Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

danışma

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69438
Tarih: 25 Ağu 2025 Saat 21:32

Konu: danışma
Mesajı Yazan: egtuna
Konu: danışma
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2021 Saat 18:38
Hocam bugün oğlumu deniz kenarına götürdüm kumlarda otururken sokak kedisi geldi yanımıza oğlum yemek yiyordu o da belki yemek veririz diye yanımızda bekliyordu ben oğlumun yemeğinden bir parça vermek için kopardım tam ona atacakken o elimden almak için patisini attı ve parmağımı tırnağı ile deldi ve kanattı. Deniz kenarında olduğumuz için elimi deniz suyu ile yıkadım  10-15 dk sonra eve gidince de sabunla yıkayıp baticon sürdüm. O kuma kediler köpekler kakalarını yapıyor. tetanoz bulaşma gibi bir risk var mıdır? Bir de ben çocuklukta aşı yapılıp yapıldığını bilmiyorum hamileyken doktorum da yapmadı tetanoz aşısı ben bir kaç kez farklı zamanlarda yaralanma sonucu yaptırmıştım (paslı çividen tetanoz bulaşıyor sanıyorduk o zamanlar)hatta en son 2017 de o hala koruyuculuğu devam eden bir aşı mıdır? çok teşekkür ederim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2021 Saat 23:14
Yoktur!!
1- Kuduz virusunun bulasabilmesi icin, virusun once  Beyine, oradan tukruk bezlerine gececekde, Tukrukte 
viruslu salya olacak da, o salyali pence ile tirnak atacak da, olme essegim olme!! 
2- Virus kedinin beynine bulastigi anda, davranis bozukluklari baslar... Ses ve isikdan hoslanmadigindan, 
oyle plajlarda filan dolasmaz.... 
3- O kedi de, Kuduz olabilmesi icin, kuduzun, o bolgedeki hayvanlarda endemik olarak bulunmasi gerekir. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat