Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Çinko

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68632
Tarih: 19 Eyl 2025 Saat 10:19

Konu: Çinko
Mesajı Yazan: MevaAnnesi
Konu: Çinko
Mesaj Tarihi: 09 Oca 2021 Saat 23:55
Hayırlı geceler hocam gecenlerde yazmıştım size kızımın tahlilleri ile ilgili çinko bakılmıstı ama o daha sonra çıktı size danışamadım kızım 33 aylık 16.3 kg 98 cm hic bir vitamin VS vermedım 1 yasından sonra 1 yasına kadar dvit kullanmıştık şimdi çinkosu 140 cıktı referans aralıgı son 100 de doktora çıktık bana 140 normal dedi yolladı ilgilenmediği için güvenmedim baska bir doktora sordum aynı hastanede oda cok yüksek bazı gıdaları kes dedi fazlalalıgı zehirlenme yapar falan dedi korkuttu beni direk size yazdım yapmam gereken nedir böyle birsey olabilir mi diye şimdiden tesekkurler hocam

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2021 Saat 03:58
Kabahat, o "cinko" testini isteyen keriz doktorda! 
Bu yasta, hele temel gidasi SUT olan bir cocukta, hic belirti vermeyen  Cinko eksikligi olmaz..
Olursa: "Acrodermatitis Enteropathica" seklinde olur. 

Gelelim fazlaligina: Gidalardan bir tek; MIDYE asiri miktarda cinko ihtiva eder. Gerisi hep, Cinko ihtiva eden
urunlerin ( Coklu vitaminlerin)uzun sure alinmasi ile olur. 
Oldugunda: Bulanti, kusma, karin agrilari, ishal, Grip arazlari gorulebilir. 

Normal ust sinir: 130microgram/dL dir. 
Yukarda yazili olan arazlar yoksa, yanlis olculmustur.

Mesajı Yazan: MevaAnnesi
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2021 Saat 13:09
Yaz aylarında ögürmesi cok vardı hocam aralarda kusuyor du da ben hava sıcak diye oluyor dıye dusundum götürmedim ama suan da daha iyi öğürmeleri baya azaldı ustune bu test cıkınca acaba dedım bana bol su içir dedi birde 3 ay sonra kontrole gel tekrar düşmüş mü diye bakalım dedi sizce götürmeli miyim böyle birsey mumkun mu inebilir mı ekstra vitamin minarel hic birsey vermiyorum normal yemek yiyor sımdı den tesekkur ederim hocam 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 10 Oca 2021 Saat 18:27
Ilk firsatta; baska bir yerde olcum yaptirin!  Ondan sonra konusuruz. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat