Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Mide bulantisi kusma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68290
Tarih: 30 Tem 2025 Saat 06:06

Konu: Mide bulantisi kusma
Mesajı Yazan: Gülin
Konu: Mide bulantisi kusma
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 16:10
Merhaba Kadir bey
4.5 yasindaki kizim dun akşam yemekten epey sonra tahin helvasi ve yaklaşık yarim lt. Su içti. Yaklasik 20 dk .sonra midesi bulandi ve sadece yedigi helva ve suyu cukardi atesine baktim 36.3 tü. Gece yatti uyudu sabah kahvaltisini yedi sorunsuz ( yumurta domates recel) sbieaz sonra tekear midem bulaniyor dedi ögurdu ama kusmadi atesi yine 36.3 tu. Sonra bisey yemedi. Simdi biraz beyaz peynir yedi birirmek uzere iken tekrar midesi bulandi kusmadi atesine tekrar baktim 37 idi. Hocam koronadan dolayi dr. a goturemuyorum tahlil için. Ne olabilir?? Sizin fikrinizi ve ne yapmam gerektigini merak ediyorum. Şimdiden teşekkürler. 
Saygilarimla Kadir Bey.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 18:30
Yedigi bir gidadan(?) mikrop kapmis olabilir. Ates olup-olmamasi onemli degildir. 
Hicbir ilac vermeyin. Kendiliginden duzelir. Arkadan ishal gelebilir. 

Mesaj Tarihi: 27 Kas 2020 Saat 19:46
Tamam Kadir Bey çok teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 28 Kas 2020 Saat 23:37
Kadir Bey merhaba
Sizi tekrar rahatsiz ediyorum. 4.5 yasindaki kizim bir gun ara ile tekrar kustu onceki gün pek az yemisti sabah  kalkti ve 1 bardak su icti. O içtiği suyu 10 dk. Sonra çukardi. Ve dediginiz gibi arkadindan ishal geldi .kakanin ilk tarafi nornal orta ve sonrarasi sümüksü ishal. Simdi diyet yapiyoruz yogurt, patates haslama, kizarmiş ekmek tarzi veriyorum fakat bu gece tekrar midem bulaniyor dedi ama kusma yok size sormak istediğim bu durum ne kadar sürer ve 

Çocuklar İçin Enterogermina   kullansam olur mu acaba??

Siz tavsiye eder misiniz?. Şimdiden çok teşekkür ederim hocam.
Saygilarimla.....

Mesaj Tarihi: 29 Kas 2020 Saat 03:33
Eski cevaplari okuyun. 

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2020 Saat 01:28
Hocam kusura bakmayin yazilarinizi ve mailler takip ediyorum cok sağolun sizden çok şeyler ögrendik.  Bügün gundüz kizim iyiydi diyet seyler yedi.ama akşam tv izlerken birden ağlamaya ve midem bulaniyor demeye basladi ama kusmadi öğüdü.  bugün kaka yapmadi. Soru cevaplarda bulamadım. Kusmalarla ve ardindan gelen ishal ile (sadece 1 kez ishal kaka yapti baska kaka yapmadi) mikrobu atmadimi?? Niye gala mide bulantisi devam ediyor olabilir. Ne yapmam gerekli??     Hocam hakkinizi helal edin sizi yoruyoruz. Simdiden teşekkür ederim  ..saygilarimla

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2020 Saat 03:11
Kusma sonucu; barsaklara gidecek madde olmadigi icin; 2-3 gun kaka yapmayabilir, normaldir. 
Barsak bogulmasi olursa, kaka yanina GAZ cikarma da olmaz. Yellenebiliyorsa, bir bogulma soz konusu degildir.

Mesaj Tarihi: 30 Kas 2020 Saat 14:43
Sağolun hocam..

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2020 Saat 01:25
Merhabalar Kadir Bey
Size daha öncede yazmistim kizimin (4.5 yaş kız) mide bulantisi ve kusma sonra mukuslu kaka yapmisti. O gecmisti kasim 27 sinde idi. Bu akşam tekrar dan midem bulaniyor demeye aglamaya başladi. Önceden civik bir kaka yapti sonradan midem bulaniyor dedi ama kusmadi. Siz demistiniz Kasimin 27 sinde bir gidadan mikrop kapmış olabilir diye. Hocam tekrardan niye midesi bulanip civik kaka yapmiş olabilir?karin agrisi yok. Midem bulaniyor diyor. Ne olabilir hocam .neyin belirtisi olabilir ve ne yapmaliyim? Şimdiden teşekkür ederim. 
Saygilarimla

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2020 Saat 07:02
Gene benzer bir mikrop kapmis olabilir. 
Bol ve civik/sulu kaka yaparsa; hicbir ilac gerekmez.
az miktarlarda sulu/sumuksu kaka yaparsa; Flagyl surup; Gunde:2x1.5 olcek 5 gun verin. 

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2020 Saat 11:22
Tamam hocam sağolun.Bir alakasi var mi bilmiyorum ama her iki olayda 
köfte yedikten sonra ildu. Bir alakadi olabilir mi.
Saygilarimla

Mesaj Tarihi: 14 Ara 2020 Saat 18:40
Olabilir. Eti, baska yerden alin. 

Mesaj Tarihi: 15 Ara 2020 Saat 01:18
Teşekkür ederim hocam..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat