Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hocam yardim edermisiniz.

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68447
Tarih: 03 Ağu 2025 Saat 14:29

Konu: Hocam yardim edermisiniz.
Mesajı Yazan: Mehmettt
Konu: Hocam yardim edermisiniz.
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 18:49
Hocam 39 yaşında  bayanim. Yaklasik 6 sene önce safra kesemde poliplere raslandi. bu sürede midemde de gastrit  vardi. Mide agrilarimin polisten değil gastritten olduğu söylendi 6 yıl içinde 6 defa ultrason ile poliplere bakıldı 10mm altında olduğu için takibe devam dendi. Ama son 1 senedir pandemiden dolayı tekrar baktiramadim.ama son 1 aydır sirt ağrım mide ağrım ve bulantim gecmiyor. hic iyi degilim hocam.Famodin kullanıyorum faydası olmuyor. Hep bir hazimsizlik ara arada kusma var. Bu polipler safra kesesi tasina donusme ihtimali varmidir. O yuzden mi bu sikayetlerim geciktirmeden doktora gitmelimiyim.  Aile hekiminde kan tahlili yaptirsam bana bu konuda bilgi verir mi.Başka bir öneriniz varmi. Birde eger doktora gitmeliysem genel cerrah mi yoksa dahiliye ya mi gideyim hocam. Doktora gitmekten cok korkuyorum koronadan burada hastaneler çok fena şimdiden tesekkur ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 18:52
Tahlillerle hicbir sey belli olmaz. 
Tamamen safra kesesi hadisesi. Bir Genel cerrah gorsun. 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 19:06
Polipler tasa donusurmu hocam beklemenin hayati tehlikesi olurmu 

Mesaj Tarihi: 17 Ara 2020 Saat 23:05
Polip, tasa donusmez! 
Illaki tas olmasi da sart degil. Kolesistit, Kolangiolit, gibi farkli hastaliklardan da olur. 

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2021 Saat 17:38
Hocam merabalar. Dün gece aniden gelen bir karin agrisi yaşadım daha öncede 3 kere aynı aciyo yaşamıştım ama bu en siddetlisi oldu.agri kaburga kemiklerinin bitimindeydi sonra kusma da başladı ve sabah doktora gittim. 2 şişe serum ile agriyi amca dindirdiler. Daha sonra kan tahlili yapıldı. Doktor kendisi ultrason ile vakti ve safra kesenin iltihaplandigini buna bagliolarak boyutunun buyudugu birazda çamur görünüyor dedi. cipro 500mg antibiyotik famidon mide ilaci ve novalgin verdi tekrar agri olursa gel tekrar serum takalim dedi. Kan tahlilini ekliyorum. Ilaclari kullanmalimiyim hocam kendimi çok halsız hissediyorum ayağa kalkacak gücum yok bunun nedeni safrakesem mi.
https://hizliresim.com/KhgrDs" rel="nofollow">

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2021 Saat 18:34
Antibiyotigi kullanin, gecmezse, ameliyat gerekebilir.

Mesaj Tarihi: 05 Şub 2021 Saat 18:48
Teşekkür ederim hocam.  Bir soru daha sorsam Neu değerinin yüksekliği buna baglimidir onu ne yükseltir hocam

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2021 Saat 02:23
Bakteriel, yani antibiyotik gereken durumlarda; WBC ve NEU% degerleri yukselir, LIN% degerleri duser.
Viral enfeksiyonlarda ise; WBC ve NEU% duser, LIN% yukselir.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2021 Saat 12:03
Çok teşekkür ederim hocam allah razi olsun. Antibiyotik bittikten sonra tekrar kan tahlili yaptirmalimiyim değerlerin düşüp düşmediğini görmek için. Birde antibiyotigin faydası kac günde olur hala bulantim devam ediyor. Doktor 3 gün boyunca mümkünse hiçbirşey yeme ve içme çok hafif şeylerle gecistir demişti.ac karma antibiyotik içmenin zararı olmazmi.

Mesaj Tarihi: 06 Şub 2021 Saat 19:03
Ates dustukten sonra, hicbir sey gerekmez. Sakin Turk doktorlarinin adi tuzaklarina dusmeyin. Tedavinizi tamamlayin.
Simdiki Antibiyotiklerin tamami TOK karnina alinir. 

Antibiyotiklerin HICBIRI, Safra kesesinin icine nufuz edemezler. Antibiyotikler SADECE, damar olan yerlerde
etkili olabilirler. Safra kesesinin icindeki siviya GECEMEZLER!! 
Sonunda ameliyata gideceksiniz. Bir Cerrah gorsun.
Dahiliye doktorlari sizin gibi hastalari Cerrahiye gonderip, ellerinden kacirmak istemezler. 
Ameliyat olun derim.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2021 Saat 01:24
Hocam  1.5 ay önce geçirdiğim  safra kesesi atak sonrası rahatlamıştım ama bugun tekrar dayanilamayacak aynı sancıyı yasadim. Genel cerrahiye gittim. Serumla agriyi dindirdiler. Şimdi rahatladım çok şükür. Kan tahlili ve ultrason yapıldı. Kan tahlilinde  hemogram biyokimya bakildi wbc 15 değeri dışında herşey normal çıktı. tam batin Ultrasonda da safra kesesinde onceki  5mm   polibin dışında her şey normal çıktı. Doktor yine antibiyotik ve agri kesici yazdı.Safra kesesi ayağı dedi. Suna ameliyatlik bir durum yok ama ilaçlarla iltihabi dusurelim rahatlamazsan polipli safrayi alalim dedi. ne yapayim hocam taş yok çamur yok. Niye hep iltihaplanir bu safra kesesi anlamadım. Bu doktorda cipro antibiyotik yazmış kullanayim mi 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2021 Saat 03:06
Nafile isler, eninde sonuda ameliyata gideceksiniz. 

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2021 Saat 18:29
Hocam  geciktirmenin bana zararı olurmu pandemiden dolayı ertelesek geçirdiğim bu ataklar bana zarar veriyor mu.birde wbc değeri düşmeden ameliyat edemeyiz diyor haftaya tekrar kontrole çağırdı..bu değerin düşmesi gerekli mi. Kafam çok karıştı hocam. Ne yapacagimi şaşırdım.

Mesaj Tarihi: 20 Mar 2021 Saat 18:41
Zarari olmaz, sanci cekersiniz. 

Mesaj Tarihi: 21 Mar 2021 Saat 22:47
Hocam son bisey sorabilirmiyim. Bu atakları gecirdigimin ertesi günü karnim içinde öyle bir acı oluyorki hareket ettirmiyor  sanki butun karnimin ici bere olmus gibi cocugumu kucagima alamiyorum hareketsizken bu acı yok. Budami safra kesesine bagli anlayamiyorum hocam. Neden oluyor bu aci doktora sordum normal büyük bir ayak gecirdin odem vardir diyor  küçücük safra kesesi  bu denli aci yaparmi ömrümü karartti valla. Lütfen kusura bakmayin. Saygilar..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat