Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Pfapa mı?

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69440
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 20:52

Konu: Pfapa mı?
Mesajı Yazan: Meryemesma
Konu: Pfapa mı?
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2021 Saat 22:54
Kadır bey merhaba. Kızım 11 aylık dun geceden beri atesı var. Ates cok huzursuz edıyor calpol vereyım dedım kustu ıçmedı. Fıtıl verdım biraz rahatlayıp uyudu. Atesın dusurulmemesı gerektıgını biliyorum ama kızm aglamaktan gozlerı kıpkırmızı oldu. Bende fıtıl verdım. Hocam sadece ates var baska sıkayetımız yok suan. Kızım 20 ocakta da ateslendı uc gun surdu ates sonra düştü. Bır ay arayla 21 subatta tekrar ateslendı esim hastaneye goturunce decort ve antıbıyotık ıgne yaptılar ates dustu daha cıkmadı. Ikı ay sonra 20 nisanda tekrar ateslendı. Hocam boyle periyodik ates pfapa yı dusunduruyor bana olabilir mi. Ates var bogaz da kızarıklık var gibi midesı bulanıyor agızda aft yok goremedım. Eger buysa tek caresı kortizon mu? Hocam lutfen yardım edin kızım cok keyifsiz halsız. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Nis 2021 Saat 23:24
Son 5 gun, nerede ise her gun soruldu, ve cevapladim. 
Bugunden geriye giderek okuyun. 

Mesaj Tarihi: 21 Nis 2021 Saat 23:32
Hocam hepsini okudum. Inanın ne yapacağımı bilmiyorum. Evde kimse hasta degil. Kimseyle gorusmuyoruz dışarı cıktıgımzda cok dikkat ediyoruz hasta olmamak ıcın. Kızım uc defadır boyle ateslenınce arastırdıgımda pfapa cıkıyor karsıma. Ayrıca kızım son bir kac gundur yedıgı agzına gelıyor ve sonra yutkunuyor. Reflu olabılır mı. Bu bogaz enfeksıyonuna sebep olur mu.?Bırde merak ettıgım pfapa hastalar kortizonsuz ıyılesemezler mı? 
Ve son bir soru daha affınıza sıgınarak soruyorum. Kızım cok huysuzlandıgında rahatlaması ıcın paranox fıtıl verdım. Surup ıcmıyo fitili kac saat arayla gunde kac kere verebilirim. Kızım 11 aylık 11kılo. Hakkınızı helal edin hocam. 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2021 Saat 04:14
O 4 arazda VARMI??? Varsa, Kortizon icmek mecburiyetinde.

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2021 Saat 05:11
Sadece agızda aft yok. Periyodik ateş, bogaz kızarıklıgı boyunda cok kucuk bellı olmayan bezeler var. Kortizon ıcırmek icap eder mi bu durumda. Hocam birde fitili gune kac kere kac saat arayla verebilirim. Saglık ocagındakı aile hekimı "bir olcek calpole tekabul eder 4 saat arayla verebilirsın" dedi ama emin degılım verip vermemekte. 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2021 Saat 18:30
Kesinlikle PFAPA degil. Turk doktorlara inanmayin. 
Ates +Agizda pis koku + Dili kaplayan pas tabakasi varsa, Antibiyotik gerekir. 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2021 Saat 22:57
Hocam ıns sızın dedıgınız gibidir. Peki neden bu kadar sık aralıklarla ateslenıyor olabilir. Evde hasta olan kimse yokkı bulaşsın. Kızım bu gun cok agladı. Bagırsakları cok hareketli karnı gurulduyunca kıvranıp aglıyor. Butun gun emmek istedi sadece anne sutu alıyor. Atesten once de geceleri cok sık uyanıp aglayan bir bebek. Sureklı kıvranıyor kakasını bazen ıkınınp ıkınıp yapmadıgı oluyor. Rahat yapması ıcın glıserınlı fıtıl kullanıyorum. Hocam bunlar hastalıga sebep olur mu? Bagırsaklarında bır sorun olabilir mi. Kızımın kılosu gayet iyi. Anne sutu alıyor sadece. Ek gıdayı sadece tattırıyorum arada meyve ve yogurt verıyırom. Bır arkadas d vitamini eksikliği olabilir dedı baktırmak gerekir mi dvıt 3 veriyorum ama oyle cok duzenlı vermıyorum. 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2021 Saat 23:06
Belki bogaz degil, barsak enfeksiyonu var. Arkadan ishal gelirse, SAKIN iac vermeyin. 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2021 Saat 23:09
Peki hocam cok sagolun. Bugun surekli gaz cıkardı kaka hıc yapmadı. Actıvıa bu durumda fayda eder mi? 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2021 Saat 23:11
Ishal gelecekse, ishalini arttirir... 

Mesaj Tarihi: 22 Nis 2021 Saat 23:12
Tamam hocam vermıym o zaman ıshal gelıcek gıbı. Tekrar sagolun 

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2021 Saat 09:19
Hocam kızım sabah cok pis kokulu gurultulu ıshal oldu. Bayaga fazla yaptı. Dun gece kıvranmaktan uyumadı hıc. Karnına anı kramplar giriyordu sanki birden kıvranıp aglıyordu. Bu bagırsak enfeksiyonu oldugunu gosterır dimi. Hocam kızım ortalıkta buldugu herseyı agzına koyuyor onlardan mı mikrop kapmıs olabilir. Hastalıktan oncede kakasını hep zor yapardı bazen fıtılle yaptırırım. 

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2021 Saat 18:06
SAKIN, hicbir ilac kullanmayin. 

Mesaj Tarihi: 23 Nis 2021 Saat 23:26
Hocam kızım kıvranmaktan uyuyamıyor. Bugun gun ıcınde hıc uyumadı. Paranox fıtıl verebilir miyim. Hıc bır sekılde surup ıcıremıyorum. Fıtıl verirsem belkı biraz rahatllar dedim. 

Mesaj Tarihi: 24 Nis 2021 Saat 03:14
Deneyin, en kotu ihtimal ile, fazladan ishal yapar. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat