Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Biontech

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69794
Tarih: 15 Ara 2025 Saat 01:23

Konu: Biontech
Mesajı Yazan: barbaros350
Konu: Biontech
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2021 Saat 12:06
Hocam merhaba
Salı günü için biontech aşı randevumuzu aldık. Size 2 sorum olacak. 1.si biontech daha önce sadece eksi 80 de korunduğu için şehir hastanelerinde yapılırken artık mahalle arası sağlık ocaklarımda yapılır oldu. Bunun bir mahsuru var mıdır.
 2.si ise aşı olduğumuzda farketmeden korona isek o anda aşı yaptırmanın bir zararı olabilir mi. Grip aşılarında siz hep söylersiniz ki grip olmanız farketmez aşı olabilirsiniz. Ama mesela kızamık iken kızamık aşısı olunmuyor. Bunun farkı nedir hocam çok teşekkürler. İyi ki varsınız iyiki iyiki.... 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 13 Haz 2021 Saat 17:45
1- BionTech aşısında -80 derece, DEPO muhafazası içindir.. Yoksa bu aşı ASLA -80 derece soğuktan çıkarılıp, 
insanlara yapılmıyor. O gün kaç aşı yapılacak ise, o sayıda aşi  bir soğuk muhafazalı kaba konuluyor ve o
 derecede (Misal + 4 derecede) aşı yapılıyor. Aşı, +4 decede anında bozulmuyor, sadece aşının miad süresi
 kısalıyor. O yüzden de randevusuna GELMEYEN olursa o aşılar tekrar depoya konmuyor, çöpe atılıyor! 
2- Farketmediğiniz Corana hastalığı veya  Kızamık hastalığı dahi olsa aşı yapılabilir. Bariz Kızamık döküntüsü
 olana tabiiki de aşı yapılmıyor.

Mesajı Yazan: barbaros350
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2021 Saat 17:52
Hocam teşekkürler
Peki siz hep dersiniz ya vücutta bir virüs varken 2.virüs giremez diye peki şuanda gribal bir durumum var gibi tam da bugüne rast geldi koronamıyım axaba diyede düşünmüyor değilim tedirgin oldum açıkçası. Eğer gripsem yarın corona aşısı olduğumda aşının etkinliği azalır mı. Başka bir virüs sonuçta.

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 14 Haz 2021 Saat 19:23
Grip arazları başladığında, artık hücre içindeki replikasyonlar zaten bitmiştir, aşı olmanızda bir sakınca
 yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat