Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sorularım

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68142
Tarih: 22 Ağu 2025 Saat 04:55

Konu: Sorularım
Mesajı Yazan: fatma8266
Konu: Sorularım
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2020 Saat 22:34
Hocam merhaba. 29 aylık kızımla ilgili size iki sorum olacaktı yanıtlarsanız çok sevinirim.

Birincisi kızım 13.5 kilo boyu da dün ölçtük 96 cm. Sizin tablonuza göre boyu çok ileride bu sorunlu bir durummu? Sizin tablonuzda yazan değerler alt sınır mı üst sınır mı?

İkinci sorum kızım in konuşması gayet iyiyken iki haftadır kekelemeye başladı. Eski yanıtlarınizi okudum hocam ama tam cevabımı bulamadım. Son dönemde korkutucu yada stresli bı durum yaşamadı. Durum şöyle. Mesela diyorki anne bak ne güzel kule yaptım diyor bunu düzgünce söylüyor. Sonra bana başka bişey soyleyecekken an an an an anne diye kekeliyor. Sadece cümlenin başında ilk kelimeyi çıkarmaya çalışırken kekeliyor. Çok üzgünüm hocam bu kalıcı olurmu ne yapmalıyız anne babası olarak sizin tavsiyeleriniz bizim için çok kıymetli 
Yani kızım genel olarak araba helikopter matkap v.s. veya parkta oynarken bağıran çocuklar hepsinden halen çok korkuyor
cevabınızı rica ediyorum. Saygılarımla

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Mesli
Mesaj Tarihi: 10 Kas 2020 Saat 23:07
Nacizane sorunuz ile ilgili bir bilgi paylaşmak istiyorum. Benim işyerinden bir arkadaşın kızında böyle bir sorun olmuştu. Sonradan bunun kekemelik değil de takılma olduğunu anlamışlardı. Ayırdetmek için Pedagog Adem Güneş hocanın kekemelik ve takılma videosunu izlerseniz belki size yardımcı olabilir

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 Kas 2020 Saat 01:43
Kizlarda; kekemelik cok nadirdir. 
4 yasindan evvel de bir konusma bozuklugundan soz edilemez.. 

13 kilo karsiligi; 12.5 kilodur. Gelismesi normal ve orantili sayilir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat