Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aşı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68444
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 06:58

Konu: Aşı
Mesajı Yazan: Adeniz
Konu: Aşı
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 16:31
Hocam 6.5 yaşında kızım için sağlık ocağından aradılar 1. Sınıf aşıları artık Sağlık Ocağında yapılıyormuş. Birisini sağ koldan birisini sol koldan yapacağım dedi hemşire. Aşı uygulama şeklinin fotoğrafı var hocam bakar mısınız doğru mu bir yazınızda KKK nın açısı yapıldığı şekil önemli değil demiştiniz. KKK aşısının ismi Priorix mi MMR mi? Dörlü karma aşının ismi nedir?
Yanlış aşı yapmasınlar bilelim hocam, dikkat edelim.
4GP.ME/busd/160821187530.jpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 18:43
Nihayet, ogrenebilmisler.. 40 senede ogrenmeleri bile Saglik bakanligi icin bir basaridir. 
KKK=MMR=Priorix 
4'lu asinin pek cok markasi (ismi) var. Tetravax bunlardan biri. 
Merak etmeyin, o yaziyi EGER okudularsa, ve EGER anladilarsa, yanlis yapmazlar. 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 18:56
Hocam onu ben araştırmalarımda buldum maalesef ASM’de nasıl yapıyorlar uygulamayı bilmiyorum. Yarın gösteririm. Teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: yavrusu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 22:48
Adeniz merhaba. Gönderdiğiniz yazıyı açamadım. Nereden buldunuz ayrıntılı bilgi verir misiniz?

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2020 Saat 01:55
Okul Aşısı Uygulama Planı

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2020 Saat 02:20
.

Mesaj Tarihi: 18 Ara 2020 Saat 13:39
Hocam bugün aşıyı yaptırdık. Dörtlü karmayı sağ kola, KKK’yı sol kola yaptı(Hangisinin sağ ya da sola yapıldığı fark etmiyor dedi hemşire). Ama şu an dörtlü karma yapılan sağ kol çok ağrıyor. Kas’a yapılıyor değil mi diye de sordum. Dokundurmuyor asla hocam ağrıyor diye. Neden böyle oldu, tutmaz mı kasa yapılmadı ise😔

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 18 Ara 2020 Saat 18:33
Belliki; deri altina asi yapmislar!  BU Turk Saglik calisanlari, dogru-durust asi yapmasini ASLA ogrenemeyecekler! 
Soguk kompres yapin. Tutmasina tutar da, boyle  reaksiyon yapar.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat