Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Göbek fıtığı

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70252
Tarih: 01 Kas 2025 Saat 21:10


Konu: Göbek fıtığı
Mesajı Yazan: Glnrkzy
Konu: Göbek fıtığı
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2021 Saat 02:12
Hocam oğlum 2 buçuk aylık. 1 ay önce göbeğinde fıtık oluştu. 1 buçuk 2 cm çapında. Etrafta herkes inatla para bağlayın diyor. Doktorlar ise asla birşey bağlama kendisi geçecek diyor. Önceden bunun için medikallede kuşaklar satılır miş.. Ama zamanla bağlamanın bir faydası yada zararı olmadığına karar verilmiş dedi aile hekimi. Geçende gören ebe ve doktor hemen çocuğu cerrah götür geçmez bu vah vah dedi. Kaptığım gibi cerraha gittim.

Adam bana seni baya korkutmuşlar 2 senelik doktorum daha fıtığı böyle olup iyileşmeyen görmedim. Rahat bırak çocuğu. Çocuk doktoru fıtığı bilmez nasıl oluşur bilmez ameliyatını bilmez ama ben bilirim. Bu fıtık da geçer dedi. Dedim hocam kusura bakmayın benide korkutup buraya yollayan tıp okuyan bir doktor.

Dedim en son Kadir hocama sorayım. Göbek fıtığı ile ilgili düşüncesi nedir.

Bu arada evet yeni doğan olduğu için boğazlı da maşallah gazı var ama çıkarıyor. Ama tikli rahatsız olduğu şeylere ikinarak tepki veriyor. Smile


-------------
Her şeyin başı sağlık



Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2021 Saat 09:40
Sizi korkutan, SALAĞIN TEKİ!! Puşt, ya çok cahil, yada sahtekar..
Göbek fıtıkları kendiliğinden kaybolurlar.
O "Cerrah" doğru söylemiş ama her "Çocuk" doktoru, "Çocuk doktoru" değildir.. O salağı örnek gösterip,
 bütün Çocuk doktorlarını aynı sepete koymasın. 
SAKIN para, düğme, taş bağlama gibi SALAKCA uygulamalara inanmayın. Kuşaklar filan da, fayda yerine
 zarar verirler. 




Mesajı Yazan: Glnrkzy
Mesaj Tarihi: 12 Ağu 2021 Saat 10:56
Çok sağolun hocam. Doğru tabi her doktor bir değil. Ben burda 6. Hastalığa antibiyotik yazan uzman doktor gördüm. Reçeteyi yırtıp gittim başka hastaneye asistan doktor baktı 6. Hastalık bu ilaç kullanılmaz dedi. 6. Hastalığı o zaman öğrendim. Reçeteyi yırtma sebebim: dedim ki hocam ateş gitti ellerinde böyle minik kızarıklık oldu neden acaba. Doktorun cevabı olur öyle sen verdiğim ilaçları kullan dedi. İşini hakkıyla yapanlarla karşılaştırsın Allah. Sizden de Allah razı olsun. 

-------------
Her şeyin başı sağlık



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat