Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Beyin MR sonucu

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69900
Tarih: 05 Eki 2025 Saat 15:45

Konu: Beyin MR sonucu
Mesajı Yazan: buffy
Konu: Beyin MR sonucu
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2021 Saat 01:01
Hocam merhaba. Benim 2010 ekim ayı doğumlu bir kızım var. Doğduğundan beri arkadaşlarından hep uzundu, 54 cm doğmuştu zaten. Şu an 168 boyunda ve 65 kg. Arkadaşlarından çok uzun olduğu için tıp fakültesinde çocuk  endokronoloji bölümüne gittik. Bir sürü tahlil ve tatkik yapıldı, bunlardan biri de ilaçlı MR idi. Endokronoloji doktoru beyin ve sinir cerrahi polikliniğinden bir konsültasyon istedi, bu raporda şöyle yazıyor :

GİGANTİZM NEDENİYLE ARAŞTIRILAN VE GİGANTİZM AÇISINDAN ARAŞTIRILAN VE KONTRASTLI SELLA MR İNCELEMESİNDE ; BULGULAR ; NÖROHİPOFİZE AİT T1 PARLAKLIĞI MEVCUTTUR . HİPOFİZ ORTA KESİMDE ADENOHİPOFİZ VE NÖROHİPOFİZ ARASINDA LOKALİZE T1 A SEKANSLARDA HİPOFİZE GÖRE HİPOİNTENS KONTRASTLI SERİDE BELİRGİN KONTRAST TUTULUMU GÖSTERMEYEN 7X2 MM BOYUTLARINDA LEZYON GÖRÜLMEKTEDİR . LÖKALİZASYONU NEDENİYLE ÖN PLANDA RATHKE KLEFT KİSTİ DÜŞÜNÜLEBİLİR . AYIRICI TANIDA SİNYAL ÖZELLİĞİ NEDENİYLE MİKROADENOM YER ALABİLİR . KLİNİK DEĞERLENDİRME ÖNERİLİR . HİPOFİZ BEZİ YÜKSEKLİĞİ ORTA HATTA 7 MM’ DİR  . KONTRASTLI İNCELEMEDE BEZDE KONTRAST TUTULUMU DOĞAL VE HOMOJENDİR.  PARASELLAR VASKÜLER YAPILAR VE SELL A TABANI TABİİDİR. SAPTANAN HASTANIN TARAFINIZCA DEĞERLENDİRİLMESİ RİCA OLUNUR. 

Beyin cerrahi dışında göz bölümüne de yönlendirdi, göz ile ilgili hiç bir sorun yok dedi, beyin cerrahisi de 3 ay sonra tekrar gelmemizi söyledi. Kızımda görmede bozukluk, baş ağrısı vb herhangi bir problem yok. Ben şimdiye kadar kızımı hep sizin tedavilerinizi dikkate alarak büyüttüm, bu yaşına kadar 3 kez antibiyotik kullandık sadece, boyu yaşıtlarından uzun olunca önlem amaçlı doktora gittik, bu testler yapıldı, diğer testlerin hepsi normal çıkmış ama burada yazanlar beni çok endişelendirdi, sizin de görüşlerinizi almayı çok isterim. İyi günler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2021 Saat 08:47
Sizde kabahat! Ne diye gidersiniz ki, Türk doktorlara? 
Bu yaz Rus ailelerinin gittiği bir Tatil Köyüne gidin de bir bakın bakalım, sizin kızınız Rus akranlarına göre 
normal mi, uzun mu?
Bebeklikten sonra hiç süt içmeyen Türk kızlarla mukayese ederseniz, tabiiki de uzun görünür.

Mesajı Yazan: buffy
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2021 Saat 09:53
Çok teşekkürler hocam, içimi rahatlattınız😊 Bizim kız süt, yoğurt , ayran çok sever, yumurta yemediği gün yoktur. Raporda bir lezyondan bahsediliyor, beyinde bir lezyon olması normal mi o zaman?

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Haz 2021 Saat 17:15
Hayır, öyle bir şey yok!

Önemli olan:
KONTRASTLI İNCELEMEDE BEZDE KONTRAST TUTULUMU DOĞAL VE HOMOJENDİR.
Gerisi hikayedir.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat