Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Nedeni bilinmeyen ates

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68466
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 13:44

Konu: Nedeni bilinmeyen ates
Mesajı Yazan: pınar1787
Konu: Nedeni bilinmeyen ates
Mesaj Tarihi: 19 Ara 2020 Saat 22:54
Hocam cuma günü kendim hafif mide bulantısı karinda sislik ve agri halsizlik yasadim. Gece de kızim ateslendi. Midesini gösterdi. Gece saat 4 e kadar uyuyamayinca calpol verdim. Sabah ikimizde bulantı yaşayıp su içince kustuk. Hafif kahvaltı yaptık. Ben iyileştim. Kizimin oglen atesi 39 derece oldu. Doktora gittik. Kulak boğaz da birsey yok dedi. Bagirsaklari cok hareketli dedi. Biz bir gün önce ertesi güne kalan kremalı tavuk  yemiştik.  Evde kendim yapmıştım.Doktor kan tahlili yapti. Kizimin wbc normal  lökosit düşük notrofilde yükseklik crp  4.15  cikti.  Herhangi bir tedavi uylamadi. Atesi düşünce eve geldik. Kizim yemeğini yedi. Kakasini yapınca cok üşüduğunu soyledi. atesi 36.9 du. Sonra  ateşine baktigimd 40 dereceye gelmişti. Asiri derecede titremeye başladı. ates düşürücü verdim. Sonrasında duşa koydum.  Atesi 37.8 düştü en son. Simdi uyuyor . Sizce kizimin sorunu nedir ? Biz gida zehirlenmesi mi yasadik  yoksa başka bir durum mu var ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 20 Ara 2020 Saat 03:09
Yediklerinizden MIKROP kapmissiniz. Sakin hicbir ilac kullanmayin. Ates bile dusurmeyin. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2020 Saat 10:08
Hocam kizim iki kez kustu. Sabahda ishal gibi cok kokulu kaka yapti. Midesi bulanıyor halen. Birsey vermiyorum. Atesi 38.2 koltuk ati. Bugun daha iyi gibi. Gece 40.5 atesi oldu. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2020 Saat 10:17
Hocam doktor probiyotik verdi kullanalım mi ?

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2020 Saat 11:05
Atesi yine cikti hocam. Mukuslu kaka yapti. Basinin ağrıdığını söylüyor 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2020 Saat 18:19
Probiyotikler; Turk doktorlarinin zannettikleri gibi, HER ishale verilmez.. 
Sadece; Antibiyotik kullanim sonucu olusan ishallerde kullanilir. 
Agri icin; Calpol ceya Dolven surup verin. 

Mesaj Tarihi: 20 Ara 2020 Saat 19:24
Tesekkurler hocam. Atesi ne zaman düşer? Ateşleme aralığı azaldı. Ama halen yuksek seviyede seyrediyor. Migdesi bulaniyormus. Karnini gösteriyor. Agrisi var.

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2020 Saat 00:28
Belli olmaz...Bir gun de surebilir, 7 gun de olabilir. 
Mumkun oldugunca, ates dusuruculer dahil ilac kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 21 Ara 2020 Saat 12:23
Hocam ates düştü. En son siyah bir ishal yapti. Hafif seyler yedi. Genel durumu simdi iyi. Cok tesekkur ederim. Iyi ki varsınız.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat