Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Geniz eti için kortikosteroid Burun sipreyi

Nereden Yazdırıldığı: Anne Olunca Anladım
Kategori: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Adı: Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
Forum Tanımlaması: (Sorularınız ve cevapları)
URL: http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=70345
Tarih: 14 Eyl 2025 Saat 18:27

Konu: Geniz eti için kortikosteroid Burun sipreyi
Mesajı Yazan: Sazimet23
Konu: Geniz eti için kortikosteroid Burun sipreyi
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2021 Saat 10:23

Merhaba Kadir Hocam,

Ben kısaca anlatayım. 3,5 yaşındaki oğlumun burnundan dolayı dün doktora gittiğimizde %60 oranında geniz eti var olduğunu öğrendik. Doktor, hafif yüzde bozulmaların başladığını söyledi ve biz ameliyat ettirmek istemiyoruz.

Biraz araştırınca(internet-eş dost) Risonel %0.05 burun spreyi bu durumlar için iyi geldiğini öğrendim.

Eczaneden ilaçları almak istediğimde Risonel’i yaştan dolayı vermedi. Nedenini sorunca 6 yaşın altındakilere bu ilacın verilmediğini söyledi. Araştırınca herhâlde kortikosteroid ilaç grubundan olduğundan dolayıdır diye düşündük. Oysaki bazı doktorlar 2 yaşın üstündeki çocuklarda kullanabiliryorlarmış.

Hocam benim sorum, biz bu ilacı alıp yine kullanalım mı? Veya geniz etini küçültmek için ne tavsiye dersiniz?

Not: forumu inceledim fakat aynı sorundan görmedim veya gözümden kaçtığı için yeni konu açtım.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Dr.KadirTugcu
Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2021 Saat 13:07
Risonel; Kortizon 'dur. Forum da göremezsiniz zira ben HİÇ kullanmam... 
Kolay sonuç almak ve ailelerin gözünü boyamak isteyen sahtekar doktorların baş ilacıdır.
Bağışıklığı baskıladığı için, bir LENF bezi olan "geniz eti",  bu baskı altında çalışmaz ve küçülür... Ama  ne
pahasına !!! Kortizon etkisi ile mikroplara karşı reaksiyon gösterilemediği için, siz bir şikayet göremezsiniz
ve mikroplar rahatlıkla önce boğazı, sonra akciğerleri istila ederler. 
Bu sebepten, "Sahtekarlığn 2. safhası" nın baş ilacıdır. Sabit Forum kısmında; "sahtekarlığın 3 Safhası" 
yazımı okuyun. 

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2021 Saat 13:14
Onu size mesaj yazdıktan sonra okudum ve Özellikle bir yerede ne olur olmazdan not da aldımdı.

Teşekkür ederim cevabınız için fakat;
biz ne yapalım, en iyi çözüm şimdilik bu genşz etini aldırmak mı?
Tavsiyeniz nedir?

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2021 Saat 14:52
Geniz eti, bir "Lenf Bezidir" ve vazifesi vardır. Bu yaşlarda henüz antikorlar oluşmadığı için, bu Len bezleri savunma işini üstlenirler ve doğal olarak büyuük olurlar. 
ASLA yüzde deformasyon yapmazlar! Yüzü soya çekim olarak dar olanlarda şikayetler daha fazla olur. 
Asla ameliyat filan gerekmez. 
Burun tıkanıklığı olursa da; önce S.F. , yeterli olmazsa, İliadin kullanın.

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2021 Saat 16:17
Hocam S.F. nedir?

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2021 Saat 16:49
Serum Fizyolojik(Tuzlu su)

Mesaj Tarihi: 28 Ağu 2021 Saat 17:08
Teşekkürler hocam.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat