Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gözyaşı kanal tıkanık, ürkek testis, burun leke

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69073
Tarih: 27 Ara 2025 Saat 03:14

Konu: Gözyaşı kanal tıkanık, ürkek testis, burun leke
Mesajı Yazan: su_era
Konu: Gözyaşı kanal tıkanık, ürkek testis, burun leke
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2021 Saat 12:21
Hocam merhaba, 9 aylık oğlumla ilgili 3 sorum var, fikirlerinizi öğrenmek istedim. 

2 aylıktan beri fark ettiğimiz, sağ gözdeki göz yaşının yanağa akması sorunu var. Rüzgarda özellikle göz yaşarınca sağ yanak ıslanıyor biraz. Çapak sorunumuz yok. 1 yaşına kadar geçer mi, geçmezse ameliyatla gözyaşı kanalını açtırmak mı gerekiyor?

1 aylıkken sünnet oldu, o sırada testiste hidrosel vardı. O şişlik geçti. 6 aylıkken aile hekimi testisi kontrol edince hissedemedi. Çocuk doktoru kasıktan sıvazlayarak testisi indirdi ve ürkek testis olduğunu söyledi. Alt değiştirirken testisler büzük ve küçük oluyor bazen, bazen de yayık ve aşağıda inmiş oluyor. Yukarıda uzun süre vücut sıcaklığında durması sakıncalıymış. 1 yaşına kadar düzelmezse yukarı kaçtığı deliği küçültme ameliyatı gerekebilirmiş. Ne düşünüyorsunuz?

Doğuştan burnunda hemanjiom kaynaklı leke var, ne zaman geçer, geçer mi? Yapabileceğim veya yapmamam gereken bir şey var mı, güneşten korumak gerekli mi? 

Çok teşekkürler şimdiden. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Mar 2021 Saat 18:51
1- 5 gun, Iliadin DAMLA;  Gunde2x2 damla SAG burun deligine ( sirt usrtu yatar durumda)damlatin ve iki
parmaginizi ile cimdikler gibi burun kokune masaj yapin. 
2- Testislerin ameliyata ihtiyaci YOK.. O "ameliyat" onerisini yapan SALAK, sarlatanin teki.. Sakin  boyle
salaklara kanip, ameliyat filan yaptirmayin.
Banyoda, sicakta asagi iniyorsa, normaldir, ELLENILMEZ!!! Nokta.
3- Hemangiomlarin "kitle" veya kavernoz sekilde olanlari, en gec 10 yasina kadar kaybolurlar. 
Kitle seklinde olmayip, sadece leke tarzinda olan (sarap lekesi) gecmez. Ilerde, laser ile silinebilir. 
Gunes ile bir alakasi yok. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat