Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

geçmeyen allerji

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68602
Tarih: 20 Tem 2025 Saat 16:41

Konu: geçmeyen allerji
Mesajı Yazan: Yasasinben
Konu: geçmeyen allerji
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2021 Saat 08:57

Sevgili Kadir Hocam merhaba, sayenizde benim kızı kocaman yaptım oldu 8 buçuk yaşında:) Cevaplarınızın hep ekran görüntüleri biriktirerek telefonumda ayrı bir dosya yaptım ihtiyaç oldukça açıp bakıyorum… Size şunu sormak istiyorum kızım yaklaşık 2 buçuk senedir sürekli bir egzama, kaşıntı, döküntü durumunda. Özellikle haftada 2 kere yüzü, göz altları, göz kapakları kızarıyor, kolları ve bacakları kaşınıyor hatta kaşıyarak da kanatıyor. Zyrtec şurup kullanıyorum düzenli olarak fakat çok fayda ettiğini düşünmüyorum artık. Allerji doktoruna gittik,  test yapılmasına gerek görmedi fakat bir türlü geçmiyor, bazen öyle kötü görünüyor ki yüzünün rengi bir tuhaf oluyor. Şekerli gıda çok seviyor haftada bir gün nutella, çikolata yiyor. Acaba bu yaşta şeker rahatsızlığı allerjik etki yapar mı? Ya da bağırsak kurdu mu var ondan mı? Yoksa evimizde kedi var o mu rahatsız ediyor?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Oca 2021 Saat 18:44
1- Bu tip reaksiyonlar, daha ziyade asiri temiz/steril bakilan cocuklarda olur. Ara ara Zyrtec kullanin..
Bu arada da, temizlik hususunda asiriya kacmayin, parka-bahceye cikarin, eli topraga degsin.
2- Hayret, nasil oldu ise; artik dogru-durust  Alerji doktorlarina rastlanabiliyor. 
3- "seker rahatsizligi" diye bir sey yok. Sekerli gidalar, icerdikleri seker nedeni ile degil, katki maddeleri ve
 suni boyalar nedeni ile reaksiyonlara sebep olurlar. Onlari bir muddet vermeyip, kontrol edin. 
4- Barsak kurtlari bu tip sikayetler yapmazlar. Burun ve makat kasintisi yaparlar. 
5- Kiziniz dogdugundan beri, evde "o kedi" var idi ise, allerji yapamaz.. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat