Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ilkokul 1 aşısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69013
Tarih: 26 Ağu 2025 Saat 13:43

Konu: ilkokul 1 aşısı
Mesajı Yazan: ipekxxx
Konu: ilkokul 1 aşısı
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2021 Saat 12:40
Merhaba Doktor Bey, Kasım 2013 doğumlu çocuğun ilkokul 1 aşıları için KKK yapıldı. Ancak DABT_İPA yerine sadece difteri, boğmaca ve tetanoz yapıldı. (adacel) Çocuk felci aşısı olmuyor dedi doktor. O zaman neden bakanlığın sağlık sayfasında ilkokul 1 için çocuk felçli olan aşı yapılacak yazıyor. Doktorun yaptığı çocuk felci aşısız hali doğru mudur? Endişeliyim çünkü şimdiye dek her aşıyı ücretliler de dahil yaptırdık. Resmi sitelere bakıyorum sağlık bakanlığı vs ilkokul 1 DABT_İPA yazıyor. Bize yapılan İPA içermeyen adacel. İşlem doğru mu? Vaktiniz için teşekkürler

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Şub 2021 Saat 18:29
Saglik bakanliginin , senelerden beri yaptigi uygulama, zaten APTALLIKTI! 
Simdi yeni yeni akillari baslarina geliyor. 
Cocuk felci asilari, EN SON: 4-6 yas arasinda yapilir. Bu yaslardan sonra yapilan IPV'ler cahillik gostergesidir. 
Yoksa siz Turk Saglik Bakanligi'nin ciddi bir kurulus oldugunu mu zannediyordunuz?? 

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2021 Saat 18:43
Çok teşekkür ederim. Aşı kartında güncelleme lazım ozaman. İlkokuldaki aşı yani 48 aydan buyuk olanlar ıcın 2016 oncesı için. Anladıgım kadar ile doğru yapılmış dediniz sayın hocam. Ben de öğretmenim resmi kaynakların hepsini taradım. 7 yastan itibari ile DABT-İPA gecersiz diyen resmi yerler de var yabancı sitelerde. Bizim takvim 48 aya çekildi ama 7 yaşında İPA olup olmayacagını bir türlü teyit edemedim. Çok sağ olun.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2021 Saat 20:11
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Saglik bakanliginin , senelerden beri yaptigi uygulama, zaten APTALLIKTI! 
Simdi yeni yeni akillari baslarina geliyor. 
Cocuk felci asilari, EN SON: 4-6 yas arasinda yapilir. Bu yaslardan sonra yapilan IPV'ler cahillik gostergesidir. 
Yoksa siz Turk Saglik Bakanligi'nin ciddi bir kurulus oldugunu mu zannediyordunuz?? 

Çok teşekkür ederim. Aşı kartında güncelleme lazım ozaman. İlkokuldaki aşı yani 48 aydan buyuk olanlar ıcın 2016 oncesı için. Anladıgım kadar ile doğru yapılmış dediniz sayın hocam. Ben de öğretmenim resmi kaynakların hepsini taradım. 7 yastan itibari ile DABT-İPA gecersiz diyen resmi yerler de var yabancı sitelerde. Bizim takvim 48 aya çekildi ama 7 yaşında İPA olup olmayacagını bir türlü teyit edemedim. Çok sağ olun.

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2021 Saat 20:56
Siz; BENIM  "Asi Takvimine" bagli kalin. 

Mesaj Tarihi: 28 Şub 2021 Saat 20:57

Sağ olun sayın hocam. Siteye yeni üyeyim sizin aşı takvimi site içinde midir? İyi akşamlar dilerim.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 02:05

NOT: Pnomokok (KPA) (Zaturre asisi) Hic KPA (Zaturre asisi) yapilmamislara:
1 yasindan sonra: 2 ay ara ile 2 doz.
2 yasindan sonra: Tek doz yapilir. 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 08:55
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

NOT: Pnomokok (KPA) (Zaturre asisi) Hic KPA (Zaturre asisi) yapilmamislara:
1 yasindan sonra: 2 ay ara ile 2 doz.
2 yasindan sonra: Tek doz yapilir. 

Sayın hocam 2013 kasımlı oğlum 7 yaş 3 aylıkken 11-12 yaşındaki difteri, bogmaca, tetanos oldu. Yaşı 4-6 geçtiği için 11-12deki yapıldı. O zaman 11-12 de 2. doz mu olacak? Yani 2 aşı yazmıyor. 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 18:36
Turk saglik kuruluslarinin geri zekali uygulamalarina tabi olursaniz sonunda, boyle "abuk-subuk" durumlarla
 karsilasirsiniz. 

Sorunuzu anlayamadim!
3 yasinda; 4-6 yas asisi ( Dortlu karma yerine) 11-12 yasinda yapilan (Uclu karma) yapildi ise, yapilacak
 bir sey YOK.. 
4 yasinda iken, tekrar AYNI SALAKLIK tekrarlandi ise, gene yapilacak bir sey yok. 

Sizin yapacaginiz: Son (Difteri,Bogmaca,Tetanoz) asidan 5 sene sonra tekrar BU ASIYI yaptirin..
VE,LUTFEN....... Sorunuza, benim cevabimi EKLEMEYIN...Luzumsuz yer kapliyorlar!!

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 18:43
Sayın Hocam, 2013 dogumlu birisi için zaten tüm aşıları tamdı tek ilkokul 1 de olacaktı. 2020 temmuzda değişince ve 7 yaşında olunca cocuga 4-6 yaşta yapılan dörtlü yapılmadı. Denilen şu bu çocuk İPA ve OPA bebekken almış 7 yaşına basmış ve 4-6 aşısı olmaz. Buna tdab yapacağız deyip adacel 0.5 ml yapıldı. Sanıyorum 11-12 yaşta bir daha aynı aşıdan olacak. Bu yıl ilkokul olanlarda özellikle geç başlayan cocuklarda bu sorun oldu sanıyorum. 4lü karma 7 yaşa olmuyor diye.

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 18:46
Sizin takvimi de inceledim onda şu kısmı da eklemek yanlış mı? Kasım aralık doğumlu olup o yıl 6 yaşında ilkokula başlamayan ve 4-6 yaş arasında olan dörtlü karma için yaşı gecikenler bu durumda 2 doz adacel olacak (7 yaş ve 11-12 yaş olmak üzere)

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 18:49
2 tane OPA aşısı da var 6 ve 18 aylıkken olunan. 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 19:19
Ister OPV, isyer IPV olsun.. Bu asilar eksik veya fazla olmus, yapilacak BIR SEY YOK!!! 
Bu saatten sonra, da isterse hic Polio asisi olmamis olsun, asi YAPILMAZ, gerek yoktur.

Yapilmayan Adacel asilari, son yapilanin ustune 5 sene koyarak devam edilir. Gec veya erken yapilmissa, 
yapilmistir, bunun icin yapilacak bir sey YOKTUR. Eger arada 5 seneden fazla zaman varsa, ilk firsatta asi
 yapilir ve ondan 5 sene sonra asi tekrarlanir.
Bu SALAK Turk Saglik sistemi yuzunden dustugumuz su hallere bakin. 

Mesaj Tarihi: 01 Mar 2021 Saat 19:24
Gerçekten teşekkür ederim hocam. Kimse net bir şey söylemiyor. Ben aşıda çok titizim hatta ilk 4 ayı İngilter'de aşıları oldu sonra TR ye gelince her aşıyı ücretli ücretsiz yaptırdım. Takvimde ilkokul 1 aşısı yazıyordu geçmişte 1. sınıfta olacaksınız denildi ben de hazırlık yaptım ama cocuk 6 yaşını geçince ilkokula gidince 4lü karma olmayacağını söyledi doktor (adacel polio olmadı yani) Ben de nedenini sordum o da 7 yaş olmuş polio olmaz. Şimdiye de 2. ay 4. ay 6 ay ve 18 ay beşli karmada İPA oldu bir de 2 tane de OPA oldu dedi. Özetle ilkokul 1 aşısı izafi kalıyor. Kimi 6 yasında kimi de 6 yasını gecınce baslıyor. O zaman eskiden rastgele yapılıyordu bu. Ben özelde yaptırdıgımdan sordum detaylı.

Mesajı Yazan: dyg
Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 13:38
Hocam merhaba, yukarıdaki yorumda "6  yaşından sonra  isterse hiç Palio aşısı olmasın aşı yapılmaz, gerek yoktur." demişsiniz hocam ama çocuk felci aşısı neden yapılmaz 6 yaştan sonra, risk mi ortadan kalkar? Değerli vaktinizi ayırıp, cevap verebilirseniz çok memnun olurum.

Mesaj Tarihi: 22 Kas 2024 Saat 16:22
Gerek olmaz da ondan! Adı üstünde!!! ÇOCUK FELCİ!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat