Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

8 aylık ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=68962
Tarih: 20 Nis 2024 Saat 06:49


Konu: 8 aylık ateş
Mesajı Yazan: Meryemesma
Konu: 8 aylık ateş
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2021 Saat 00:05
Kadir bey merhaba. Kızım 8 ay 20 gunluk aksamdan beri atesi 38.2.38.3 cıvarı oluyor. Agzıın ıcı ates gıbı yanıyo. Nefesiyle o sıcaklığı hissediyorum. Hocam kızım yaklasık 20 gun oncede ateslenmıstı 4 gun surmustu atesı sayenizde antıbıyotık kullanmadan atlattık o sureci.  Acaba neden ust ustte boyle ateslendı. Evde ablası var 4 yasında o hasta degıl bizde hasta degılız. Nasıl kapiyor bu enfeksiyonu. Oyndıgı oyuncakları cok sık agzına goturuyo onlardan mikrop kapmıs olabilir mi? Idrar da enfeksiyon olsa baska nasıl belirti olur. Geceleri emmek ıcın cok uyanıyor. Sadece emiyor ek gıdayı verdıgımde midesini bulandırıp yemek istemiyor. Ben de tok diye zorlamıyorım sadece anne sutu alsın diye. 



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2021 Saat 03:15
1- Antibiyotik gerektiginde: agizda pis koku + dili kaplayan PAS tabakasi olur. 
2- Simdiye kadar, 6 hastam tam 2 sene sadece anne sutu aldilar. Hicbir seyleri de eksik olmadi.


Mesajı Yazan: Meryemesma
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2021 Saat 03:49
Tesekkur ederım kadır bey dılı sarı gıbı agız kokusu yok. 
Antıbıyotık gereken bir durumda anbıyotık kullanılmassa ne gıbı zararı olur. Bir de merak ettıgım oyuncakları sureklı agızına goturdugu ıcın onlardan enfeksiyon kapabılır mı. Kızım bizden baska hıc kimseyi gormuyor bizde kimseyle temas etmiyoruz market dısında anlamadığım bu cocuk nerden aliyo bu hastalıgı hocam kafam bir turlu almıyor bu cocugun iki defadır niçin ateslendıgını. Soguk bısey ıcerse bogaz enfeksıyonu olur mu yoksa bogaz enfeksiyonu da mı dişardan alınan bir hastalık mı 



Mesajı Yazan: Meryemesma
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2021 Saat 12:37
Kadır bey kızımın dilinde aksam sarı bir tabaka vardı. Sabah baktım agzı kokuyo dilinde kahverengi bir tabaka var pas dedıgınız boyle mi oluyor sanki pekmez yemıs dılınde kalmıs gibi. Evde hıc acılmamıs gecen seneden kalma largopen 250mg var ona baslayalım mı. Kızım 8 ay 20 gunluk 10 bucuk kılo agırlıgında. Hocam ates halen devam edıyor


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2021 Saat 18:58
Kahvalti yaptiktan sonra da, agiz kokusu devam ediyorsa, Antibiyotik verin. 
Tedavi edilmediginde, bakteriel enfeksiyonlarin, %95'i kendiliginden iyilesirler. 

Veya, bir "Kan Sayimi" yaptirin., WBC degeri: 15,5 dan fazla ise, antibiyotik baslayin.


Mesajı Yazan: Meryemesma
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2021 Saat 20:08
Tesekkur ederım kadır bey sagolun. Agız kokusu ve dılınde pas oldıgundan emin oldugum ıcın hastaneye gittik. Bogaz enfeksıyonu var dedi. Tahlil yapmadılar. Augmentın verdi az once verdim. (Dilde pas agızda koku oldugu ıcın) Bakterıyal enf.oldugunda anbıyotık verdikten sonra ates duser mi kacıncı dozdan sonra ates duser. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Şub 2021 Saat 21:47
1-2 gunde duser.. Bakterinin cinsine gore degisir. 


Mesajı Yazan: Meryemesma
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2021 Saat 15:18
Kadir bey tekrar rahatsız ediyorum hakkınızı helal edin. Kızımın atesı devam ediyor. Atesten cok rahatsız hıc uyumamıyor. Gece fıtıl verdım rahatladı uyudu. Sabah antıbıyotıgını verdım bir saat sonra yarım olcek calpol verecektim kasıgı gorur gormez mıdesını bulandırıp kustu. Kasıgı gordugu an mıdesını bulandırıp oguruyor. Bugun bu saate kadar uç defa ıshal oldu. Acaba mide bulantısı ve ıshale antıbıyotık mi sebep oldu. Yoksa baska bir hastalık mı. Hocam kızım dun biraz daha iyiydi. Doktor bogaz enfeksıyonu deyip augmn.. Verdı
Kızım ıkı uc gun once elındekı kasıgı bogazına batırdı. Sonra agladı acaba enfeksiyona o mu sebep oldu. Hıc bsey yıyemıyo sadece emmek ıstıyo emınce de ıyıce atesı yukselıuo ne yapcam bilmiyorum. Antıbıyotıge devam edeyım mi? 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2021 Saat 18:45
Bogazda gorulen "kizariklik" , kasigin tahrisine bagli olabilir. 
Ishal varsa, HEMEN, antibiyotigi kesin. 


Mesajı Yazan: Meryemesma
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2021 Saat 18:52
Evet hocam ıshal var 4, 5 kez ıshal oldu. Vermeyecegm artık. Antıbıyotıgı verdıgımden beri daha kotu oldu sanki midesi bulanıyor. Dun iyiydi azar azar bseyler yiyordu. Ates dun kızımı bu kadar rahatız etmiyordu. Kasıgın sebep oldugu tahriş ates yaparmı. Rahatlasın dıye calpol ve fitili kaç saat arayla verebilirim. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2021 Saat 18:57
Ates olsa bile Antibiyotik vermeyin. 


Mesajı Yazan: Meryemesma
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2021 Saat 19:03
Peki hocam vermeyecegım antıbıyotıgı. 1 ay oncede boyle ateslendı ama rahattı dye hıc atese mudahale etmedim. 3 gun ates devam etti sadece bir kere gece calpol vermıstm. Sonra ıyılesmıstı. Bu sefer cok mız mız uyumuyo sureklı kucak istiyor.  Ates dusurucu vermem hastalıgın seyrini degıstırır mi calpol ve paranox s fitil var gece fıtıl verdım gun ıcınde bir kere calpol verdım. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 22 Şub 2021 Saat 22:02
Ates olmazsa, bagisiklik gec gelisir. Ondan sonra da; Turk doktorlari, "Bagisikligi dusuk" diyerek, sacma 
sapan ilaclar verirler.
Calpol ve ParaNox ayni ilacdir. Ayni anda kullanmayin. Gece ParaNox yaparsaniz, Calpol'u gunduz verin.



Mesajı Yazan: Meryemesma
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2021 Saat 02:48
Hocam cok üzgünüm. Cry  Kızımın atesı 39 u gectı. Esim cok panik yaptı ama ben cok sakindim. Genel durumu cok ıyı degıldı aglıyordu halsızdı gozlerı baygın bakıyordu. Calpol verelim dedik kasıgı agzına koymadan kustu ıcıremedık. Eşimin ısrarıyla acile goturduk. Maalesef ikna edemedim. Atesı olctuler paranox fıtıl verildi. İğne yapıldı "yaptıgınız ne dye" sordugumda ıcınde antıbıyotık ve rahatlaması ıcın baska bir ılac var dedıler. Hocam sonradan kagıda baktıgımda decort ve iespor yazdığını gordum. Cok uzuldum decort krup oldıgunda verilir diye bılıyorum. Kızımın sadece atesı vardı. Cok kızıyorum eşıme cocugu orda perisan ettiler diye. Hocam kızımın durumu daha kotuye gıder mı? Suan hıc bir ılac vermıyorum acıldekı doktor cocuk doktoru gorsun dedı. Asla goturmeyı dusunmuyorum. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2021 Saat 18:41
Selam verdiginizde bile TAHLIL isteyen Turk sahtekarlari, NIYE bir "Kan Sayimi" yapmadilar??
Yapildi ise, WBC(Lokosit) degerine bir bakin. WBC:17'den dusuk ise, muhtesem bir kazik yemissiniz demektir. 
Maalesef, CAHILLIK ve SAHTEKARLIK ARTIKCA, KORTIZON KULLANIMI ARTAR! 
Aptal; Decort'un 8 saat sonra etki edeceginden bile habersiz.. 
Olan olmus, atesi ilaclarin etkisi gecince tekrar cikabilir, merak etmeyin.




Mesajı Yazan: Meryemesma
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2021 Saat 18:54
Hocam dun gece uzuntuden sinirden gozume uyku girmedi. Kızıma bos yere o kortızonu verdiler. Kan sayımı yapmadılar. Atese bakıp antıbıyotık ıgne ve dekort vurdular. Dunden beri ates yok ama cok halsız sadece emmek ıstıyo patates hasladım yogurt vermeye calıstm kusacak gıbı oldu yemedi. Gitmeseydim hastaneye hıc boyle olmayacaktı belki. Ahhh hocam niye sızın gıbı bır doktor hıc denk gelmıyor. Cocuklarımızı canlarımızı maalesef kimlerın elıne teslim ediyoruz. Rabbıme havale ediyorum. Hocam decort ıgnenın kızıma ne gıbı bir zarari olur. Ates oldıgunda kortizon ıgnenın ne gibi etkısı var. Etkısını 8 saat sonra gosterıyorsa sizin dedıgınız gıbı o anda yaptıkları tam bir "şarlatanlık" oluyor. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 23 Şub 2021 Saat 19:20
Evet; her zaman soyluyorum...."Sarlatanlik" yapiyorlar! 
Decort etkisi 48 saat sonra kaybolur. Hastalik arazlari biraz uzayabilir. Yapilacak bir sey yok.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat