
 veya Devleti kaziklayabilmek icin her turlu assagilik sahtekarligi yaparlar.

Pihti olusma ve atmasi; sadece hastaligin ilerlemis safhalarinda olur... 
O yuzden bu salak Turk doktorlarini adam zannedip, herkesin Aspirin kullanmasina gerek yoktur. 
Hele hele; Cinko, C vitamini, UMCA gibi alkol ihtiva eden ilaclar, kortizonlu spreyler hicbir ise yaramazlar.

Tansiyon, Sigara kullanimi, obesite, kalp hastaligi olanlarda Covid-19 agir seyreder. 

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2020 Saat 09:50
Hocam kusura bakmayın sürekli soru soruyorum ama bu hastalıkla ilgili herşeyi sizden öğrenmek istiyorum. Görüldüğü üzere hiçbir sağlık kuruluşuna ve doktoruna guvenemeyecegiz.

Eşim erkek 40 yasinda sigara tansiyon obezite Hepsi var ağır seyreder derken  illaki hastaneye mi başvurmak gerekir. Yoksa sizin dediklerinizle evde tedavi edilemez mi? Ateşi dusurmesekte ilaç fisfis kullanmasakta sigara içtiği için ciğere inme veya solunum sıkıntısı gelişir mi? 

Ne olur hakkınızı helal edin çok yoruyoruz sizi ama başka çaremiz yok.Rabbim ömrünüze bereket versin inş.🙏 

Mesaj Tarihi: 30 Eki 2020 Saat 19:00
Evde, solunum sikintisi OLMAYAN her hasta tedavi edilebilir. 
Yeterki, benim soyledigim ilaclari KULLANMAYIN.. Hastaligi agirlastiran bu ilaclardir. 

Mesajı Yazan: seecgg
Mesaj Tarihi: 05 Eki 2023 Saat 21:12
depolanmayan vitaminlerin hap seklinde fazla alinmasinin bir zarari olurmu?

depolanmayan vitaminler 1 gun alinip 1 gun alinmasa vucuttan ertesi gun hepsi atilirmi

Mesaj Tarihi: 06 Eki 2023 Saat 04:10
Suda eriyen vitaminler, depo edilemez ve ne sekilde alinirlarsa alinsinlar vucuttan atilirlar. Ister her gun alin
ister haftada bir!  Ister surup seklinde alin, ister hap!! (Ne kadar sacma bir sual!!) Alis sekli de farketmez...  

Mesajı Yazan: senakrt
Mesaj Tarihi: 09 Ara 2023 Saat 13:47
merhaba vücuttan atılan vitaminler şurup yada hap fazla alınırsa karaciğere böbreğe zararı olurmu?

Mesaj Tarihi: 09 Ara 2023 Saat 19:12
"vucuttan atilan" diyorsunuz , ve "NE zarari olur" diye soruyorsunuz!! 
ATILIYOR!! NASIL ZARAR VERSIN!! 

Mesajı Yazan: senakrt
Mesaj Tarihi: 10 Ara 2023 Saat 20:32
suda eriyen vitaminler fazla alınırsa böbreğe ve karaciğere hasarı oluyormuş.karaciger hasarı iflası yaparmı fazla alınırsa?dogrumu

Mesaj Tarihi: 11 Ara 2023 Saat 02:56
"vucuttan atilan" diyorsunuz , ve "NE zarari olur" diye soruyorsunuz!! 
ATILIYOR!! NASIL ZARAR VERSIN!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat