Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Ventolin

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70122
Tarih: 08 Eki 2025 Saat 18:49


Konu: Ventolin
Mesajı Yazan: Ben_im
Konu: Ventolin
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 14:55
Hocam merhaba, 4 yaşındaki kızım (105 cm boy 17,8 kg) 3 hafta önce hastalandı. Önce 40 derece yüksek ateş 3 gün sürdü sonrasında ateş düştü ve öksürük oluştu. Tam atlatırken kuzeni hastaydı ( 5 yaşında ve kreşe gidiyor muhtemelen kreşte kaptığı bir hastalık) ondan tekrar geçti ve burnu tıkanıp açılmaya ve öksürmeye başladı. Bu süreçte hiç ilaç kullamadık, burnunu da açamadık. Burnuna yaklaştırmıyor. Eşim şehir dışındaydı tek başıma da ikna edemedim. Gögüs kısmına mentol içermeyen Burts bee’s baby rubs kullandım. O biraz burnunu açtı. Ama genel olarak burnu tıkalı açık bir seyir halinde 10 gün durdu. Sonra tatile gittik deniz tatiline. Burnu ve öksürüğü azaldı derken öksürme tekrar başladı ve burnu tekrar tıkandı. Bugün eşim doktoruna götürdü, branşlarına indiğini ciğerlerinde hırıldı olduğunu söylemiş. Ventolin uygulaması yapılmış. Çarşamba gününe kadar bu uygulamayı evde yapın, çarşamba tekrar kontrol demiş. Ben de cold mix yapsak aynı cihazla diye sordurdum ancak etki etmeyeceğini bebek olmadığını söylemiş. Hocam ventolinde kortizon var diye biliyorum kullanmak ne kadar güvenli? Cold mix bebeklik döneminde mi etkili? Artık etkisi olmaz mı? Biz burnunu açsak cold mix yapsak serum fizyolojik ile bronşa inse bile kalıcı bir sorun yaratmasan atlatamaz mıyız? Veya hiç birsey yapılmasa kendiliğinden bile geçmez mi? Bunu yapmayacağım ama gerçekten merak ettiğim bir husus. Hiç birsey yapmadan kendiliğinden geçme ihtimali yok mu? Çünkü öksürüğü rahatsız edici boyutta değil, nefesi çok tıkalı değil, ama öksürünce dolu dolu derinden ve balgamlı olduğunu anlıyoruz. Napalım hocam?  



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 15:15
Saçmalamış... Belli ki bu konuda bir halt bildiği yok.
1- Ventolin; Astım ilacıdır. Öksürük ilacı değildir.. "Sahtekarlığın 3 Safhası" yazımı Forum'un ilk sayfasında
 bulup okuyun. Bu sayede ilerde başınıza melerin geleceğini öğrenmiş olursunuz. 
2- ColdMix her yaş için faydalıdır. Türk doktorları, kendilerine rüşvet vermeyen  firmaların , ucuz ilaçlarını
 hiç sevmezler... 
3- Benim yazımı okuyun, kimlerle dans ettiğinizi daha iyi anlarsınız. Bu gibi "Ventolinci doktorlardan"
 uzak durun. 





Mesajı Yazan: Ben_im
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 16:37
Çok teşekkür ederim yanıtınız için. Ventolin vermiyoruz o zaman hocam zaten hiç içime sinmemişti. Bu zamana kadar hiç antibiyotik kullanmadık, ateş düşürücü bile 2 kez kullandık. Ve 2 kez de ventolin uygulandı her defasında rahatsız oluyorum. Bu kadar az ilaç kullanımı sayenizde hocam çok teşekkürler.  Ama ister istemez su oluyor biz doktor değiliz, işlerine müdahale edince gel sen otur bakışı oluyor bir yandan da haklılar. Ah siz burda olsanız bizim bu dertlerimiz biterdi. Sizin söylediklerinizi tüm kalbim ve aklımla içime sine sine yapıyorum. Kendi doktorumuz aslında kötü değil ventolin dışında ilaç yatkınlığı yok ama hırıltı duyduğu an ventolin kullanmadan bırakmıyor. 

Hocam son kez bu konu ile vaktinizi alayım. Dokunulmasa bir araz kalır mı? Cold mix geceleri sürdem yastığına, burnunu elimizden geldiğince açsak ama bu konu şüpheli. Yaklaştırmıyor. Bu şekilde atlatır mıyız? Burnunu açamasak bile kendiliğinden geçer mi yoksa mutlaka müdahale gerekli mi? 

Bir de ventolin uygulamadı için bir cihaz aldırmış doktorumuz onun içine cold mix koysam olur mu? 

Vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. 


Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Tem 2021 Saat 19:46
Hiç bir araz kalmaz.. 
Burnu tıkalı ise; ağızdan nefes alır. Bunun da hiçbir zararı yok. 
SAKIN böyle cihazlara para vermeyin. Aynı işi, çarşaf altında su buharı ile uygulayabilirsiniz. 



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat