Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

D vit tahlil zamanı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68843
Tarih: 16 Eki 2025 Saat 20:10

Konu: D vit tahlil zamanı
Mesajı Yazan: kıvanç
Konu: D vit tahlil zamanı
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2021 Saat 01:33
Sayın hocam dün akşam tv. de bir profun malüm covidden dolayı d vitamini alma şekillerinden bahsedince eşimle tartıştık. 10 günde bir 10 ar damla alıp yıl boyu d vitamini grafiğini düz tutmak gerekiyormuş , ünite miktarını da aöylemiş ama unutmuş. Ben geçen yıl ve bu yıl sizin dediğiniz aralarla 2 tane verdim iki çocuğum ve eşime ölçtürmedim eski ölçümlerde 20-38 arası çıkıyordu 9 yıldır sizi tanıdığımdanberi 1 et ampül alıyorduk,
1-En son yeni yılda aldık ne zaman tahlil yaptıralım?
Not:Bu ortamda tahlil için çoluk çocuk riske girip polikliniklere gitmekde istemiyorum açıkçası .
2-D vit ampül aldığımızdan sonra ne kadar sürede en üst seviyeye geliyor ve ne kadar sürede düşmeye başlıyor?
3-Mesela 1 ampül içtik kaç gün/ay sonra ölçtürmeliyiz ?
4-Akrabamızın özel doktoru 1ampülü bir kerede almayı yanlış buluyormuş, değeri hızla yükseltiyormuş o hızlada düşüyormuş ,diye günkül damlalar şeklinde alıyormuş ,ben nekadar yazdıklarınızı anlatmaya çalışsamda nafile herkes doktoruna güveniyor ailemin aklını karıştırıyor.
Ben birtek size güveniyorum, tek hatam heryıl ölçtürmemek , çocuklarımda kan vermekten korktukları için başka bir şey için tahlil gerekse onuda yaptıracağım ama şimdiye kadar gerekmedi.

-------------
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 07 Şub 2021 Saat 03:31
Tahlile bos verin. Yazin gunes gorme imkaniniz varsa, senede 1 ampul. Hic gunes gorme imkaniniz yoksa,
 6 ayda bir alin. 
Alindiktan sonra; 1 ay icinde yukselir ve o seviyede kalir. 
Tahlillerle bu donemde ugrasmayin, sadece benim dedigim sikliklarla alin.
Turk doktorlari kafaniza takmayin... Emin olun D vitamini hakkinda hicbir sey bilmiyorlar.
Dvit3 ampul alinmasi yanlis ise, NIYE SATILIYOR???  Allahin geri zekalisi!! Bunlar bilmedikleri her bir seyi 
ki.larindan uydururlar. Onlara inanlara da bos verin, kaziklanip dursunlar. 
Rahat olun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat