Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Tr de yeni dalga

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68839
Tarih: 30 Eyl 2025 Saat 12:29

Konu: Tr de yeni dalga
Mesajı Yazan: chora
Konu: Tr de yeni dalga
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2021 Saat 11:21

Türkiye'de pandemi için ayrılan hastanelere mart nisan ayları için yeni bir dalga için planlama hazırlık yazıları gönderilmiş .
Tedbir amaçlı mı ? Yoksa mutasyonlar sebebi ile ,bu artış olası mı ?
sizin düşünceniz nedir hocam .
antikor testiniz negatif çıkmıştı bir yazınızda görmüştüm, ABD de aşılama nasıl gidiyor siz aşı yaptırdınız mı sakıncası yoksa paylaşabilirmisiniz .

cevap için şimdiden tşk ederim ,vaktinizi daha fazla almamak için.

-------------
sevgiler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 06 Şub 2021 Saat 18:52
Mutasyon yonunden viruslari iki gruba ayirmak mumkundur.
1- Yasli Viruslar: Kizamik, Kabakulak,SuCicegi, Cicek benzerleri, asla mutasyon gostermezler. Bu viruslar 
olgunluk safhalarina binlerce senelerde erismisler ve yapilari sabitlenmistir.
2- Genc Viruslar: Grip, Coronavirusler gibi viruslar, cok genc viruslar olup, ayni buyumekte olan bir cocuk
gibi yapilari devamli degismektedirler. Bu degisimlerden bazisi, virusu daha zararsiz sekle sokar ve bu sekil
mutasyondaki viruslar ya yok olurlar, yada o sekide devam ederler. Bir kismida daha habis sekil alirlar. 
Genellikle de, Grip viruslarinda oldugu gibi, sadece yapilari degiserek, olusan bagisikliktan kendilerini 
korurlar. 
Bunlara karsi yapilabilecek bir sey yoktur. Bu tip salginlarda en etkili yontem; MASKE dir. Yani sahsin kendisini
korumasidir. Yoksa uygulanmakta olan bu sacma-sapan karantina yontemleri hicbir ise yaramazlar.. 

Karantina kimlara ve ne zaman uygulanir?
Bir Limana yanasan gemide  bulasici hastalik varsa, veya bir sehirde bulasici salgin baslamissa, o gemiye
 veya sehire karantina uygulanir. Sehire giris ve cikislar yasaklanir.. Yoksa, evde hapis kalacaklar diye bir
 sey yoktur. 
Su anda, degil sadece Turkiye'de BUTUN dunyada salgin vardir.. Kimi kimden koruyacaklar ki? 
Diyelim Turkiye'de TAM Karantina uygulandi ve salgin bitti!!  Bu durumda bile, BUTUN sinirlarin kapatilmasi 
ve Turkiye'ye kimsenin girip-cikmamasi gerekir. Mumkun mu?? 
Zaten, Turkiye disinde karantina uygulayan ulke kalmadi.. 
Turkiye'de, dogru durust bir Halk Sagligi ilmi olsa idi; bu muhterem Prof. surusu:
 TASIYICILIGI OLAN HASTALIKLARDA KARANTINA OLMAZ.. 
Bilgisine sahip olurlardi. 

Ben 3 Subat'ta Ilk doz BioNTech asimi oldum. Esim, yas dolayisi ile olamadi. 

Mesajı Yazan: mrb
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2021 Saat 00:05
Hocam 5 ay önce doğum yapmıştım 7 gün sonra tüm aile covıd + olduk. Ben sizin de tavsiyelerinizle ilaçsız atlattım,çocuklara da ateş düşürücü vermeden grip tedavisi ile geçirdik şükür . İki gün önce oğlum önce karın ağrısı,sonra şiddetli halsizlikten şikayet etti ardından 39a varan ateşi oldu burnu tıkandı. Bugun kas krampı tarıflıyor. Anne vucudumu bır anda sıkıp bırakıyorlar gıbı oluyor dıyor. 8 yaşında. Koku alma kaybolmadı diyor. Mutasyonlu virüs almış olabilir mi,nasıl ayırt edebiliriz ve yapacağımız ılacçve bir sey var mı .iliadın ıle burnunu açıp,serum fizyoloji ile açık tutmaya calisiyorum,d vitamını veriyorum takviye. 5 ay önce ampül vermiştim gene versem olur mu. Evden hiç çıkmıyoruz ama kargo, market alışverişi getirenler oluyor. Bazen oğlumun aldığı da oldu,oradan mı aldı bilmiyorum ama sanki bugün ben de bazı kokuları değişik almaya başladım. Gidip test yaptıralım mi yoksa pozitif gibi düşünüp eski yöntem devam mo edelım

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Şub 2021 Saat 02:01
Bosverin. Hicbir sey yapmayin. Nasil olsa bir sey farketmeyecek. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat