Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kan sulandırıcı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=69963
Tarih: 12 Eyl 2025 Saat 20:08

Konu: Kan sulandırıcı
Mesajı Yazan: kader
Konu: Kan sulandırıcı
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2021 Saat 13:46
Hocam merhabalar size sormadan bir şey yapmak istemiyoruz. Hocam babam 63 yaşında 80 kilo. 40 yaşlarında iken kalp spaZmı geçirdi o yıllarda ilaç kullanmadı. Daha sonra 52 yaşında iken rahatsızlanması üzerine tetkikler yapıldı ve anjiyo oldu. 2 tane stent takıldı. Geçen yıl beyinde tümör olabileceği şüphesiyle tetkikler yapıldı ve tümör olmadığı kan sulandırı ilaçlar yüzünden beyninde pıhtı oluşmuş olabileceği söylendi. Tekrar rahatsızlandı ve anjiyo yapıldı 3 stent daha takıldı. hocam yıllardır  ecopirin be saneloc kullanıyordu son anjiyodan sonra bir de brilanta eklendi. Şimdi Hocam sizin önerilerinizi dinleyecek. lütfen hangi tahlilleri yaptırıp  size göndermeliyiz? Geçen yıl tümör şüphesinde bizi mahvettiler İnan’ın 10 a yakınbeyin MRı çekildi. en son böyle olmayacak dedik ankara gazi üni götürdük orada anlaşıldı tümör olmadığı. Fakat covid yüzünden kontrole gidemedi burada MR çekildi ve şüphe uyandıran kitlenin yüzde 75 küçüldüğü söylendi. 
Ben bir kaç gündür başka bir üyeye yaZdıklarını okuyunca inanamadım. Siz ne derseniz onu yapacağız. Şimdiden teşekkür ederiz...bu kadar kan sulandırıcı normal mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 05 Tem 2021 Saat 14:50
1-      "  kan sulandırı ilaçlar yüzünden beyninde pıhtı oluşmuş olabileceği söylendi"
Bu kadar SALAKCA bir beyan olamaz!! 
Kan sulandırıcı ilaçlarla beyinde kanama olur! Bunun sonucunda, pıhtılaşma olur. Esas hadise, o kanamanın
 beyine yaptığı basınçtır. Pıhtılaşma, iyileşmenin ilk safhasıdır. Zamanla KÜÇÜLÜR. 
2-  Artık, Türk doktorları sadece  muayene ile hastalık teşhis edemiyorlar. 
3- Kan sulandırıcı ilaçlar, mutlaka kontrollü bir şekilde verilmelidir. 2-3 günde bir "Kanama-Pıhtılaşma" ve
diğer testler yapılmalıdır. Yoksa, Beyin Kanaması olması kaçınılmazdır.

Mesaj Tarihi: 05 Tem 2021 Saat 16:37
Çok teşekkür ederim hocam evet o pıhtılaşma beyanı dr a ait. Peki kanama ve pıhtılaşma testlerini her 2 günde bir mi yaptıracağız? Hastanede mi yapılıyor? Başka gereken testler varsa onları da yaptırıp size atarım hocam. İyi ki varsınız...

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2021 Saat 10:16
Kullanılan ilaca göre değişir. Hele hele, "düşük yoğunluklu Herparin" kullanılıyorsa, kesinlikle bu testlerin
 yapılması gereklidir. 
Testlerin sıklığına ilacı veren doktor karar verir. Gerekirse, hergün yapılır, belirli bir seviye elde edildikten 
sonra ara açılabilir. 
Kan inceltici ilaclar öyle başıboş şekilde VERİLMEZLER! 

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2021 Saat 10:59
Kadir bey ne diyeyim kuru bir teşekkür edebiliyoruz sadece gerçekten iyi ki varsınız... geçen yıl anneannemi kaybettik siz teşhisin yanlış olabileceğini kesinlikle idrar yolu enfeksiyonu olmadığını ileri değerlendirme yapılması gerektiğini söylemiştiniz, olmadı ona yetemedim ama babam için sadece sizin dediklerinizi uygulayacağız hiç bir dr kanama pıhtılaşma testinden bahsetmedi. Peki hocam başka bir üyeye yazmışsınız babam da balık yağı kapsüllerine başlasın mı?
Kitabı da sabırsızlıkla bekliyorum defalarca kitapevini aradım cevap alamadım...

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2021 Saat 13:07
Omega 3; Kolesterol ve bilhassa Trigliserid düşürmede etkili. Fakat son haftalarda, Omega3'ün bazı
hastalarda Aritmi yaptığına dair yazılar geldi. 
Başlayın ( 2x360mg  Omega3 olacak şekilde alın) ama, aritmi yönünden uyanık olun. Ben hala alıyorum. 
Aritmi yönünden dikkatli olun. 
Nemesis kitabevi ile kontrat imzaladık. Ağustos gibi taslak çıkacak. Kışa da basıma geçilir. 

Mesaj Tarihi: 06 Tem 2021 Saat 13:40
Tamam hocam sağolun. Testleri yaptırdığımızda yüklerim.

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2021 Saat 10:00
Değerli hocam babam için kanama pıhtılaşma testi yapılmalı demiştiniz, adamcağız üniversiteye gitti. Artık hangi testleri yaptılarsa Sonuçlar için 20 gün sonra gel demişler. Sonuçları göndereceğim.
Babamın her yeri alarm veriyor hocam çok üzgünüm.61 yaşında 160 cm 84 kg. Dün annemle yemeğe gidiyorlar. Yarım saat sonra ayağında şişlik ve ağrı oluşmaya başlıyor. Sabah dr a gitti gut hastalığı demiş. Söylemiyor ama belli oluyor ağrısı çok var. Aspirin verdik.
Ben kimsenin dediğine değil, size bakıyorum hocam öneriniz nedir? öğrenmek isterim.
Minnetle...

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2021 Saat 10:47
Gut hastalığında; kanda Ürik asit artar. EĞER  teşhis doğru ise, Ürikoliz tablet kullanması gerekir. 
Önce bu Kan Tahlilini yaptırın. 

Mesaj Tarihi: 21 Tem 2021 Saat 23:38
Hocam 9 ay önce yapılmış testine baktım enabızdan orada ürik asit değeri mg/dl olarak 9,3görünüyor. Referans aralığındaki üst sınır7,2 imiş. Fakat dediğim gibi 9 ay önceki test bu. Şimdi tekrar yaptıralım mı hocam? Yoksa zaten gut tehlikesi 9 ay önce de belli miymiş? Çok üzüldüm önlem alabilirdik...

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2021 Saat 08:20
Ürikoliz tablete haman  başlayın ve ilk fırsatta tekrar Kanda Ürik asit baktırın.
Bu arada proteinli gıdaları da azaltsın. İçiyorsa, şarap da içmesin.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2021 Saat 08:36
Hemen alıyorum hocam.ürikoliz tablet günde kaç defa kullanacak hocam? Dr da Kolsin 0.5 mg reçete edilmiş. Bunu da alayım mı?
 Arada bir rakı  içer hocam. Onu da bıraksın mı?

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2021 Saat 09:42
hocam kan sulandırıcı ilaçlarla ilgili tahliller de çıkmış. saat 7 den beri site üzerinden göndermeye çalıştım ama hata veriyor. sonuçları size sormadan mail adresinize attım. hata ettiysem özür dilerim...
minnetle...

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2021 Saat 12:07
Ne hatası! Maksat, doğru sonuca varmak...  Kan değerleri normal. 

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2021 Saat 12:21
Ne kadar teşekkür etsek az...
Peki değerli hocam kullandığı ilaçlar:
 Brilinta 90 mg sabah1 akşam1 alıyor
Ecopirin 100mg akşam1
Saneloc 50mg sabah1
Hipersar 20mg akşam 1
Tarden 20 mg akşam 1
Bu ilaçlara aynen devam etmesi uygun mudur? Kimseyi dinlemem hocam kes derseniz hemen keser kullanmayı. 2 kan sulandırıcı fazla mı diye düşünmüştük. Tansiyon ilaçlarına ne dersiniz?
gut hastalığı için de Kolsin 0.5 mg sekiz saatte 1 günde 3 tane reçete etmişler, onu kesip ürikoliz başlayacağız günde kaç tane alsın hocam? 
Sevgi, saygı ve minnetle...

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2021 Saat 18:01
Ürikoliz 300mg, günde 1 tablet alın.
Diğer ilaçlara devam etsin.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2021 Saat 18:05
Kolsini bırakıyor o zaman değil mi hocam?

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2021 Saat 18:11
Evet, esas etkili olan Ürikoliz dir.

Mesaj Tarihi: 22 Tem 2021 Saat 18:41
Çok teşekkür ederiz büyük bir stresten kurtulduk ailecek!
İyi ki varsınız, hep olun...
Sevgiyle...

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2022 Saat 17:37
Merhaba hocam,
Babam için omega 3 kullanıyoruz, size danışarak başladık. Aynı zamanda gut hastası. Omega 3 kullanmasında bir sakınca olmaz değil mi hocam?

Mesaj Tarihi: 19 Mar 2022 Saat 18:14
Olmaz. Protein ile ilgili. 
Yag asitleri ile ilgili makalemi okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat