Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Diz agrisi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68788
Tarih: 10 Eki 2025 Saat 23:39

Konu: Diz agrisi
Mesajı Yazan: Kimsesizmercimek
Konu: Diz agrisi
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2021 Saat 07:44
Hocam 5 yasindaki oglum, 10-15 gundur ara ara sag diz kapaginin agridigini soyluyor. Bazen yurumesini de aksatiyor. Ozellikle sabah uyandiktan sonra. Gorunurde bir sey yok. Reumon sprey kullaniyorum agri var deyince. Doktora goturmemi onerir misiniz? 
Tesekkur ederim

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2021 Saat 14:52
Hocam yurumesi epey aksadigi icin doktora goturdum. Muayenede kalca ekleminde agrisi oldugunu anladik ve rontgen cekildi. Sonucunda gecici sinovit teshisi koydu. Gunde 3 kez ibufen kullanacakmis; agrili yere buz koyduktan 15 dk sonra arnica jel surun dedi. Henuz rontgen raporu cikmadigi icin gonderemedim. 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2021 Saat 19:08
Bazi Viral hastaliklardan sonra, bu sekilde sikayetler olabiliyor. SADECE istirahat ile kendiliginden iyilesir.
Ilaclari kullanin, soguk tatbiki gerekmez. Soguk tatbiki sadece SATIH da olusan hadiselerde ise yarar.
O sogukluk, deriyi gececek, adele ve bag dokularini gececek de, eklem icine etki edecek!!! Yok ya!!
Bir zamanlar ayni SALAKLIGI, kafa travmasi gecirenlerin kafalarina "Buz torbasi" koyarak yaparlardi, son 
20 seneden beri artik yapmiyorlar, ama ayni salaklik BAKI!! 

Mesaj Tarihi: 30 Oca 2021 Saat 19:21
Viral bir hastaligi olmadi cok uzun zamandir. Bu teshisi degistirir mi hocam? 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Oca 2021 Saat 19:59
Degistirmez. Bazen de, nadiren hasari cocuklarda , asiri hareket ve yuksekten atlamalar da sebep olabilir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat