Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

helicobacter pylori

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68692
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 19:50

Konu: helicobacter pylori
Mesajı Yazan: Ouzısa
Konu: helicobacter pylori
Mesaj Tarihi: 16 Oca 2021 Saat 21:53
Hocam 56 yaşında annem mide bulantısı çarpıntı bacaklarda halsizlik şikayetiyle doktora gitti.tüm değerler testler yapıldı be hepsi normal d vitamini 8.00 çıktı ( d vitamini için günlük 16 damla verdi)endoskopi yapıldı iki tane gastrit görüyoruz dediler patolojiye gönderildi. Birkaç ilaç yazıldı sonuçlar gelene kadar kullanın sonrasında bakarız dediler. helicobacter pylori Pozitif çıkacak büyük ihtimal bu bakteriden nasıl kurtuluruz neler yapmalıyız 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 17 Oca 2021 Saat 03:36
Ayni arazlar; Covid-19 gecirenlerin bazisinda da oluyor.
Mide AGRISI yoksa, sakin bu dalaveralara kanmayin. 
Sirf; "Endoskopi" yapabilmek icin bu sahtekarligi yaptilar, sakin bunlara kanmayin, bunlarin ne mal olduklari
yaptiklari islerden belli!!! 
Sadece istirahat etsin, hicbir ilaci kullanmasin. Agri olursa, sadece: Famodin40 tablet, gunde 1 tane alsin. 

D vitamin seviyesi ASIRI dusuk!! Hemen 1 ampul Dvit3 icirin ve bir ay sonra tekrarlayin. Nisan ayinda
 tekrar D vitamini olcumu yapip, bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2021 Saat 09:41
Hocam 4 ay önce ağrı oluyor dedi günlük bir tane demiş olduğunuz ilaçtan verdim geçen hafta şikayetler arttığı için doktora gittik.Mide ağrısı olduğunu söylüyor ve bulantı için verilen ilacı almadığında midesi bulandığını ve halsizlik gibi birşey oluyor diyor.hocam d vitamini için verilen günlük 16 damla (coledan d3) bitikten sonra bir ampul versem bir şey olur mu hocam.çok teşekkür ederim zor günlerimizde hep yanımızdasınız 

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2021 Saat 14:12
http://m.YollaYap.com/busd/161088180854.jpg" rel="nofollow">
http://m.YollaYap.com/busd/161088187925.jpg" rel="nofollow">
Hemoglobin 4 ay önce 15 idi.Hocam tahlil sonuçları bu şekilde 

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2021 Saat 19:53
Anemi :YOK.
WBC(Lokosit) degeri dusuk, muhtemelen, VIRAL enfeksiyon gecirmis. 
Sadece sekeri yuksek, ona dikkat edin. 

Mesaj Tarihi: 17 Oca 2021 Saat 21:19
Tamam hocam sağolun endoskopi sonucu cıkmadı (bilgilendirme yaparım )

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2021 Saat 10:56
https://hizliresim.com/k0utpd" rel="nofollow"> hocam endoskopiden sonra verilen kağıtta bunlar var.pangastrit denilmiş pangastrit midenin tamamı yada bir kısmı iltihap demek olduğunu biliyorum. Doktora sorduğumuzda gastrit var ilaçları kullansın pataloji sonucuna göre ilaç verip vermeyeceğimizi konuşuruz demiş önemli bir şey var mı mide kanseriyle bağlantısı var mı ne yapmalıyız sizin değerlendirmeleriniz benim için çok önemli yardımcı olur musunuz

Mesaj Tarihi: 20 Oca 2021 Saat 18:51
10 seneden beri anlatiyorum.... Turk doktorlari; ARTIK, muayene ederek en basit hastaliklari bile teshis
 edebilmekten ACIZDIRLER. 
Bir Gastrit teshisini bile Endoskopi olmadan koyamazlar. 
Ben size ILK gun ne dedim!!!
" Sadece istirahat etsin, hicbir ilaci kullanmasin. Agri olursa, sadece: Famodin40 tablet, gunde 1 tane alsin." 

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2021 Saat 18:30
http://m.YollaYap.com/busd/1611757448829.jpg" rel="nofollow">
http://m.YollaYap.com/busd/1611760100617.jpg" rel="nofollow">
Hocam dediğinizi yaptık sonuç çıktı bakteri olduğunu söyledi akşam ilaçları kullandı birşey olmadı sabah aldıktan sonra bulantı ve gaz sersemlik konuşmada bozukluk ( narkoz almış Gibi) bizde doktora geri gittik ilaçları kesti sadece panotec e devam et sabaha kadar bol su iç yarın gel tekrar bakıcam yoksa norölojiye sevk yapıcam dedi sizce ne yapmalıyız bulantı ve iştahsızlık devam ediyor ne yapacağımızı şaşırdık artık hocam

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2021 Saat 19:33
Famodin veya Panocer kullanin..
Diyet yapmasi cok onemli:
Kahve, Cay, Kola yasak.
Cig sebze ve meyva yasak (Komposto seklinde alabilir)

Mesaj Tarihi: 27 Oca 2021 Saat 19:33
Tamam hocam sağolun

Mesaj Tarihi: 03 Şub 2021 Saat 19:58
Hocam Şikayetler devam ettiği için doktora tekrar gittik önceki yazdıklarını iptal etti sizin demiş olduğunuz ilaçları kullandı 5 gün sonrasında yan etkiler gitti antibiyotik vermek zorundayız bakteri yi bir şekilde yok edicez İlaç ve diyetle dedi largopen 1g 12 saatte bir bir tane.tavanic 500 öğlen bir tane ve 12 saatte bir tane mide koruyucu verdi diyetine devam ediyor dün yan etki olmadı sıkıntısı mide bulantısı geliyor gibi oluyor ve arkasından gaz atıyor sabah saatlerinde ve öğlenden sonra oluyor İştahsızlık oluyor diyor ne yapmalıyız bu durumlarda 

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2021 Saat 02:41
Benim dedigim sekilde tedavi ile hicbir sikayeti kalmadi ise, bu Antibiyotiklere gerek kalmaz. 
Bazi sikayetleri kaldi ise, Largopen yeterlidir. Tavanic'in yan etkileri fazladir.

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2021 Saat 10:15
Sizin demiş olduğunuz ilacı zaten 5 ay kullandı bulantı iştahsızlık halsizlikle hastaneye gitti sonrasında da en son çözüm bu ilaçlar oldu iki antibiyotiği kullanıyor diyet yaparak dediğiniz şekilde sadece yemek yerken sabah ve öğleden sonra bulantı gelir gibi oluyor kusacakmış gibi sonra gezinirken gaz atıyor Buda çok yorucu oluyor diyor bu konuda ne yapmalıyız ne kadar böyle devam edecek tavanic yan etkisi nedir hocam 

Mesaj Tarihi: 04 Şub 2021 Saat 18:49
Tavanic yan etkisidir. 

Mesaj Tarihi: 08 Mar 2021 Saat 23:41
Hocam sizin dediklerinizi aynen uyguluyoruz sadece panocer kullanıyor ve diyet uyguluyor fakat çarpıntı başladı acile gitti dil altı hapı verdiler tansiyon 18/9 a kadar yükselmiş dil altı hapı acilde düşürmemiş serum takmışlar sonrasında beloc zok 50 mg  ilacı yazmışlar Kardiyoloji ye gitti birşey çıkmadı ilaca devam et çarpıntı oldukça al demişler. Annemde çarpıntı şeker sorunu yoktu bu bakteri mi yapıyor. Şimdide iştahsızlık var canım hiç birşey istemiyor diyor ağrısı antibiyotik den sonra azaldı sürekli ağrımıyor arada ağrıyor sadece diyor iştahsızlık ve çarpıntısına ne yapmalıyız bakteri acaba yok olmuş mudur 

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2021 Saat 03:08
EKG cekilmis mi?

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2021 Saat 09:20
Evet hocam çekilmiş özel hastanede EKG bakıldı devlette de ikisşde herşey normal dedi holter taktılar 24 saat takip edildi damar tıkanıklığı vs de yok dediler 

Mesaj Tarihi: 09 Mar 2021 Saat 18:40
Sinirsel olabilir. Bir Noroloji Uzmani gorsun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat