Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Covıd 19

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69241
Tarih: 15 Eki 2025 Saat 03:06

Konu: Covıd 19
Mesajı Yazan: secil
Konu: Covıd 19
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2021 Saat 06:51
Kadir Bey merhaba arkadasımla cumaretesi 20 dakika.aynı ortamda bulunduk 2 gün sonra arkadasımın ateşi çıkmış boğaz agrısı baş agrısı üşüme.test yaptırdı henüz çıkmadı sonucu.sormak istediğim pozitifse eğer ateşli evresine denk gelmediğimiz için bize bulaştırmamıştır doğrumu hocam.eğerki bulaştıysada 8 gün içinde bizdede belirti verir.cevaplarsanız sevinirim çünkü oğlumun sınavları var pazartesi salı ona göre okula yollıycam yada yollamıycam.aynı evde bulunan kayınvalidesi eşi ve 2 çocugunda heehangi bir belirti yok.cok tesekkür ederim hocam sagolun varolun

Cevaplar:
Mesajı Yazan: secil
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2021 Saat 15:30
Hocam sonuç pozitif çıkmış verilen ilaç favipiravir 200 mg 40 adet.kullanım şekli 1.gün sabah 8 akşam 8 diğer günlerde sabah 3 akşam 3 toplamda 5 gün kullanacakmış.cok değilmi bu kadar ilaç hocam

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2021 Saat 18:27
Size bulasmis olabilir, ona gore tedbirli olun.
Arkadasinizin solunum guclugu yoksa, ilac gerekmez. 

Mesajı Yazan: egtuna
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2021 Saat 20:08
Bu konuyla ilgili izninizle benim de danışmak istediğim bir konu var bugün iş çıkışı uzun bir aradan sonra ilk defa servis kullandım yaklaşık 15 dk bir yolculuk yaptım ben de pamuk kumaş bir maske vardı tam inerken servisteki iki arkadaşın maskelerinin takılı olmadığını gördüm böyle bir ortamda bulaşma riski ne kadardır çok teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 31 Mar 2021 Saat 20:30
Pamuk kumas maske hicbir ise yaramaz. Filtreli kagit maskelerden kullanin. Gorunum hosunuza gitmiyorsa, pamuklu maskenin icine takin.
EGER; o maskesiz sahislar virus sacma devresinde iseler, kesin almissinizdir. 

Mesajı Yazan: egtuna
Mesaj Tarihi: 31 Mar 2021 Saat 21:11
Off hocam çok panikledim şu an normalde hep cerrahi maske takarım bugün bunu takacağım tuttu serviste herkes tek oturuyordu ben en öndeydim diğerleri arkadaydı ve hiç kimse konuşmadı ya da hapşıran vs yoktu sadece bir iki ufak boğaz temizleme öksürüğü gibi ses oldu zaten tam o anda gördüm maskesiz kişiyi eliyle ağzını kapatmıştı umarım kimse hasta değildir ve herhangi bir şey olmaz peki bir şey varsa ve bulaştıysa sizce kaç gün sonra çıkar belirti verir, çok teşekkür ederim 

Mesaj Tarihi: 01 Nis 2021 Saat 02:35
7-10 gun icinde belli olur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat