Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

2.5 aylik ikizler

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69262
Tarih: 06 Ara 2025 Saat 07:45

Konu: 2.5 aylik ikizler
Mesajı Yazan: zelalim
Konu: 2.5 aylik ikizler
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2021 Saat 14:46
hocam merhaba,
33 haftalik 1800gr. dogan ikiz erkek bebeklerimiz var,simdi 2.5 ayliklar. yuzustu yatirdigimda komando gibi surunuyorlar hocam, dirsek ve bacaklariyla. yuzustunden sirtustune donmeye basladilar bir de. kizimda bu kadar erken gormemistim cok sasirdim.surekli agladiklari icin bu hareketleri de hep aglarken yapiyorlar ama. bugun aşı icin saglik ocagina gittik, doktor muayene etti, daha baslarini tutamadan emekleme olmaz, premature bebekler, zamani da gelmis bir cocuk norologuna gosterin bence bebeklerinizi dedi, surekli aglamalari da normal sayilmazmis.gerek var mi hocam? sizden hatirladigim yuzustu yattiginda basini kaldirabiliyorlarsa tutabiliyorlar demek oldugu. yuzustu yatinca dirseklerini koyup 45derece kadar kaldirabiliyorlar govdelerini, ama kucagimizda dik dururken kafalari sallaniyor one arkaya. bu bir problem midir?ben sizi dinledim, eve geldiklerinden beri uykularinda sirtustu hic yatirmadim hocam,ondan mi bu kadar erken basladi bu hareketleri, dik dururken de kafalarini tutabilirler degil mi zamanla? 
*bir de goz kaymasi var her ikisinde de, ama birseyi farkettim, gozleri kaydiginda gozkapaklarini kirpistirip duzeltiyorlar gozlerini, bu iyi bir gelismedir degil mi,zamanla duzelecek diye yorumlanabilir mi? 
ikizlerden birinde isitme testini gecemeyen kulaklar icin hastaneden arayip surekli bera testi sonuclarini sormalari, ikisinde arasira olan goz kaymalari ve klinikten arayip surekli rop muayenesine cagirmalari, simdi de noroloji muayenesi, cidden yoruldum hocam her kafadan ayri bir ses cikiyor.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 01 Nis 2021 Saat 18:31
O doktor, ahmagin teki!!Hicbir dedigine inanmayin. Evet, yuzukoyun yatan bebeklerin kol ve bacaklari daha
 kuvvetli olurlar. Yaptiklari tamamen NORMAL. Bilhassa az kilolu bebeklerde boyle erken hareketler gorulur.
SAKIN bu sarlatan hastanelere kanmayin. Gozlerini, devam ederse, BASKA ozel bir yerde gosterin.  

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat