Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İshal ateş

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70147
Tarih: 09 Eyl 2025 Saat 22:54

Konu: İshal ateş
Mesajı Yazan: AynurAyhanBulut
Konu: İshal ateş
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 14:31
Hayırlı günler Kadir Hocam Nisan ayında tüm aile korona geçirdik. Size yazmıştım tavsiyelerinize uyduk sıkıntısız atlattık Allahın izniyle. 11 yaşında oğlumla İstanbuldan  sırayla Konya, Adana , Urfa, Mardine gittik. 10 gün içerisinde. Dönüş yolunda ateşi yükseldi.  Sıcak basmıştır diye düşündük. İlk gün ateşi  en yüksek 38.5 lardaydı. 2. Gün 39.4 e kadar çıkınca Parol şurup verdim . Terledi 36.7 lere düştü. Daha sonra daha sık ateş çıkmaya başladığını görünce ateş düşürücü vermedim. Gece 39 u geçtikten sonra ateş kendi kendine 37 lere  düştü.  Ateş düşürücü vermedim hocam bugün 3. Gün 37.5 38 lerde seyrediyor. Limonlu su , bal gibi şeyler veriyorum. Dün 1 kere ishal  yaptı. Bugün de 2kere yaptı.  Karın ağrısı yok arada baş ağrısı oldu. Ne yapmamı tavsiye  edersiniz, oğlumun sıkıntısı nedir acaba?  

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 19:18
Hocam ateş 38.5 larda seyrediyor.  Önceki yazılarınızı da  okudum.  Ateşe müdahale etmedim. Biraz önce ağzının içi boğaz kısımları aftlarla dolmuş. Doktora gitmedim. Ne yapmamı önerirsiniz

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 29 Tem 2021 Saat 23:06
Rahat beslenmesi için; soğuk süt, dondurma verin. 
Ağrı için; Tantum Verde Sprey kullanın. 
Sakın; ishal için ilaç kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2021 Saat 17:10
Çok teşekkür ederim hocam. Dediklerinizi uyguluyorum . Bugün ateş düne göre 38 lerde. İshal durdu. Aftlar için de sprey kullanmaya başlayacağız.

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2021 Saat 19:18
Hocam ateşte 3. Gün ishal durdu. Ama ateş 39 u geçti . Nesi var hocam. Baş ağrısı da varmış

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2021 Saat 19:45
İshal durunca, mikroplar atılamaz, sayıları arttığında da ateş çıkar. Mutlaka bir şeyler yemesi gerekiyor.
Sakın ilaç kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2021 Saat 20:01
İştahı pek olmazsa da yiyor hocam.  Hocam diğer yorumları okurken  Bactirimden bahsetmişsiniz. Bizim durumda düşünülebilir mi

Mesaj Tarihi: 30 Tem 2021 Saat 22:34
İŞ uzarsa, düşünülebilir.  11 yaşa, günde: 2x2 öiçek verilir. 5 gün kullanın.

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2021 Saat 15:11
Kadir hocam bugün 5. Gündeyiz . Sabaha karşı ateş düştü. Öğle saatlerinde tekrar yükseldi.  39 a kadar çıkıyor. Ağızında çok pis koku var . Dil beyaz tabaka halinde . Eşim dayanamadı acil Çocuk hastanesine götürdü. Doktor boğaz enfeksiyonu demiş. Klamoks anyibiyotik , ateş düşürücü falan vermiş. Kullanmak istemiyoruz. Kan tahlili falan yapmamışlar. Bactirim şurubuda alamıyoruz reçetesiz vermiyorlar. Doktora söylemiş o da işe yaramaz bunun için demiş. Ne yapalım hocam

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2021 Saat 15:30
url=https://www.hizliresim.com/bc0vcxj][/url

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2021 Saat 15:33
url=https://www.hizliresim.com/dkpikai][/url

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2021 Saat 16:48
Antibiyotik gerekmiyor.  Viral enfeksiyon. Antibiyotik kullanmayın.

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2021 Saat 17:24
[url=https://www.hizliresim.com/l7f8a5m][/url 
Hocam tahlil sonuçlarımız çıktı onları da gönderiyorum. Size zahmet bakarsanız sevinirim

Mesaj Tarihi: 31 Tem 2021 Saat 20:25
Hocam dişetleri de kıpkırmızı ,şişmiş şekilde. Dişetleri kanıyor hocam her ağzını açtığında. Hiç ilaç vs. Vermedim. Sizin yönlendirmeniz doğrultusunda ilerliyoruz. Hocam söylemeyi unuttum 3 yaşında bademcik geniz ameliyatı olduk. 

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2021 Saat 08:40
1- WBC:8.2 olması da Antibiyotik gerekmediğini ispatlar. 
Anemisi:Yok.
Kan Hastalığı:Yok. 
2- Bademcikler ve Geniz eti; birer Lenf bezi olup, boğazın savunmasında önemli rolleri vardır.  1 yaşından 
sonra, anneden geçen Antikorlar sıfırlandığı için,  çocuklarda 1 yaşından sonra hiç antikor yani "Bağışıklık
 maddeleri" yoktur.  Her enfeksiyon ile bu Lenf bezleri yani "Lenfatik sistem" mücadele eder. Bir yandan
mikropları yok ederlerken, bir yandan da bu mikroplara karşı hayat boyu etkili olacak  antikorları imal 
ederler. Bu antikorlar, 7- 10 yaşına kadar yeterli seviyelere geldiğinde, mikroplarla bu antikorlar mücadele
ederler ve  başta Bademcikler ve Geniz eti olmak üzere, artık daha az çalıştıkları için,  küçülürler. Yani bu 
ameliyatların yapılması tam bir şarlatanlıktır. Bu Lenf bezleri alınanlar ve her ateşlendiğinde Antibiyotik
 verilenlerde bu antikorların oluşması çok daha uzun süre alır ve bir de, "Çocuğunuzun bağışıklığı düşük" 
denilerek bir sürü lüzumsuz  Testler ve tedaviler uygulanır. Uğraşır durursunuz. Yazılarımı mutlaka okuyun.
İyi HALT ETMİŞLER!! 

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2021 Saat 10:20
Yönlendirmeleriniz için çok teşekkür ederim hocam. Ablam da sağlık çalışanı olduğu için antibiyotik konusunda çok büyük baskı gördüm. Ama sizi tanıdığımdan beri oğluma antibiyotik nerdeyse hiç vermedim. 
Özelde bile WBC istiyor doktorumuz ona göre antibiyotik kullanacağız dememe rağmen , sizin doktorunuzda amma pimpiriklikmiş. Ben bu boğaza antibiyotik verirdim dediler. Resmen bizlere deli muamelesi yapıyorlar. 

Mesaj Tarihi: 01 Ağu 2021 Saat 12:40
Yapılabilecek bir şey yok.Yazılarımı okuyun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat