Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Covit aşıları

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69863
Tarih: 23 Eyl 2025 Saat 06:59

Konu: Covit aşıları
Mesajı Yazan: akasya2213
Konu: Covit aşıları
Mesaj Tarihi: 20 Haz 2021 Saat 21:43
Hocam merhaba
1. Sinovac 2. dozu olduktan 15 gün sonra yine aşılanan ailem ile (onlar da Sinovac oldular) görüşmemde risk olur mu? Annem karaciğer hastası olduğu icin bir yıldır hiç görüşmedik. Aynı evde kalacağız ama 2. Dozu olup antikor oluşması için buluşma tarihini öteliyorum.

2.Kendimden değil de anne babamdan korktuğum icin onlara arada bir antikor testi yaptırmayı düşünüyorum . ikinci doz Sinovac'ı nisan sonunda oldular. Ne zamandan itibaren koruyuculuk azalır?  Antikora ne zaman baktırmamı önerirsiniz? 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Haz 2021 Saat 08:28
Aile içi maskesiz görüşebilirsiniz. 
Aşı düzgün (adele içine ) yapıldı ise çalışır. Eğer TV lerdeki gibi omuz derisi sıkılıp aşı yapıldı ise, aşı deri
 altına gider ve çalışmaz.

Mesajı Yazan: denijj
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2021 Saat 00:44
Hocam bende bugün Biontech aşımın ilk dozunu vurdurdum ama etkisi olacak mı şüpheli çünkü burda yani Türkiye de kolu sıkıp öyle vuruyorlar ve büyük bir ihtimal biz Türkler boşu boşuna aşıları ziyan ediyoruz anlatamıyoruz şu şekilde vur diyemiyorsun işimiz Allahın takdirine kaldı artık çok doğru aşı yapıyorlarmış gibi kağıt imzalatıp birde sorumluluk almıyorlar öylede kendilerine garanti altına alıyorlar boş işler yani :( 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 30 Haz 2021 Saat 10:20
Yapılacak bir şey yok! Bilmiyorlar ve bilmediklerini de bilmiyorlar. 
Dunning-Kruger Effect (Etkisi) diye bir durum vardır. 
Meraklılar tafsilatını bulup okusun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat