Covid şüphesi test
Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68276
Tarih: 02 Ağu 2025 Saat 23:22
Konu: Covid şüphesi test
Mesajı Yazan: Nida
Konu: Covid şüphesi test
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2020 Saat 22:19
Merhaba Hocam 12 yaşındaki kızım dün gece ateşi çıktı, baş ağrısı çok fazlaydı boğazı da şişti. Kbb doktoruna gittik. Mıayenede burunda siniste kulakta bieşwy gmrünmüyordu. Ayakları da ağırdığı için doktor covid şüphhesiyle kan tahlili yaptırdı.
Ve pcr istedi. Kan sonuçları aşağıda. Bold gösterlenleri yazdım sadece
lenfosit %13.4 Monosit %27.8 Lenfosit # 0.910 Monosit #1.89 Mcv 75 Nötrofil/Lenfosit oranı 4.35
Covid ile alakalı bir sınuç var mı acaba? Bunu anlamak mümkün mü? Çok teşekkürler
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Kas 2020 Saat 22:21
Bir de c reaktif protein sonucu 0.28
|
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2020 Saat 10:52
Hocam cevabınızı merakla bekliyorum
|
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2020 Saat 19:21
Enfeksiyoz Mononukleoz... Monosit:%27.8 oldugu halde, teshis edilememesi tipik Turk doktor cahilligidir. 5-7 gun ates yapabilir. E.M. konulu yazilari okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 26 Kas 2020 Saat 21:17
Merhaba Doktor bey, Benim eşimin ve kızımın testleri pozitif çıktı. 4 yaşındaki küçük kızıma test yaptırmadık. Bakanlık ilaçları getirdi. Ben hafif başarısı ve kuru öksürük ile geçiriyorum. Eşim yüksek ateş 38.7 ve eklem ağrısı ile geçiriyor. hiçbir ilaç kullanmadık henüz. -Eşim baş ağrısı ve ateş ne kadar devam edebilir arada ağrı kesici kullanabilirmiyim diye sordu. -Burun tıkanıklığı içim iliadin damla da kullanabilir mi? -Küçük kızım için birşey yapmamıza gerek var mı? Şu an normal görünüyor. -Büyük kızıma KBB doktoru Calpol ve eczanede hazırlanan kırmızı burun damlası verdi, Bakanlık ise korokin 200 mg verdi.
Cevaplarınız için peşinen teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 02:49
SAKIN, hicbiriniz; verilen hicbir ilaci kullanmayin. Bu geri zekalilar hala, Sitma ilaci(Korokin) kullaniyorlar mi?? Iliadin damla, eger Serum Fiz ise yaramazsa, kullanin. SAKIN, Turkiye'de doktorlarin ( veya Eczacilarin) uydurduklari karisimlari kullanmayin. Marifet bir ilac olsa, ilac firmalari yaparlardi.
|
Mesajı Yazan: kader
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 22:24
özür diliyorum araya girdim ama evet hocam ıspartada covid olan tanıdıklarım korokin verildiğini söylüyorlar. birisi korokini aldıktan sonra kalp atışlarım yavaşladı gittim kustum kendimi kurtardım diyor... bilemiyoruz. ..
|
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 23:10
Doktor bey eşimin ateşi düştü, hiçbir ilaç kullanmadı ama baş ağrısı şiddetli devam ediyor, şakaklarındaki damarlar şişti, parol kullanabilir mi? 4 yaşındaki küçük kızımızda hiç belirti yok onu ayırmamızda mümkün değil, risk taşıyor mu? Teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 28 Kas 2020 Saat 02:28
Atesi olmadigi donemlerde, agri icin kullanabilirsiniz.
Kizinizi takip edin. Sakin ilac kullanmayin.
|
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2020 Saat 12:11
merhaba Kadir Bey, test yaptırdığımızın 6. günü. Eşim hiç ilaç kullanmadı sadece ateş düşükken 2-3 kere parol aldı. Şu an baş ağrısı kesildi.geceleri hala ateşi 37.6'ya kadar çıkıyor, gündüz 37 civarı. Bunun ne kadar daha devam edeceğini sormamı istedi. Bir de kendisinde sinizüt var iliadin damla kullanabilir mi? Doktor antibiyotik vermiş alsın mı? Küçük kızımda belirti yok. Büyük kızımın eklem ağrıları 3. gün geçti.Ateşi düştü. Kulağım tıkalı diyor biz de iliadin damla kullandık, devama delim mi? Koku kaybımız devam ediyor. Bu süreç ne kadar sürer? teşekkürler
|
Mesaj Tarihi: 01 Ara 2020 Saat 18:38
38 ustune; "ates" denilir. Sinuzit icin sadece Iliadin DAMLA kullanin. Iliadin, 5 gunden uzun kullanmayin. Gerektiginde kullanin. Koku kaybi; aylarca surebilir.
|
Mesajı Yazan: esşi
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2020 Saat 18:59
Hocam değerli zamanınızı alıyorum ama birşey sormak istiyorum. İşyerinde dönüşümlü olarak çalışıyoruz gecen hafta ailesinin yanında bir hafta izin yapan arkadaşımız pazartesi günü iş başı yaptı, salı günü öğleden sonra geçen hafta birlikte kalmış olduğu anne ve babasının pozitif olduklarını öğrendi. Onunla birlikte çalışan biz 3 kişi şirkette yarım saatte sonuç veren burundan sürüntü ile test yaptırdık sonuçlar negatif çıktı ancak arkadaşımızı evine 14 gün izne karantinaya gönderdik. Evde olan arkadaşımızda dün kırgınlık başlamış ben bu satırları yazarken test olmaya gitti.
Testin pozitif çıkma ihtimalini varsayrak şunu sormak istiyorum hocam; salı günü testi negatif çıkan ve bir buçuk gün fiziki mesafeye dikkat ederek çalışmış oldugumuz arkadaşımızın o sırada bize bulastirmis olma ihtimali var mıdır ? Bize söylenen test negatifken bulaş riski çok düşük ihtimaldir hatta yoktur. Konuyla ilgili internet taraması yaptım ama bulamadım.bir de uçuk olan kişiye virüs bulaşır mı ? Gereksiz mi oldu bilmiyorum ama evde çocuklarımız yaslilarimiz var önlem almak adına soruyorum teşekkür ederim sabrınız icin iyiki varsınız.
|
Mesaj Tarihi: 03 Ara 2020 Saat 19:54
Ihtimal COK zayif.. Ucuk sizi korumaz.. Zira Ucuk; Persistent enfeksiyondur. Interferon olusturmaz. Coronavirus ise; Lytic enfeksiyon, (yani hucre yikimi ile biten enfeksiyondur.) oldugundan etkilenmez. Buna mukabil; Grip virusu varken, Corana alamazsiniz. Maske ve mesafeden baska NE onlem var ki??
|
Mesajı Yazan: esşi
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2020 Saat 16:04
Hocam tekrar merhaba arkadaşımız cuma günü pozitif çıktı ben evde kendimi izole ettim ancak sormak istediğim başka birşey var; 3 gündür dişim şiş öncesinde ağrı vardı sonra ağrı kesildi şişme meydana geldi bugün Dr a gittim Augmentin 1000 mg hap verdi. Her ihtimale karşı benim bu ilaca başlamam doğru olur mu yoksa birkaç gün bekleyeyim mi? Çok teşekkür ederim takrar.
|
Mesaj Tarihi: 05 Ara 2020 Saat 18:45
Dis absesi olustugunda, agri gecer. Bu sizi aldatmasin, mutlaka Antibiyotik kullanin.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2020 Saat 20:07
tekrar merhaba Kadir Bey, Pazartesi günü PCR testimiz negatif, IGM ve IGG pozitif çıktı.
Eşim: IGM:25,87 IGG:5,53 Kızım: IGM:5,24 IGG:3,80 Benim: IGM:10,42 IGG:4,96 Bu değerlerin anlamı nedir?
ayrınca eşimde hala hafifte olsa öksürük var ve sırtında biraz batma varmış. Bugün Akciğer BT çektirdi. raporu daha çıkmadı ama doktor gördüğü BT'ye göre covid tutunmuş demiş ve antibiyotik ve kan sulandırıcı vermiş. Eşim hiçbir ilaç kullanmamıştı covid sürecinde. Antibiyotik ve kan sulandırıcı kullansın mı?
Ayrıca kan tahlili yaptırmış, aralık dışında olan değerler: HGB-Hemoglobin - 15,60 Yüksek Monosit -11,70 Yüksek PLT-Trombosit- 410 Yüksek
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2020 Saat 21:07
Solunumu rahat ise, hicbir ilaci kullanmasin.
|
Mesaj Tarihi: 15 Ara 2020 Saat 21:17
Teşekkürler Kadir Bey, IGM IGG değerleri ne anlama geliyor?
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2020 Saat 03:25
Yazarlar kismindaki; "Coronavirus Testleri" makalemi okuyun.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2020 Saat 08:26
Okudum Kadir Bey , benim sormak istediğim test sonucu çıkan değerlerin anlamı. Örneğin eşimin değeri bize göre yüksek, kızımın en düşük. Düşük olması az bağışıklık, yüksek olmadı çok bağışıklık mı demek.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ara 2020 Saat 18:17
IgM: hastaligin (Virusun) mevcudiyetini gosterir. IgG; hastaliga karsi bagisiklik gelistigini gosterir.
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 13:21
Eşim: IGM:25,87 IGG:5,53
Bugün PCR testimizin pozitif çıkmasına 3. haftası oldu.
Eşime IgM si yüksek olduğunan hala bulaştırabilirsin 2 hafta daha karantina uygula denmiş. Böyle bir şey var mı? Hala karantina uygulasın mı? Teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 18:22
|