Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Demir damlasi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68890
Tarih: 22 Eyl 2025 Saat 21:22

Konu: Demir damlasi
Mesajı Yazan: Halek
Konu: Demir damlasi
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2021 Saat 15:51
Hocam merhaba,

Bebegim 33 hafta 1600 gr olarak dogdu. Takvim yaşi 5 ay. Suan 5450 gr ve sadece anne  sutu ile besleniyor.Demir ilaci baslatiyorlar burada  biliyorsunuz 4.ayda. Ben baslamak istemedim.bu ay kontrole goturdugumde baslamamgerektigini soyledi dr., Premature dogdugu icin ozellikle dedi. Benim veresim yokhic. Verdikleri damlalarin icerigi de temiz olmayinca temiz icerikli sordum.ocean microfer en iyisi dedi.onda da seker ve koruyucu madde var gordugum kadariyla.siz ne dersiniz hocam? Cok tesekkur ediyorum simdiden.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Şub 2021 Saat 19:07
SAKIN HA! Ahmak Turk doktorlari, bebeklerin dogdugunda; HGB:15-20g/dl olan seviyenin, 5 ayda, 10g/dl 
seviyesine dustugunu bilmezler.. 
Salak oldugundan da, okuma ve ogrenme becerileri yoktur.. 
Sakin Turk doktorlarina kanmayin. 
EGER HGB degeri, 10g/dL'nin altina inerse, o zaman konusuruz. 

Mesaj Tarihi: 13 Şub 2021 Saat 19:42
Hocam , bu dususun gozlemleyebilecegim bir belirtisi olur mu? Yoksa kan tahlili mi yaptirmak gerekir illa ki? 
Eksik olmayin.

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2021 Saat 18:28
Tamamen tabiatin aldigi bir tedbir.. Niye; "bir belirti" pesindesiniz anlamiyorum..
Deniz seviyesinde dogan bebeklerde bu dusus olurken, Himalayalar'daki Sherpa koylerinde doganlarda  ise 
Hgb:16g/dL seviyesi muhafaza edilir. 

Bu fazla Eritrositlerin yikimi ile de, SARILIK hadisesi olur. 

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2021 Saat 22:00
Yanlis ifade ettim kendimi sanirim hocam , belirti aramak degil de, "10 un altina duserse konusuruz"" deyince siz, takip mi etmeliyim belli bir zamanda tahlil mi yaptirmaliyim onu bilemedim ,ondan sormustum.sonuc olarak demir ilaci vermiyorum, icim cok rahatladi.size cok tesekkur ederim tekrar tekrar.

Mesaj Tarihi: 14 Şub 2021 Saat 23:31
ONCE; cocukta bir solukluk olacak. Gun isiginda baktiginizda, dudaklari ve avuc icleri pembe degil, beyaz
 olacak, o zaman bir "Kan Sayimi" yaptirirsiniz. 
Ben; 50 seneden beri hicbir bebege Demir ilaci vermedim. Sadece   dedigim gibi, Hgb:10g/dL'nin altinda
 oldugunda verdim.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat