Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İlaç alerjisi.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68183
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 16:30

Konu: İlaç alerjisi.
Mesajı Yazan: iparkatre
Konu: İlaç alerjisi.
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2020 Saat 17:38
Merhaba Kadir bey. Takayasu arterit için yazmıştım size. Perşembe sabahı BT anjiyografi çekildi. Bir kaç saat sonra boynumun kaşınmaya başlamasıyla aynaya bakayım dedim. Yüzüm, boynum, özellikle de gövdem kıpkırmızı olmuştu. Korktum haliyle ve acile gittim. Prednol ve avil serum verildi, bir kaç saat sonra geçti. Allerset yazdı acildeki doktor. Sabah içtim ama akabinde yine kızarıklık arttı ve tekrar acile gittim ve tekrar serum verildi. İlk güne nazaran daha dalgalıydı kızarıklık ve bacaklarımın üst kısmına da inmişti bu sefer. Allerset içmeye devam ediyorum, sabah akşam. Kızarıklığın rengi açıldı, küçük noktalar halinde tüm vücuduma yayıldı. Hafif kaşıntılar oluyor, yanma hissi. Eczacı arkadaş, kortizon baskıladığı için yayılmamıştır ilk etapta, şu an böyle olması normal, Allerset’i kullan bitir, dedi. Bu saatten sonra anafilaktik şok falan olmaz değil mi? Tek korkum nefes yolumu tutması, gerçi şu durum bile yeterince sinir bozucu. Siz ne önerirsiniz?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Kas 2020 Saat 18:38
Anaflaksi; ILK anda olursa olur! Sonradan olmaz. Anaflaksi ayni allerjen maddenin uzun sure alinmasi ile 
ZAMANLA olusan bir allerjik reaksiyondur.
Alerji ilacina devam edin. 
Yediklerinizden allerji olursa, o madde; barsaklari terk edene kadar ilaci kullanmaniz sarttir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat