Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

arkadaşın çocuğu için

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69786
Tarih: 02 Mar 2026 Saat 01:43

Konu: arkadaşın çocuğu için
Mesajı Yazan: leyli
Konu: arkadaşın çocuğu için
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2021 Saat 09:53
hocam arkadaşın mesajını olduğu gibi buraya yazıyorum.... çok teşekkürler

kızım 2 aylıkken, sağ kasığında şişlik fark ettim. çocuk doktoru ultrason muayenesi istedi. sonucunda bağırsak arısı, hemiye yazıyordu.. doktor fıtık olduğunu, uygun bir zamanda çocuk cerrahının görmesi gerektiğini söyledi. Acil, riskli bir durum olmadığı için arada bir kontrole gittik.. şimdi kızım 28 aylık.. 2 yıl boyunca hemen hemen hiç şişmedi. Tam kapanmanın olduğu günlerde sık sık şişmeye başlayınca çocuk cerrahına gittik.. ameliyat günü verdi. yatış yapıldı. damar yolu açıldı. geceyi hastanede geçirdik.. sabah anestezi uzmanı boğazında hırıltı var dedi.. çocuk doktoru görsün dedi.. çocuk doktoru boğazında enfeksiyon var diyerek ameliyata onay vermedi. o günden sonra doktor ve hastane korkusu yaşamaya başladı. az önce banyo yaptırmak için bezini çıkardığımda  sağ kasığındaki şişliğin biraz daha aşağıda olduğunu fark ettim. ağrıyor mu kızım diye sorarken hafifçe bastırdım ve bugüne kadar hiç olmayan bir şey oldu.. tuhaf bir ses çıkardı..sanki içi kabarcıklı sulu jölemsi bir şeyin içinde gibi vıcık tarzı bir ses çıkardı. sesden tedirgin oldum. kızım ağrımıyor diyor ama ses çıkarması normal mi..ameliyat olması gerekli mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Haz 2021 Saat 13:10
Kızlardaki "Kasık fıtıklerı" erkeklerde olduğu gibi ASLA bir sorun OLAMAZ! 
O elinize gelen ve ses çıkaran şey, barsak halkasıdır. 
Musait bir zamanda ameliyat olur, asla (erkeklerdeki gibi)  acil değildir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat