Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Yüksek ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68118
Tarih: 04 Eki 2025 Saat 21:27

Konu: Yüksek ateş
Mesajı Yazan: Umut7
Konu: Yüksek ateş
Mesaj Tarihi: 08 Kas 2020 Saat 22:57
Merhaba Hocam, 13 aylık kızım 10 kilo 76cm. Dün gece ateşlendi ve hala geçmedi. Arada 40ı gördük. Ara ara 37 lere düşüyor ama geçmiyor. Normaldeki kadar olmasada emiyor ve az biraz birşeyler yiyor. Burnu biraz kapalı ama akıntı öksürük yok. Huysuz, halsiz ve uyumakta zorlanıyor. 10dk uyuyup ağlayarak kalkıyor. solunumu normale göre kısa kısa ve daha hızlı gibi. Uyurken saymaya çalıştım 55-60 araası gibii. Tabi uyurken saymak ne kadar doğru bilemeyeceğim. Birde kalp atışları normale göre daha hızlı gibi. Geçen perşembe 12. Ay aşısını yaptırdık. Onun dışında dışarı çıkmadık. Babamız çıkıyor sadece. Şimdilik başka hasta yok evde. Sizce nesi var kızımın hocam ve ne yapmalıyız. Zatürre değildir umarım ama öyle bir durum sözkonusuysa hastaneye gitmeli miyiz. Teşekkürler ve saygılar hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Kas 2020 Saat 01:19
Ates+agiz kokusu+dili kaplayan pas varsa, Antibiyotik gerekir. Dili pembe ise, pis koku yoksa grip demektir, 4-5 gun ates yapabilir. 
Ates oldugunda; solunum ve Kalp hizi ARTAR.. 
Lutfen bu konu ile ilgili yazilari okuyun. 

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2020 Saat 16:22
Hocam, Bugün sabah kızımın ateşi düşmüştü. Şimdi tekrar yükseliyor.  emmek istemiyor,  kusacak gibi yapıyor.  pek birşey yediği de yok.  hocam anlattığım tablo da iye olma ihtimali var mı.Simdiye kadar ateşini düşürmedik ve ilaç vermedik.

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2020 Saat 17:48
Hocam ateşi biraz düştü ama hiç durmadan ağlıyor. 3-4 aydır devam eden kabızlık sorunumuz vardı.  Fitil, zeytin yağı, lavman yapınca rahatlıyor du şu an büyüğünü yapamıyor ondan dolayı da mı huzursuz o bilemedim ama sürekli ağlıyor karnı şiş gazı var ne yapabiliriz hocam.

Mesaj Tarihi: 09 Kas 2020 Saat 19:30
Huzursuzlugu; ates yapiyor.
Hasta cocuk AZ yedigi icin de AZ kaka yapar.
IYE olsa, idrar yaparken; kesik-kesik yapar ve aglayacak kadar agrisi olur.
Yazilarimi okuyun.. Belli ki, Turk cocuk doktorlarinin fazlaca etkileri altinda kalmissiniz. "Reset" edilmeniz gerekli.

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2020 Saat 13:01
Hocam kızımın ateşi 3 gün sürdü.  39 üstü ateş oldu.  4. Gün ateşi düştü ve sonrasına vücudunun her tarafında isilik gibi döküntü oldu. Çok uyuduğu için mi oldu bilmiyorum ama Göz çevresi şiş. Hiç emmiyor hala midesi bulanıyormuş gibi yapıyor Çok az yiyor biraz su içiyor Sürekli uyumak istiyor ve çok halsiz ve huysuz. başını kaldıramıyor desem olur. Dün doktora götürdük boğazı ve kulakları biraz kızarık dedi antibiyotik verdi ama Hiç ilaç kullanmadık.Toparlaması için ne yapabiliriiz. Tekrar emmeye başlaması ve yemesi için yapabileceğimiz birşey varmı acaba. Boğazı için tantum verde kullanabilir miyiz (13 aylık). Kusurumuza bakmayın hocam, sürekli vaktinizi alıyorum. Saygılar

Mesaj Tarihi: 12 Kas 2020 Saat 22:30
Muhtemelen 6. Hastalik. 
Resim gonderebiliseniz, daha kesin soylerim.
Onemli bir hastalik degildir. 3 gun yuksek ates yapar, ates duser, dokuntu baslar. Bir sey yapmak da gerekmez.
Bu yasta Tantum Verde kullanmayin. 
1-2 gune duzelir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat