Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

6 yaş sık idrar

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69137
Tarih: 29 Kas 2025 Saat 13:36

Konu: 6 yaş sık idrar
Mesajı Yazan: balkongülü
Konu: 6 yaş sık idrar
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2021 Saat 05:13
Kadir bey oğlum yeni 6 yaşına girdi. Tam 1 hafta once 1 gece hafif ateşlendi sonra kendine geldi. O günden beri bas ve kemik ağrıları vardı. 5 gündür de okulda sık sık tuvalete gittiğini ve az az çiş yaptığını söyledi bugün ben de gozlemledim. Fazla sıvı almamasına rağmen saat başı veya daha sık tuvalete gitme ihtiyacı hissediyor. Azıcık yapıyor. Bugün ishal de oldu. Doktora götürmeli miyim? Neden böyledir? Ne yapmam gerekir? Okulda zorlanıyormuş

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2021 Saat 15:11
Bebekken sünnet olmuştu. Hidrosel vardı ameliyat olmuştu yine size danışmıştık. Sizin yazılarınıza baktığımda erkek cocuklarda iye görülmez demişiniz. Tuvaletten çıkıyor çıkar çıkmaz yine geldi diyor bol su vermeye başladım ishali kesildi kısa sürdü. Çok endişeliyim.Cry  yanma ağrı falan yok. Biraz kopuruyor

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Mar 2021 Saat 18:47
Sabunlu sicak su kuvetine oturtun. 

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2021 Saat 04:52
Çok teşekkür ederim Kadir Bey.

Başka bir üye daha yazmış sık idrar diye. Diyabetten şüphelenmiş. Benim aklıma gelmemişti. Öyle bir durum olabilir mi kadir bey?  Ben de bir idrar tahlili yaptırayım mi oğluma?

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2021 Saat 18:15
Bu tip arazlar; Tip2 seker hastaliginda gorulur.
Cocuklarda ise; Tip1 seker hastaligi olur.  Tip1 seker hastaliginin on belirtisi yoktur, aksam saglam yatar,
 sabah seker komasinda uyanir. Tip2 seker hastaligi gibi bir "ON Safhasi" yoktur. 

Mesaj Tarihi: 22 Mar 2021 Saat 22:32
Çok tesekkur ederim kadir bey sabunlu sıcak su işe yaradı. Çok çok teşekkür ederim. Burda hiç bir doktor bize böyle tavsiye vermezdi

Bir de küçük oğlum 3. ay rota aşısını yaptırdık geçen hafta ondan beri hiç kaka yapmadı. Tam 1 haftadır kaka yapmıyor gaz yapıyor. Neşesi de yerinde. Anne sütü alanlarda 5 güne kadar normal diye biliyorum. Kızımda yaşamıştık siz normal demiştiniz. Bunda 1 hafta oldu sadece anne sutu alıyor

Doğum kilosu 3,200 kg boy 49,5cm
3,5 aylık kilo 7,820kg   boy 64 cm

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2021 Saat 03:15
Ikinmadigi surece, isterse 7-10 gunde bir kaka yapabilir. 

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2021 Saat 06:55
Kadir bey ailece en son kasım ayında bir ampül d vitamini içmiştik esim ve ben yaptırdığımız tahliller sonucunda birer ampul daha içtik ama çocuklara vermedik. 
Kızım 4 yaşına girecek ve geceleri çok terliyor yatagini islatacak kadar
Oğlumda ve kızımda da o bacak var gibi onlara tahlil yaptırmadan 1 er ampul daha icireyim mi? Benim içtiğim 2 ampul neticesinde hala 34 emzirdiğimden olabilir mi?
 Bebege de damlaya devam ediyorum 
Kızım 4 oğlum 6 yaşında 

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2021 Saat 18:03
50'nin ustune cikarmaniz lazim.. Hic vermedi iseniz; cocuklara da verin. 

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2021 Saat 18:51
Çocuklara kasım ayında vermiştim şimdi tekrar içineyim mi?
Ben 1 ampül daha içersem yükselir mi? Bir de siz süte az miktarda geçtiğini söylemisiniz başka bir yazıda. Bebeğe zararı olmaz değil mi? 

Mesaj Tarihi: 23 Mar 2021 Saat 21:03
Cocuklar ictigi icin gerekmez. 
Siz icin. 
Bebege zararli miktarlarda asla gecemez!! 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat