Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

CRP

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70285
Tarih: 01 Eyl 2025 Saat 11:40

Konu: CRP
Mesajı Yazan: tnl
Konu: CRP
Mesaj Tarihi: 18 Ağu 2021 Saat 15:22
Merhaba hocam . 3 buçuk yaşında ki oğlum geçen akşamdan beri ateşli . Nerdeyse 40 lara kadar çıktı , ama bugün 38.5 . Dün sabah biraz Nurofen verdim çünkü aşırı güçsüz düştü ateşten . Bunun yanı sıra kusma da vardı . Bugün henüz kusmadı ama tabi ishal başladı . 
Kan tahlili yaptırdık , crp aşırı yüksek çıktı . Endişe edecek bir durum varmı sizce ? 

http://m.YollaYap.com/busd/1629289220709.jpg" rel="nofollow">

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2021 Saat 17:59
Merhaba hocam , tatilde olduğunuzu yazdıktan sonra gördüm . Burada ki doktorlar gene tahlil yaptırmak istiyor . Bunları 2 gün sonra tekrarladık ve bu defa crp 128 çıktı , ki önceki akşam son ateş kaldırdı ve hiç ilaç vermeden düştü ateş . İshal ve kusmak da geçmişti . O gün artık iyileştiği halde neden daha da yükselmiş oldu bu CRP

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2021 Saat 20:21
Türk doktorlarının CRP salaklıklarına kanmayın.
CRP, hücre yıkımı olan HER hastalıkta yüksektir. Bu PUŞT doktorlar her ateşli hastaya antibiyotik yazabilmek
 için bu CRP sahtekarlığını popolarından uydurmuşlardır.
Kasten WBC değerine değil, CRP'ye itibar etmektedirler.
Bu sahtekarlara kanmayın. 
Ateş+ Ağızda pis koku + Dili kaplayan Pas tabakası olursa; veya WBC:17'den yüksek olursa antibiyotik
 gerekir. 
Türkiye'deki cocuk ve Aile hekimliği doktorlarına inanmayın.

Mesaj Tarihi: 25 Ağu 2021 Saat 20:25
Hocam daha ilk tahlil de crp 20 üzeri bakteri var demek dediler antibiyotik vermeye kalktılar ama katiyen kabul etmedim , ikincisi daha da yüksek çıkınca ve ateşle diğer semptomlar geçmiş olduğu için altında yatan başka birşey olmalı antibiyotik vermemen çok düşüncesiz hareket ediyorsunuz dediler . Ama çok şükür sadece limonlu suyla geçirdik 

Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 26 Ağu 2021 Saat 07:58
13 seneden beri Türk Çocuk ve Aile doktorlarının ne MAL  anlatıyorum.. Çok dikkatli olun ve yazılarımı iyi 
okuyun. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat