Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Hıper Ige sendromu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69494
Tarih: 07 Ara 2025 Saat 00:37

Konu: Hıper Ige sendromu
Mesajı Yazan: ozdemsi
Konu: Hıper Ige sendromu
Mesaj Tarihi: 27 Nis 2021 Saat 22:03
Hocam merhaba,Kızım 4 yaşında,2 yaşındayken Hıper ıge sendromu(stat/3)tanısı koyuldu?
Hocam sorum şudur,Çocukluk çağındaki aşıları yapıldı,ama tutup tumadığını bilmiyoruz.Şimdi 4 yaş aşıları var
(ilkokul 1.sınıftaki aşıları 4 yaşa çekilmiş sanırım)ancak immunoloji doktorumuz aşı olsada aşı tutmaz diyor,sadece covit aşısı 
tutar diyor.
Hocam şimdi bu 4 yaş aşılarını yaptırmalımıyız (KKK VE 4 lü karma aşı) ?Tutmuyor ise neden tutmuyor?Neden sadece covit aşısı tutar dedi?
Sizin bilgileriniz çok değerli hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Nis 2021 Saat 03:11
Asilarini yaptirin. 

Bu hastaligin tipik bulgulari olan: 
1- Cok sik Stafilokok abseleri, 
2- Ozel yuz gorunumu: Gozler ayrik, burun koku basik, ust dudak genis, yuzde asimetri vardir.
3- IgE: 2000IU/mL'nin ustundedir. 
Bunlar yoksa, IgE seviyesine tekrar baktirip bana yazin. 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2021 Saat 09:11
Hocam Genetik testimiz de yapıldı,testler ile tanı koyuldu zaten.Cilt enfeksiyonlarımız oluyor hocam,Total Ige seviyeside 10000 u/Ml civarında.
şuan özellikle tırnağında var sorunumuz alınan örnekte candida üremesi olduğu için bunun tedavisini oluyoruz.Ancak 6-7 ay olmasına rağmen.
 tırnak düzelmedi.
Ayrıca şu sıralar, gözlerinde iç arpacık çok çıkıyor.
Supkutan tedavi ile 10 günde bir kez  İvig alıyor.İvig den sonra şikayetlerimiz daha az gibi.
Hocam birde  İvig sizce hayat boyumu alması gerekecek?
Bu hastalığı nasıl daha kolaylaştırabilirz nelere dikkat etmeliyiz özellikle?

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2021 Saat 18:30
IVIG alan hastalarda, HICBIR asi tutmaz!! 

Teshis: Dogru
Tedavi: Dogru, baska sansiniz yok, aynen devam edin. 

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2021 Saat 18:59
Tamam hocam,bizde bazı detayları düşününce net anaşıldı.Çok teşekkür ederiz.Var olun

Mesaj Tarihi: 28 Nis 2021 Saat 20:46
Unutmusum!!!   BCG asisi, "Hucresel bagisiklik" ile calistigi icin, BCG asisi tutar. 
Verem, antikor yapan bir hastalik degildir. 

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2021 Saat 20:09
Çok teşekkür ederiz hocam,çok aydınlatıyosunuz bizi.
Hocam birde bir sorum daha var,stat 3 lü hastalara yurtdışında nakil tedavilerine başlanmış.Ve çok başarılı sonuçlar elde ediliyormuş,hocamız öyle söylüyor.
Şuan için bizim  öyle bir durumumuz yok ancak olması gerekirse,sizin düşünceniz nedir hocam?Başarı oranı nedir hocam?

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2021 Saat 21:12
Benim "bu sekil" bir bilgim yok. Kemik iligi degilde, "Gen tedavisi" diye duydum. 
Imkan olursa, dusunulur.

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2021 Saat 21:18
Anladım hocam çok teşekkürler.
Hocam kusura bakmayın nadir hastalık olduğu için,o kadar bilgiye açız ki bir sorum daha olacak.
İmmun yetmezlik hastalarında  vitamin takviyeleri çok önerilmiyor çok fayda etmiyor deniyor..
Ancak ben d vitamini,omega 3 takviyeleri veriyorum.Sizin önerileriniz nedir?

Mesaj Tarihi: 29 Nis 2021 Saat 22:52
Hasta olmayanlarin bile cocuklarda;D vitamini ve eriskinlerde;Omega 3 almasinda "genel olarak" fayda var. 
"Immun hastaliklari" olanlara; D vitamini veya Omega3 tevsiye ediyorum diye bir mana cikarmayin. 

Mesajı Yazan: zlemyayl
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2021 Saat 04:51
Sayın hocam , mesaj konusu ile ilgili değil lakin vermiş olduğunuz yanıtlardan biri ile ilgili affınıza sığınarak bir sorum olacak : kızımız 3.5 yaşında kawasaki sendromu ile  çocuk kardiyolojide yatarak tedavisinde ivig aldı ... ( şükür ki sekelsiz  atlattı ) 
Acaba Sizin dediğiniz gibi İVİG tedavisi alanca tutmayan aşılar içinde , şimdi 16 yaşındaki kızımıza yaptırmayı planladığımız  rahim ağzı kanseri için yapılan aşı da var mı ? Biz şu pandemi süreci  biraz hafifleyince yaptırmayı düşünüyorduk açıkçası ama boşuna yaptırmayalım ? Bu yaşına dek ( ilk 4 yıl /sizi tanımadığımız - bilmediğimiz için / boşu boşuna  gereksiz antibiyotiğe boğulmuş olsada sonrasında ) sayenizde ilaçsız sağlıcakla büyümüş kızımız için binlerce -milyonlarca minnet dolu teşekkürlerimle saygılarım 🙏

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2021 Saat 09:27
Çok teşşekürler hocam,anlıyorum.

Mesaj Tarihi: 30 Nis 2021 Saat 18:35
Tetanos, Hepatit-A, Hepatit-B, Immun Globulinini (IG) yapilanlarda; 3 ay , hicbir asi yapilamaz.
Kuduz IG yapilanlara; 4 ay asi yapilamaz.
SuCicegi, Kizamik, Sitomegalovirus IG yapilanlara; 5 ay asi yapilamaz.
Tam Kan verildikten sonra bile; 6 ay ASI YAPILAMAZ. 
IVIG son dozu yapildikdan sonra, 6 ay asi yapilamaz.

Verem asisi, her zaman yapilabilir. Verem asisinin antikoru YOKTUR. 

Mesajı Yazan: zlemyayl
Mesaj Tarihi: 30 Nis 2021 Saat 21:05
Sağolun , sağlıcakla var olun sayın hocam🙏Çook teşekkür ederim ...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat