Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ele gelen yağ bezeleri

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69333
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 08:26

Konu: Ele gelen yağ bezeleri
Mesajı Yazan: Burcu87
Konu: Ele gelen yağ bezeleri
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2021 Saat 07:56
Hocam 33 yaşındayım, küçüklüğümden bu yana vücudumun çeşitli yerlerinde mercimek ve nohut tanesi büyüklüğünde oluşumlar fark ediyorum. Genel cerrahide birkaç kez baktırdım, bazıları alınması yönünde öneride bulunmuştu. Bazı doktorlar da aldıktan sonra başka yerde çıkar demişti. Ben cesaret edip aldırmadım ve bir çok yerimde yeniden çıktığını fark ediyorum. Şuan yüzümde şakak kısımda dokununca ele gelen mercimek tanesi boyutunda oluşum var. Dokununca hareketli ve ağrı yok. Bu şekilde onlarca var vücudumda. Ben çok rahatsızım bir de size danışmak istedim, her konuda olduğu gibi. Tehlikeli midir aldırmak gerekir mi? Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 09 Nis 2021 Saat 18:38
Vucudunuzda, 17'den fazla "BEN"ler varmi?
Bir tanesini aldirip (Biopsi), Patoloji'de bakilmasinda fayda vardir. 
Norofibramatosis olabilir. 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2021 Saat 18:52
Evet hocam 17den fazla ben var, bununla ilgili cildiyeye gözükmüştüm ben leri kontrol ettirdim. Yağ bezesi ve ben lerin ilişkisi mi var? Bunun için hangi bölüme gitmeliyim genel cerrahi mi? Teşekkürler.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2021 Saat 18:58
Sürekli yazıyorum size zaten çok ağrılı bir dönem geçiriyorum özellikle son 1 yıldır. Sırt, omuz, kol, boyun, bacak, karın ağrısı var kronik olarak. Skolyoza bağlı denmişti ama bunlarla ilişkili midir? Birçok doktora göründüm ama teşhis alamadım hocam. 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2021 Saat 19:55
Sokaktaki Turk doktorlari, bu hastaligin adini bile duymamislardir. Onlar sadece 3 hastalik ismi bilirler:
Astim, Alerji ve Reflu!!! Baska hastalik ismi bilmezler
En yakin bir Universite hastanesine gidin, ilgi gostermezlerse, benim suphe ettigim teshisi soyleyin.

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2021 Saat 19:59
Anladım hocam teşekkürler genel cerrahiye mi gitmem gerekir? Ben bu teşhisi söylediğimde ise eminim beni tersleyeceklerdir.  

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2021 Saat 20:02
Noroloji ye gidin. 

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2021 Saat 20:36
Hocam tekrar rahatsız ediyorum kusura bakmayın. Eğer bende böyle bir hastalık mevcutsa 6.5 yaşındaki kızımda da var mıdır? Geçenlerde size danışmıştım vücudunda mogol lekeleri vardı doğuştan. Bu lekeler eğer bizde varsa Nf ile mi ilgilidir? Onu da kontrol ettirmem gerekir mi skolyoz açısından ya da başka bir şekilde? Son zamanlarda sürekli kıtlama sesleri geliyo oramı kütlettim buramı kütlettim diyo. Ne yapacağımı şaşırdım...

Mesaj Tarihi: 09 Nis 2021 Saat 21:13
Onda da olacak diye bir kaide YOK!  Sadece benleri takip etmeniz yeterlidir. 
O kutletme sesleri, cok hareketsiz kalmaktan. Bir onemi yok.

Mesaj Tarihi: 01 May 2021 Saat 01:10
Hocam merhaba tavsiyeniz üzerine eğitim araştırma hastanesi Nöroloji bölümüne gittim. Kitlelerimi kontrol etti, ben ve lekelerimi gösterdim sayısı oldukça çok ama nörofibromazotis düşündürmüyor dedi. Beyin mr çektirmemi istedi. Çektirmeli miyim sizce, covid bulaşmasından da korkuyorum. Eğer gerek yok derseniz boşuna gitmeyeyim.

Mesaj Tarihi: 02 May 2021 Saat 16:41
Bu hastalığın beyin mr bulgusu var mıdır hocam cevabınızı merak ediyorum.

Mesaj Tarihi: 02 May 2021 Saat 18:57
Cektirmenizde bir sakinca yok. 

Mesajı Yazan: bucus
Mesaj Tarihi: 15 May 2021 Saat 14:36
Orjinalini yazan: Dr.KadirTugcu Dr.KadirTugcu Yazdı:

Vucudunuzda, 17'den fazla "BEN"ler varmi?
Bir tanesini aldirip (Biopsi), Patoloji'de bakilmasinda fayda vardir. 
Norofibramatosis olabilir. 

Hocam merhaba
Konu başlıkarını okurken bu yorum dikkatimi çekti. Vücudunuzda 17 den  fazla ben varsa biopsi yaptırın demişsiniz. Benimde vücudumda bir çok ben var. 1 kolumda en az 20 tane minik minik benler var. Kahverengi kalemi nokta gibi değirmişsin gibi. Bahsettiğiniz benler bu şekilde olanlar mı yoksa daha büyük 3 boyutlu/kabarık gibi pkanlar mı? 

Mesaj Tarihi: 15 May 2021 Saat 18:26
Hayir.. Bahsi gecen "benler", sutlu-kahverengi lekeler tarzindadirlar. 

Mesaj Tarihi: 16 May 2021 Saat 17:53

LOMBER SPİNAL MR İNCELEMESİNDE ;

Lomber lordozda artış izlenmektedir.

Posterior vertebral hat düzgün ve kesintisiz olarak izlenmektedir.

Vertebraların korpus yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir.

Spinal kanal normal form ve genişliktedir. İntra spinal kitle lezyonu izlenmedi.

İntervertebral disklerin yükseklikleri ve sinyal intensiteleri normaldir.

L5-S1 diskinde minimal posterior disk bulging izlenmektedir.

Diğer disklerin posterior konturları normal olup, dural kese ve nöral elemanlara bası saptanmadı. Ventral epidural yağlı doku ve nöral foramenler açıktır.

Konus medüllaris normal düzeyde ve sinyal intensitesi doğaldır.

Paravertebral yumuşak dokulara ait patoloji saptanmadı.

SERVIKAL SPINAL MR İNCELEMESİNDE;

Servikal lordoz düzleşmiştir.

C4-5,C5-6,C6-7 disklerinde minimal posterior disk bulgingler izlenmektedir.

BEYİN MR İNCELEMESİNDE ;

Paranazal sinüs havalanmalarında artış izlenmektedir. Hiperpnömotize.

Hocam merhaba nöroloji doktoruna gitmemi önermiştiniz. Çekilen mr sonuçlarımı yukarı yazdım. Olumsuz olan bulgular bunlar.  Sanırım yumuşak doku ile ilgili bulguya rastlanmadı ve bu durumda Nörofibramazotis bulgusu yok demek midir? Bir de size yazmışımdır hep geniz akıntı durumun var, burnum tıkalı sürekli. İliadin önermiştiniz fakat ben kalıcı sonuç alamadım. Beyin mr bulgusu çıkmış bunu nasıl yorumlayabiliriz? Çok teşekkür ederim şimdiden.

Mesaj Tarihi: 16 May 2021 Saat 18:22
Norolojik arazlar, sara nobetleri olmadigi surece, kurcalamayin. 

Mesaj Tarihi: 16 May 2021 Saat 18:41
Anladım hocam fakat çok fazla ağrım var o yüzden çare arıyorum. Sırt ağrısı, boyun, kol, omuz ağrısı ve her gün yatıp kalktığımda sabaha burnumdan boğazıma dolan balgamlar. Burun kanamaları. Hepsi için çare arıyorum ne yazık ki o yüzden size danışmıştım. Sağolun.

Mesaj Tarihi: 16 May 2021 Saat 23:11
Kesin bir tedavisi yok. Arazlara karsi ilaclar kullanilabilir.
Agri icin; gunde:3x 1 veya 2 tablet novalgin deneyin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat