Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

birkaç soru

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: ARŞİV
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
Forum Tanımlaması: (ARŞİV) Sorularınız ve cevapları... (ARŞİV)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=6949
Tarih: 04 Ağu 2025 Saat 05:33


Konu: birkaç soru
Mesajı Yazan: ebruy
Konu: birkaç soru
Mesaj Tarihi: 11 Nis 2008 Saat 21:58
Hocam merhaba,birkaç sorum olacaktı;
1-Ben,14 aylık oğluma günlük şişe sütlerinden yoğurt mayalıyorum.Bu sütlerin skt 2-3 gün sonrası oluyor,biz de aynı yoğurttan yiyoruz.Ama yoğurdu,sütün skt ne kadar bitiremiyoruz.Süt,yoğurt haline dönüştükten sonra,skt geçmiş olsa bile,bebeğe ve bize bir zararı olur mu?yoksa yoğurdu,sütün skt ne kadar tüketmek mi gerekir?
2-Çorbasına ıspanak,dereotu,brokoli,maydanoz gibi yeşil yapraklılar ekliyorum,çorbayı aynı gün bir de ertesi gün direkt ocağın üstünde ısıtarak veriyorum.Yeşil yapraklıları,ertesi gün ısıtıp vermenin bir zararı var mı?
3-Hala inek sütü vermedim,şart mı,günlük şişe sütü sadece ısıtıp vermek yeterli mi?
4-Günde ancak 1 s.b. yani yaklaşık 200 ml su içiyor,biberon almıyor,bu su miktarı az değil mi?
5-15.ayda suçiçeği aşısı olacak,pnömokok 4.dozu ve de hepatit A yı da beraber yaptırabilir miyim?gerçi hepatit i 24.aydan önce yapmak istemiyor hastane ama söyleyebilir miyim? 
6-Ben bebeğimin bu zamana kadar yemek ve mama yediği,içtiği hiç bir gereci steril etmedim,normal deterjanla yıkadım,kaynatmak şart mıydı?tşk.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2008 Saat 10:35
Merhaba...
1. Yoğurdu UHT sütleri ile yapmanızda yarar var.
2. Zararı yoktur.
3. UHT sütlerini ısıtıp vereblirsiniz. Şİse sütlerini kaynatmanız yerinde olur.
4.Yeterlidir.
5. YAptırabilirsiniz. Artık Hep A yı 12. aydan itibaren yapıyoruz.
6.HAyır şart değildir. Gerekli de değildir.
Sevgiler...


Mesajı Yazan: ebruy
Mesaj Tarihi: 14 Nis 2008 Saat 16:49
Hocam,tekrar rahatsız ettim.Şişe sütü kaynatın demişsiniz,onlar da pastörize,kaynatmamızın sebebi ne?ben sadece ısıtıp yoğurt yapıyorum,yanlış mı?tşk.


Mesajı Yazan: benalbuyukgebiz
Mesaj Tarihi: 16 Nis 2008 Saat 09:42
Merhaba...
PAsyorize sütler de az da olsa bir miktar canlı mikroorganizma vardır. Bekleme koşullarını bilemiyorum. Siz hiç pastörize sütü kaynatırken süt tortulaşmadı mı ? Bu sık görülür. Bu nedenle UHT sütlelrini tercih ederiz. Sevgiler...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat