Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

bebegimde kilo gerilemesi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68690
Tarih: 28 Ağu 2025 Saat 22:02

Konu: bebegimde kilo gerilemesi
Mesajı Yazan: Azize Eş
Konu: bebegimde kilo gerilemesi
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2021 Saat 19:44
iyi gunler hocam 9 ekim 2020 tarihinde 4 kg 53 cm boyunda kiz bebegim oldu sezeryan dogum ile 1 gun sonra bebegim 3800 kg ye düştü 15 gunluk iken yenidoğan yogun bakimda 3 gün idrar yolu enfeksiyonu tedavi gördü 47 günlük iken 6200 kg olan bebegim 93 gunlukken 6125 kg geldi doktoru kilo aliminda gerileme  oldugunu soyledi  anne sütü + gunde bir kere 120 cc sma mama veriyorum hocam sizce beslenmesinde bir sorun var midir mama dozunu yukseltmeme gerek var mi? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2021 Saat 03:30
Cok buyuk DOLANDIRILMISSINIZ.... 
1- Bu yasta IYE olmaz... O donem yapilan "Idrar Tahliline" bir bakin. Nitrit:(-) ise kesinlikle IYE yoktur.
Turkiye'de bazi SAHTEKAR doktorlar, sirf idrarda Lokosit cikiyor diye IYE teshis ederler. Sakin bir daha bu sahtekarlara kanmayin.
2- HER yeni dogan bebek, dogumdan sonra kilo KAYBEDER.. Bu normal (Fizyolojik) bir durumdur. 
3- Zaten asiri kilolu dogmus bir bebek..... Sakin bu doktorlara inanmayin, BASKA bir yerde tekrar kilosunu olcturun..
4- Ac kalan bebeklerin kakasi; sert ve top-top cikar. Normal kaka, altin sarisi renkte ve hardal kivamindadir.
Mama vermeye mecbur degilsiniz. 
5- Benim ilk sayfada, "Yazarlar" kisminda, "Yeni Dogan Bebegin Ozellikleri" makalemi mutlaka okuyun. 
Yoksa Turk doktorlardan daha cooook kaziklar yersiniz. 

Mesajı Yazan: Azize Eş
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2021 Saat 10:56
hocam cok sagolun tesekkur ederim peki ben anne sütünü nasil artırabilirim ne yapmam gerekli hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2021 Saat 19:31
Istirahat edin, bol su icin ve sikintili seyler dusunmeyin, rahat olun. 
Dikkat edin, sutunuz belki azalmiyor, bebek agzi kuvvetlenince, memede kalma sureleri cok kisalir. 
Siz; kakalarina bakin.  Ac kalirsa:Sert ve top-top kakalar yapar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat