Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Gaz ve kaka

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69615
Tarih: 06 Eki 2025 Saat 08:58

Konu: Gaz ve kaka
Mesajı Yazan: Gülnur
Konu: Gaz ve kaka
Mesaj Tarihi: 11 May 2021 Saat 23:01
Merhaba
Bebeğim 44 günlük oldu.
Kendisinde sürekli bi karın gurultusu,hıçkırık tutma var ve gaz çıkartma olduğu halde rahatlayamama durumu var.
Şöyleki kendisini uyutuyoruz ve daha yerine yatirir yatirmaz bacaklarını ikiye katlayip karnini sıkıyor ve ikinmaya basliyor belli bir süre sonra gaz atsa dahi rahatlamiyor.iki gündür yüksek sesli gaz atışında kaka yapıyor sabah iki kere sari ve hardal sarısı renkte kaka aldım öğleden sonra kakanin rengi açık yeşilden akşam olumca koyu ve pütürlü bir kivam aldı hatta doğduğundan beri ilk kez böyle bir kaka aldim koyu yeşil ve hep pütürlü.Doktora gitmek istemiyorum muhtemelen besin alerjisi diyecek fakat doğduğu gunden beri yediklerimd dikkat ediyordum yeni yeni sut ürünleri yiyorum ve süt alerjisi olduğunu düşünmüyorum bu yüzden uykuya geçmiyor ve çok huysuzlasiyor bunun nedeni nedir yardimci olurmusunuz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 11 May 2021 Saat 23:14
Turk doktorlarini cok ciddiye almayin. Onlar Alerji, Astim ve Reflu'den baska hastalik ismi bilmezler. 
Bu sekil kaka, asiri fazla beslendiginin ve sikintisinin sebebinin bu oldugunu gosterir. 
SAKIN turk doktorlarina kanip, bebegi 3 saatte bir beslemeye kalkmayin. En az 4 saat aralarla besleyin. 
3. aydan sonra da; 5 veya 6 saatte bir besleyin. bebek ozellikleri ve beslenme ile ilgili yazilarimi okuyun.
Asiri hickirik, gazinin iyi cikmadigini gosterir.  
Gaz cikarma ile ilgili yazilari okuyun ve videoyu seyredin. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat