Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kıl kurdu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68439
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 20:52

Konu: Kıl kurdu
Mesajı Yazan: Sarenin Annesi
Konu: Kıl kurdu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 09:40
Hocam kendimde kıl kurdu farkettim birkaç tane.Kızım 3 yaşında geceleri ağzından salya akıyor ama onda kurt görmedim henüz .Hemen daha önce yazdığınız gibi andazol şurup aldım ve kendim içinde 200 mg 6 adet içinde olan tablet aldım.Ama ne şekilde kullanmalıyım emin olamadım .Eczacı tableti 3 gün sabah akşam kullanmam gerektiğini söylemiş.Ben bu şekilde mi kullanmalıym .Kızıma şurubu ne şekilde vermeliyim.2 yaş üstü günde 1 ölçek 15 gün arayla olacak şekilde mi ? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 18:14
SAKIN, Turkiye'de Eczacilarin "Ilac tavsiyelerine" itimad etmeyin. 
Kil kurdu icin, 1 defa, 2 tablet almaniz ve 15 gun sonra tekrar almaniz yeterlidir. 
2 yas ustu: ilk gun 2 olcek, 15 gun sonra gene 2 olcek verin. 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 21:33
Hocam ben kendime 3 tablet şeklinde kullandım.Kızıma da 1 ölçek verdim sizin mesajını okumadan önce.ozaman yarın tekrardan 1 ölçek mi vermem lazım ? Yoksa 2 ölçek versem ağır gelir mi ? Yanıtınız için çok teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 23:36
Hayir... HEMEN 1 olcek daha verin. 
Ilacin icini bir okusaniz!!!

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2020 Saat 00:31
Hocam dediğiniz ölçüde andazolu kullandım .Ama geçmiş yazıları okurken burun kaşıntısından bahsedilmiş ascaris tipi kurtta görüldüğünü okudum .Acaba gördüğüm kıl kurdu değil mi diye tereddüt ettim .benimde burun kaşıntım vardı ilacı kullandıktan sonra baya azaldığını farkettim .Yeni bir doz öneriniz olurmu acaba ? 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2020 Saat 00:57
Ascarisler; 10-12 cm boylarinda ve 3-4mm kalinliginda olurlar.
Kil kurtlari 1cm civarinda olurlar. 

Mesaj Tarihi: 29 Ara 2020 Saat 01:02
Bilgilendirme için teşekkürler hocam.İyi ki sizin gibi bir doktorun tavsiyelerini dinliyoruz .Umarım diğer arkadaşlara da konu yardımcı olur 

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2021 Saat 01:37
Kadir hocam , 3 ay kadar önce verdiğiniz ilaç tedavisini uyguladım ama tekrar beyaz kurt farkettim . İlaç tedavisini daha önce önerdiğiniz şekilde mi yapmalıyım ? Şuan elimde andazol şurup mevcut . Tekrarlaması normal midir .O zaman ben ve kızım ilaç kullandık .Ne önerirsiniz ? 

Mesaj Tarihi: 24 Mar 2021 Saat 03:55
BUTUN ev halki ayni anda  Andazol kullanin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat