Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Boğaz acısı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70091
Tarih: 27 Tem 2025 Saat 03:51

Konu: Boğaz acısı
Mesajı Yazan: seyla.gazi
Konu: Boğaz acısı
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2021 Saat 09:05
Iyi gunler hocam 34 yasinda bir bayanim.once en kucuk kizim 14 aylik rahatsizlandi ates oksuruk burun akintisi size dil resmi atmistim antibiyotik gerekmiyor demistiniz.sonra ortanca kizim simdede ben hasta olduk hocam.covit testim negatif cikti.ama cok aci cekiyorum.bogazimda kirik cam parcalari kalmis gibi yutkunmak konusmak cok zor ki sesim cok kısık istesemde sesim cikmiyor yogun bir balgam var eklem kas agrisi bas agrisi mevcut.oksurunce sanki bogazim yirtiliyormus gibi.diger iki cocugumda distan bakinca ayni balgam yogunlugu oksuruk sekli.ama hocam ilacsiz gecmesini beklemek mazoşistlik gibi geliyor.ne yapalim hocam.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 21 Tem 2021 Saat 10:43
Grip geçiriyor.
 Sadece;Limonlu bal, S.F. ve ColdMix kullanın.

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2021 Saat 21:47
Tekrar iyi aksamlar hocam size yazdikdan bikac gun icinde solunum skntisi  ve oksuruk daha da fenalasinca acile gittik tek doz dekortigneyapildi.kandaki oksijen dusuklugu birde sikayetlerim dogrultusunda tekrar pcr testiistendi.akabinde tat ve koku kaybiolustu. Suan genel durumum igneden sonra cok daha iyi pcr testi negatif ama tat koku sifir bununizahini yapabilenolmadi.2.doz aşi zamanimda geldi simdi neyapmaliyim hocam

Mesaj Tarihi: 23 Tem 2021 Saat 22:35
Zatürre veya Akciğer tutulumu olsa idi, Kortizon bağışıklığı baskılayacağı için, daha kötü olurdunuz. 
Akciğerler sağlam olduğuna göre, önemli değil. 
Müsait olduğunuzda aşınızı olun.

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 07:32
Hocam biz bir kısır donguye girdik sirayla hasta oluyoruz ortanca kizim 5 yaş yeniden ateslendi.ates 41 40 gidip geliyor mudahale etmiyorum.serin tutuyorum sadece.benim tay ve koku kaybi var geri gelmedi cocugumun nefesi kokuyormu hic anlamiyorum.ama dilinin resmini gonderdim hocam.ates disinda bir sikayeti yok.birbirimize fazla yaklasmamaya calisiyoruz 9 gundur ne evden ciktik ne misafir kabul ettik.13 temmuzda ateslenmisti ilac kullanmadik simdi yine yuksek ates sebebi nedir hocam?
Hocan birde turkiyedemisiniz muayene yapiyormusunuz gecen yil site yonetiminden dolayi kabul edemiyordunuz hala gecerlimi?
https://www.hizliresim.com/8t69dp0" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/8t69dp0
Dil resmi hocam.kizim 5 yas 15 kilo

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 12:43
Dil resmine göre; Antibiyotik gerekmiyor. 
Eve gelebilirsiniz. Geleceğiniz gün telefon edin..
0(532)226 4077

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 12:59
Cok sagolun hocam.en kisa zamanda gorusmek uzere.hoscakalin.

Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 21:04
Hocam yine ben.kizimin atesi 38e ilacsiz bir sekilde düşmüştü ki kusma ve arkasindan ishal basladi.kusma bir kere fiskirir tarzda oldu.bulundugum il kucuk cocuk acil bir tane ve cok kalabalik.onumde bekleyen 90 kisi var.ben kusmanin hemen ardindan ishal olunca birde butun gun birsey yemeyince panik yaptim.zaten 5yas 15 kilo cok zayif.hocam bu iki durumun gorulmesi hastaligin virutik oldugunumu gosterir.kusma bir daha olursa emadur kulllanmalimiyim ishal devam ederse visne soda mi yapmaliyim flgly surupmu vermeliyim? Suan guncel ates 39.4 Dil beyaz ama kirmizi benekler var.beyaz cilek gibi.tat almiyor. Bilerek bir cay kasigi kadar limon suyu icirdim tuzlu birsey dedi ne ictigini anlamadi.ne yapmaliyim hocam?
https://www.hizliresim.com/hw1tnv5" rel="nofollow - https://www.hizliresim.com/hw1tnv5

Mesaj Tarihi: 27 Tem 2021 Saat 12:12
Antibiyotik gerekmiyor. 
Bakteriel ishal: Önce kusma olur, kusma geçer, ishal başlar.
Viral ishal: Kusma ve ishal beraber başlar, beraber devam eder.

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2021 Saat 21:15
Hocam kizim yürüyecek halim yok diyip ishalide devam edince doktora goturdum gun icinde birsey yemedi ishal 5/6 kere devam etti damar yolundan serum verdiler.tahlil sonuclari wbc 10.4 crp 36.5 kan sekeri 60

Mesaj Tarihi: 28 Tem 2021 Saat 21:17
Igg igm rota adeno virusler negatif.yuruyemiyor birsey yiyemiyor  kusma ishal beraber devam ediyor..doktor antibiyotik vermedi.sadece vitamin surubu ve probiyotik verdi.sizin baska bir oneriniz var mi hocam rota negatif olup kusma ishal beraber niye olur perhiz uygulayacagim hocam ama baska yapmam gereken varmidir

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 09:51
Vitamin şurupları; ishal varken VERİLMEZ! 
ZİRA:
1- Emilim olmaz.
2- Tamamı gliserin ihtiva eder ve ishali arttırır. 
3- Bilhassa Demir ihtiva edenler, mikropları daha dirençli hale getirir.
Emedur100 fitil ile kusma sayısı azaltılarak, su kaybı önlenebilir.

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 09:58
Tesekkurler hocam.vutamin ilaci zinco.birde prebiyotik recete edilmiş.kilo kaybi var 14.6 ya gerilemis.fitili ne sekilde ne olcude vermeliyim?

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 10:06
Hiçbir ilacı vermeyin. Emedur100 fitil, günde:2x1 verin.

Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 10:07
Tesekkurler hocam.

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2021 Saat 23:46
Hocam kizima emadur iyi geldi cok tesekkur ederim kusma yoktu bugun.baska birsry kullanmadim ama ishali ddahada artti bez baglamak zorunda kaldim (5yaş)10u geckin wc ye gittik.doktor yine serumu uygun gordu hicbir ilac vermedi yurumeye bile hali yoktu serumdan sonra toparladi.sorum şu ki emadura devam edeyimmi?   
Birde kendimle ilgili fikrinizi almak isterim tum covit semptomlarini yasamama ragmen testlerim hep negatif cikti internette varyantlarin test kitlerine yansimadigi bu durumun yalanci negatiflik oldugu yaziyor.ama bugun kizim icin gitigimde hemsire arkadas asinin yan etkisi olabir dedi. Igg igm testi yaptirmamA gerek varmi 10gun oldu sesim duzelmedi tat koku geri gelmedi?  Ne olabilir?

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2021 Saat 09:02
Uğraşmayın! Bu testlerin hiçbirinin tam güvenirliği yoktur.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat